Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, June 16, 2015

Jumpa Kawan Baik Zaman Sekolah

Sebelum nak tidur dapat whatsapp dari kawan sekolah..Kathy esok malam awak free tak jom jumpa..Eh Iza Apex, lamanya tak jumpa awak..rinduuuuu! Sebelum ni memang plan nak jumpa Iza dengan Mirza..haaa Nama pon dah dekat2, Za za za..hehehe..Ok besok kita free tapi kita puasa la awak ok tak..Nanti awak bagitau nak makan and jumpa kat mana, kita ok jer..Tak kisah makan mana2 ok jer..haaa Iza jumpa kat Nu Sentral nak..awak senang tak nak datang sana..Ok boleh jer.. nanti kita roger awak balik..nak tanya Mirza dia ok tak nak jumpa kat Nu Sentral..

Senang jumpa kat Nu Sentral boleh naik LRT..Tak sampai 10 minit sampai..kalau naik kereta alamatnya berjinggut la sampai..dah la hari Jumaat sure2 jalan jem tak hingat..Iza dengan Mirza pon naik LRT pegi KL Sentral..

Petang sebelum nak gerak balik alihkan kereta kat basement B1..selalu memang park kat B2..B2 ni kalau pukul 9 kat atas seram sikit..Bukan seram sebab orang sebab hantu..eee kakut..hehehe..Jadi nak selamat park la kat B1 ada pak guard..

Janji kol 6.30 ptng sampai KL Sentral sekali kol 6 dorang dah sampai dulu..aku yang dekat jugak yang terhegeh-hegeh macam kura2 nak sampai..Roger dorang, dorang kata dah sampai tengah minum sat kat Teh Tarik Place..suruh aku chop tempat kat restoran Melur & Thyme sebab aku kan puasa..cakap dengan dorang takperla kita naik sekali la..Sekali dah sampai Teh Tarik Place tak jadi nak buka puasa kat Melur & Thyme, buka sini jer la janji makan..

Dari kiri Mirza, Iza dan tuan blog..

Mirza ni kawan baik aku dari form 2..nak masuk form 3 dia pindah ikut parents tinggal di Labuan..walaupon duduk berjauhan hubungan kami sebagai kawan baik sangat kuat..walaupon jauh tetapi dihati..giteww...zaman tu mana ada handphone canggih2 whatsapp facebook bagai..hanya utus surat la mengubat kerinduan kami berdua..

Sampai la kami form 4 baru kami bertemu setelah hampir setahun lebih tidak berjumpa..Ingat lagi masa tu tengah cuti sekolah dan bulan puasa kalau tak silap..aku berkerja sebagai sales girl di Bukit Jalil..kira macam ala2 karnival beli belah raya la masa tu..sementara nak tunggu sekolah bukakkan, kerja la part time dapat la sikit2 duit nak beli baju & kasut raya..zaman sekolah dulu memang aku suka berkerja, pantang cuti sekolah mesti nak kerja cari duit sendiri...sebab masa tu gaji abah bukan banyak sangat nak beli kiteorang macam2, tak mampu..so dengan bekerja part time ni la dapat kitaorang beli sikit2 untuk keperluan raya..

Sampai2 dorang tengah makan roti..segan2 pulak nak makan depan kita..makan jer la kita tak kisah pon awak..nampak korang terus jadi kenyang..hehehe Zaman sekolah memang panggil awak kita awak jer..tak pandai panggil aku2..kalau panggil aku macam kekok pulak rasa..wahh baiknya i masa tu.. =P

Dah nak dekat masuk waktu Maghrib baru oder makanan..tu pon tak tau nak oder apa sebab tak rasa macam nak makan sangat..kenyang sebab tengok kawan2 masa zaman sekolah depan mata..Sebab lama sangatkan tak jumpa..

Azan maghrib jer terus minum air pastu sambung borak sampai la Iza tegur.. "Kathy makan cepat kembang dah kwetiau kungfu awak tu...hehehe Baik kita makan sekarang, lupa nak makan boleh.. =P

Natural beauty tanpa makeup tebal..jeles tengok kulit muka dorang ni..Lagi2 si Iza Apex..tengah pregnant kot..tak nampak macam orang pregnant..tengok perut baru tau die pregnant..hehe

Iols jugak yang makeup tebal macam opera cina..bahahaha..

Lepas makan sambung cerita kenangan2 lama terus kami pon pulang..

Sebelum pulang..gambar kenangan lagi..bersama Mirza..

Bersama Iza Apek..kenapa panggil Iza Apex? sebab zaman sekolah muka Iza ni macam cina amoii..putih melepak..cuma dah mak2 ni muka berubah jadi Siti Nurhaliza pulak..eh..hahaha Ingat lagi masa zaman sekolah teruja gile dengan kecantikkan Iza..Nak cantik macam Iza Apek jugak, muka putih bersih..Iza Apex ni zaman sekolah orang panggil dia klon Siti Nurhaliza..

InshaAllah bulan puasa nanti kita jumpe lagi tau..buka puasa makan steamboat ok..telan-telan air liur teringat steamboat..dah lama tak main bakar rebus2 ni..hehehe Eh ajak Ariza dengan Diha sekali tau..dorang tu pon lama tak jumpa..Last jumpa dorang masa birthday anak Iza Apex dekat The Mines tahun lepas..lamakan..

Eh Iza menyorok pulak..Kat depan pintu masuk toilet pon jadi bergambor..lepak dengan kita ni tak sah kalau tak bergambar..Mirza boleh geng dengan kita kaki gambar dan kaki menangkop gambor.. Iza die kureng sikit nak pose2 model ni..Dulu zaman sekolah langsung tak nak bergambar..Bile ajak bergambar jer Iza Apex lari2 takmo..Sekarang dah suka sebab selalu kena paksa bergambor dengan Mirza..hehehe

Cepat Iza kita nak ambik gambar baby bump awak..cepat pose.... Tak nak la awak maluuuuu...alaa takper kenangan kenangan cepat laaa.. >_<

Tomei2..alaaa tak nampak perut..sajer dera ibu mengandung..kikiki

Kasi sikit nampak perut tu..Haa baru la nampak baby bump..Alhamdulillah Iza mengandung anak yang ke-2..First perempuan, dah berumur 4 tahun, harap2 nombor dua ni boiboi la kan..Amin..InshaAllah..Kita doakan awak dan baby sentiasa sihat..

piece : kathyjem

7 comments:

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
uols memang pengingat betoi laaaaa
iols pelupa terok hokeyh
kagum uols boleh dok ingat semua ceritera zaman sekolah he3

Farida Badaruddin said...

JOM KE BUFFET RAMADHAN IDFR, KL HANYA RM45/SEORANG

http://faridaredbellas.blogspot.com/2015/06/buffet-ramadhan-hanya-rm45person-di.html

miss eimanhikmah said...

semoga persahabatan berkekalan amin!
http://nuruleimanhikmah.blogspot.com/

Lea Ismail said...

seronok leh jumpa kawan-kawan lama

Lea IsNawi said...

memang seronok dpt jupa member lama
mesti sampai tak sedar berjam-jam duk chit chat dengan diorg tu

Domestic Goddess Wannabe said...

Hye kak khaty.. i have been reading ur blog for quite sometimes..very interesting.. do follow my blog kak since im still new in this..Tq kak Khaty..stay cute and lawa selalu..

ibuhebat said...

Samalah saya haritu pun dating dgn bff zaman U. Dari kebulur jadi kenyang. Sebab bercerita tak abis2 sampai lupa nak makan. hehe.. Rindu sgt ler tu.