Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, July 5, 2012

First Time Checkup 6 Bulan di Hospital Putra Medical Centre

Alhamdulillah kelmarin checkup 6 bulan.. Tu pon poning nak decide hospital mana yang nak bersalin nanti.. Kami ada 2 pilihan antara Hospital Umra Shah Alam atau Hospital Putra Medical Centre (PMC) Sg. Buloh..

Mula2 ingat nak ambik Hospital Umra kat Shah Alam tu tapi member aku, kakak die buat checkup kat situ baru2 ni.. Die tak suggest aku bersalin kat situ sebab service dieorang kureng dan banyak kelemahan.. So tak nak ambik risiko..

Bincang dengan Affan last aku pilih PMC sebab dekat ngan rumah mak kat Sg. Buloh.. Senang mak bapak aku nak datang.. Kalo Hospital Umra tu macam jauh skit.. Lagi satu dekat dan senang datang kalo ada apa masalah.. Aku pon senang nak ke PMC ni lalu highway guthrie dah sampai..

Kat PMC bahagian bersalin ni ada dua orang doktor.. Doktor Zarul dan Doktor Ratna.. Aku pilih Doktor Zarul.. Ramai cakap Doktor Zarul ni bagus, cakap pon lemah lembut.. Biras Ceeramoon pon pernah beranak kat PMC ni.. Die pon cakap Doktor Zarul ni ok & bagus..

Memang ingat nak ambik doktor perempuan takdela malu sangatkan tapi biras Ceera cakap doktor Ratna tu suke Ceaser.. erkk!! Ceaser.. Terus kakut..

Aku : Bee macam maner ni nak pilih Doktor Zarul ker Doktor Ratna..Kalo Doktor Zarul tu maluuuuuuuu!
Affan : Alaa ikut huny la.. Kalo doktor laki pon apa salahnye huny nak malu apa doktor tu dah berjuta pepek kot die tengok..
Aku : hahahaha Ok la ambik doktor Zarul la...ekekeke

Takperla doktor laki pon doktor laki la janji die okey.. hehehe Yang penting kerja die tip top.. Tapi ramai yang cakap doktor laki ngan doktor perempuan, doktor laki lagi lembut hasil kerja dieorang.. Doktor perempuan ni kasar skit.. hehe

Mula2 jumpe doktor Zarul terus senyum, siap doktor tu bagi salam lagi kat aku... Malu i kat situ.. Terus cakap bla bla bla.. Nanti u nak datang balik ker kat Klinik Kerajaan.. Aku cakap la tak.. I nak terus checkup and bersalin kat sini.. Terus doktor tu pon senyum.. Ok naik atas katil, saya nak check baby & suntik kancing gigi.. Tapi u kena suntik 2 kali sebab ni first time u mengandung.. *lembut jer die cakap..

Doktor bile masa sesuai nak buat scan 4D..?? doktor kata sekarang adalah masa yang sesuai..  Doktor bagi date next week untuk buat scan 4D..  Weee lagi tak sabar..  Tunggu next week yer sayang mummy leh tengok muke kamu, rupa mummy ker daddy.. Ceh macam lah boley nampak.. =D

Maka dengan ini saya mengumumkan berat badan saya sudah 63 kg.. Yaaa ampun banyak tu!!!! Takper yang penting baby dalam perut sihat.. Mengandungkan memang la badan naik.. Kalo ko nak badan maintain slim baik takyah mengandung.. hahaha Ayat pedas ni.. =P

piece : kathyjem

13 comments:

FadMN said...

i pun start cek up kt PMC sg buloh,tp msk 35 weeks br p sana.i dpt dr ratna.sbb dr zarul tgh kursus ms tu.dia pun best ,sgt lemah lembut.tp,xpenah dgr lagi psl dia suka caesar.so far,kwn2 i normal dgn dr ratna.ikut condition kita kot ms nk deliver.btw, u join la antenatal class drg.best tau.free lagi & fun.

intan_blur said...

congrats ye..
yezza..betul..dulu i pun pernah bslin kat sini..i pun choose dr zarul..dia sgt baik,...i refer kat sini sbb aunt2 i sume bsalin kat sini..n suggest amik dr zarul..hehhehe..tibe2 rindu pulak kat dia ;p

Deqna said...

Dr. zarul memang best.. marissa dulu lahir pun disambut oleh dr. zarul... masa bersalin marissa hari tu pun nyaris nak kena czer, sbb tulang pelvik kecik, tapi doktor zarul usahakan jugak utk bersalin normal... Alhamdulillah...

insyaAllah adik marissa nanti pun bakal disambut oleh dr yg sama.

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

sekejap je dah 6bulan kan kak..
tak lama lagi, dah ada tanggungjawab baru ;)

Byzura Mj (By) said...

doktor zarul memang terbaik! tapi saya tak suka dengar pakar scan tu. hukhukhuk..

eLLy said...

Lagi tiga bulan baby nak keluar ... tak sabar ahkak!!

SURIA AMANDA said...

xde banyak sgt la Kathy, sesuai dgn tinggi kathy la tu...

ceera said...

Ok la 63, mcm tak naik je berat ko.bukan bln lepas pun 63 ker?

kathy jem said...

Bulan lepas 62 kg..ni naik 1 kg jer..hewhewhew

MYRAspberry said...

berapa eh buat 4D scan kat PMC tu?

Nazirah Azeman said...

sy penah jumpe dr ratna tuh.die ok je kathy,cakap pun lembut.dr zarul sy terserempak dkt reception jer,dr zarul pun nmpk lembut.dua2 dr ok :)

noorazie yani said...

i bru blk dr PMC. ..sblom ni govmn...aptb..dorg buat kje main2...nsib baik DATO DR ZARUL dpt kesan...ade fibroid..ptot la sakit n asik keras je....pmc mmg bgus..dr pon cool...hihi

noorazie yani said...

i bru blk dr PMC. ..sblom ni govmn...aptb..dorg buat kje main2...nsib baik DATO DR ZARUL dpt kesan...ade fibroid..ptot la sakit n asik keras je....pmc mmg bgus..dr pon cool...hihi