Klik Yer!! Mekasih...

Friday, July 20, 2012

Meraihkan Baby Shower's Kathy dan Ceera..Sorang Gegirl dan Sorang lagi Boiboi..

Semalam aku story pasal decoration kan sekarang mau cerita fully story.. hewhew.. Kalo korang rajin baca la story aku yang panjang lebar ni.. Kalo malas takyah baca.. hahaha.. =P

Sebenarnye memang dah lama planning nak buat Baby Shower ni.. Tau jer pregnant terus berangan nak buat Baby Shower's.. Lagi2 mengandung anak pertama ni kan perasan tu harus la smue teruja.. Tapi takde la teruja terover sangat over light2 jer.. kakaka Boley over light2... ;P Pastu ajak Ceera join skali nasib pompuan tu ok jer..

Tempat pon mula2 pening gak nak fikir.. Yerla aku kalo boley tak mau la cari tempat yang ramai orang.. Ni pon nak ajak kenalan yang betol2 kenal jer.. Kang ajak ramai2 serabut kepala otak sampai tak terlayan pulak.. Nak buat kat rumah tak sesuai pulak, rumah kecik kalo besar macam banglo ada kolam renang leh aku ajak ramai2.. hehehe

So tak nak pening kepala dan memenatkan diri last2 aku pilih Flora Kafe Ampang.. Ni pon Ayu yang suggest kat Flora Kafe ni die kata tempat ni okey dan harga pon tak mahal sangat.. Kat situ parking pon senang dan harga makan pon boley tahan takde la mahal sangat.. Macam mee goreng tak sampai 10 hengget..

Korang yang bakal menjadi ibu harus meraihkan Baby Shower ni tau bukan apa masa ni la korang nak jumpa member2 sekolah, kawan kolej yang dah lama korang tak jumpe dan nak tau perkembangan ko dan masa ni jugak la korang nak berborak sakan.. Tapi aku tak dapat sangat borak ngan member2 sekolah, sayanggg sebab masing2 mengendong anak.. hehehe ;P

Semua sudah ketahui Ceera bakal melahirkan baby boboi.. wewewewe!!!

Dan aku baby gegirl..!!! Ofcoz la dah tau kan pakai baju pink pulak tu.. =D

Sajer nak meraihkan bakal ibu2 ni.. Macam aku mestilah excitedkan dah kata mengandung anak first.. Maybe Ceera tak excited macam aku la sebab die dah mengandung anak ke dua.. Takper yang penting kami berdua teruja dengan baby yang bakal di lahirkan di dunia ni.. ^__^

Okey sebelum acara lain di mulakan sesi menipu lilin dulu.. Wah terasa macam sambut birthday pulak..

Kami yang happy dapat memotong kek.. Kek dari Wondermilk..

Sebelum makanan sampai makan kek dulu yer..

Okey dah abis makan sesi game pulak..

Bersama manjers..
Thanks Nyah datang.. Ni pon last minute Nyah tak dapat datang tau, pujuk punye pujuk datang jugak Nyah.. hehehe Terharu.. =) Nyah ni kakak kepada Yana.. Muke Nyah ni sentiasa awek muda..

Tapi Nyah tak tunggu sampai abis pastu die kena pergi Besday anak Sari Yanti..

Nampak tak kek tu menarik bukan.. Ni kalo Affan dapat makan ni die sorang leh abis.. Mamat tu memang hantu kek..

Game bermula..

Jawab korang jangan tak jawab.. Soalan senang2 tu.. Kalo tak dapat jawab mengada sangat la tu.. ;P

Main game sambil menyusu anak.. Comel sungguh anak si Nieda ni.. Putih macam anak matsalleh.. Geram jer! Nanti Ayman leh berkenalan ngan anak aunty yer.. hahaha

Game meneka saiz perut...

Semangat menjawab soalan.. Masing2 nak dapat hadiah la tu.. hehe

Tolong Ayu jawab soalan.. Ecece konon..

Yana la yang organizernyer.. Terbeak la manjer game ko buat ni.. Enjoy abis..

Ramai yang suke decoration Baby Shower kiteorang ni.. Berpeluh ketiak memikirkan idea ni tau.. hehehe Thanks pada yang bagi ucapan kat weolsss..

Kami yang sangat hepi dan enjoy majlis mandi bayi ni.. ^__^ Baju kami dari Poplook..

Bergambar dengan member sekolah..

Moly dan anaknye..

Anne yang senget.. =P

Iza Apek dan anaknye Adel..

Diha dan anaknye Darwish..

Nieda dan anaknye Ayman..

Owh ok baru perasan gambar aku ngan Ariza takde.. =__=

Okey nak umumkan nama pemenang Game Baby Shower Kathy & Ceera.. Rase2 siapa yang menang..

Yeaa Anne memang game meneka lagu..

Iza pandai betul teka semua jawapan die bagi smua hampir betul.. Cayalah Iza.. Ni mesti selalu baca blog kite kan.. hahaha Eh Tibe2.. :P

Markah Nieda ngan Anne seri.. So game lipat Napkin takde.. Hadiah pulak ada 4 jer.. Terpaksa hadiah tu di bahagi dua..

So Anne menang kali ke 2.. Korang jangan ingat Anne main tipu yer.. hahaha eh tapi memang betol pon.. kakakaka

Sangat colourfull.. Suka hakak..

Pose wajib mucung mulut..

Thanks Ayu hadiahkan untuk Ibu mengandung ni.. Macam2 dalam hamper tu nak buka pon sayang...hehehe Ayu kata tak nak bukak pon takper tunggu sampi baby lahir.. hahaha Over!

Eira pon dapat present dari Ayu..

Me pon nak bagi jugak kat Ceera.. Manjer belang2 tu suke tak.. hahaha

Tammat la sudah baby Shower aku ngan Ceera.. Enjoy + Happening + Simple + Meriah + Syok + Suporting abis.. Harap korang semua enjoy dengan baby shower aku ngn Ceera ni.. Kalo ada kekurangan harap di maafkan la yer..

Bergambar beramai2..

Tapi sayang aku ada ambik photographer ari tu sekali hampeh photographer tak muncul..Huh! sakit ati betul.. Call2 langsung off kan hp.. Janji nak datang kol 3, sampai kol 3.30 aku call photographer tu sampai ke sudah off kan hp.. Taubat aku nak ambik ko lagi.. Baru ingat nak rekemen kat member..

Takde la kalo tak dapat datang, awal2 la ko bagitau leh aku bawak kamera gedebak aku tu tak pon cari photographer lain.. Ni tak ko senyap jer kat situ.. Mula 2 cakap ok leh datang pastu ko tak muncul2.. Hampeh punyer photographer..!!! *&^%&%$#)#@ Sengal tak leh cakap tak boley jangan cakap macam keling! huh! Sabar Kathy sabar.. Aku memang pantang kalo dah berjanji ngan orang tibe2 last minute ko cakap senyap dah tak bagi tau yg ko tak leh datang.. Dah la tak say sori kat aku..

Ni nasib baik Ayu ngan Eira ada bawak kamera kalo tak nangis kiteorang kat situ..

Sebelum pulang kasi lepak minum coffee dulu kasi mood penat hilang dulu..

Pastu pulang la dengan gembira dan penat.. hahaha Takper penat2 pon yang penting kite semua enjoy.. Bukan selalu pon dapat buat macam ni.. Confirm pas ni dah tak buat baby shower ni.. Tunggu next baby shower dari Yana ngan Ayu pulak.. wehuuu~~ Korang cepat2 mengandung yer.. hekhekhek =P

piece : kathyjem

7 comments:

Tengku Fauziana said...

Kak intan (nyah) mang sentiasa awek muda :)

Alor xyah photographer pn xpe..picca uols ni pn dh cantik..just edit kt photoshop suda..dh save budget..
Pe pn mang happening u n ceera nyer bb shower..

kathy jem said...

Mmng la weols leh ambik gmbr sendiri..Tapi tk syok kena gilir2 ngn member ambik gambar..kalo ada photographer senang skit suruh die ambik gmbr gedix weols ni..huhu

Nazirah Azeman said...

Wahhhh best nyer dpt bt baby shower

Gina said...

Tahniah Kathy, tak sabar nak tunggu your baby girl. Sure comel and creative macam you jugak. BTW, the photoprops tu buat sendiri atau beli yer?

JIVEBUMZ said...

meriahnya baby shower korang nih! gambar2 sume cun2.. dekorasi yg terbaek!

tahniahhh bakal dpt baby girl... dan selamat berpuasa yer :)

kathy jem said...

Gina : owh photoprops ty sy buat sendiri pn.gina..hehe

LoVEaQshA said...

khaty nak tnya yg box goodies tue khaty wat ke?

cutela,lau nak tmph leh x??