Klik Yer!! Mekasih...

Monday, July 23, 2012

Hari ke 2 Berbuka Puasa di Rumah MIL Kajang..

Semalam berbuke di rumah mak mertua di Kajang.. Elok2 jer sampai rumah Umi terus berbuke.. hehehe.. Tak sempat nak tolong Umi masak.. Ni semua gara2 Affan lambat bersiap..

Sebelum ngi rumah Umi kiteorang singgah pasar ramadhan tapi sayang makanan banyak dah abis.. Abis pergi dah nak dekat berbuke tinggal yang tak berapa menarik jer la.. Lagi pon Affan kata takyah membazir beli sure kat rumah mak banyak makanan..

Ye betul penuh atas meja.. Aku hanya beli murtabak ajer..

Mari tengok apa yang menarik.. Jangan terliur sudah.. hakhakhak..Eh aku pulak yang terliuq.. :P

Ikan bawal sambal.. Ingat Umi masak upernye Pipa yang masak.. Pedas tak leh makan banyak sangat nanti sakit perut.. Dah preggy ni tak leh makan pedas banyak2, kalo makan dalam kuantiti banyak sure perut rase tak sedap..

Ketam Goreng.. Sedap!

Murtabak ni aku sorang jer makan.. Tak laku murtabak aku ni.. Affan kata nasib beli murtabak jer kalo beli kuih muih sure tak abis.. huhu Yerla bee~~

Ketam Gulai Lemak.. Umi kata die teringin nak makan gulai lemak.. Nenas tu buat aku terliur tapi apa kan daya masih tak leh makan... =(

Sup Ayam.. Ni pelik skit sup ayam ni coz ada letak macaroni..

Haa antara banyak2 makanan yang ni paling aku suke.. Ikan bilis+bawang goreng sambal.. Ni Umi jugak yang masak, siap tapau satu bekas untuk kiteorang lagik.. =D Dapat makan waktu sahur ni layan..

Ayam percik ni pon tak laku.. Ni jiran sebelah bagi..

Dah nak abis makan baru aku tahu yang ni adalah daging masak kicap.. Lol ingat hati masak kicap.. Hati masak kicap memang aku tak makan la tak brape gemar.. Dah nak masuk 7 bulan baru leh telan daging kalo tak sebelum ni dengar perkataan daging jer tekak dah rase loya2..

Mari kite tengok pencuci mulut pulak.. wah ada pencuci mulut ni..! Kelas!

Chocolate Moist Cake.. Ni kakak ipar aku yang buat.. Die tahu aku ngan Affan memang suke makan cake chocolate jadinye die buat untuk kami.. hehehe Thanks Kak Alia.. Kalo korang berminat nak tempah macam ni leh tengok kat blog Bakery Maklong.. Pastinye murah dan sedap.. =)


Cendol ni pon Umi buatkan siap ada pulut tu.. Terbaik la cendol Umi.. Die kata teringat kat aku yang suka makan cendol tu yang die buat.. huhuhu Terharu Umi buatkan cendol ni.. =)

Tapi sayang aku tak leh makan makanan manis dengan banyak sebab ari tu checkup, doktor kata tahap gula dalam badan tinggi.. So kena la kurang makan makanan yang bermanis takut kena kencing manis pulak..

Umi tengah melayan anak Kak Alia makan..

Bersungguh2 Mariam ngan Imran makan.. hehehe

Aku makan sikit jer malam tu tak leh telan nasi banyak2 nanti cepat mengah..

Sesi menapau.. hehe Banyak Umi tapaukan untuk kami bersahur.. =D Terima kaseh Umi.. Tak yah susah2 aku nak masak lauk sahur..

Chumelnyeee Mariam bertudung..

piece : kathyjem

5 comments:

missmeraa said...

banyaknya juadah berbuka..
lauk tak laku tu sentiasa adalah..
beli 5, makannya 2 je.. hehe

liza♥aufa said...

sedapnyer Chocolate Moist Cake

cha said...

sedapnyaa. ketam tu fev. i pun puasa ni belum sempat masak lg. 1st day nuka rumah MIl smlm rumah abang hehe. selamat berpuasa u :)

atty's said...

salam kathy..

terliur nengok ketam..ikan bilis..tu..
paling terliur ngk kek ..

Mooniqueen said...

Bestnya... Rsanya dapat buke dgn parent n PIL hujung2 pose je kot... Bestnya...