Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 2, 2012

Nafsu Shopping Raya 0%..Nafsu Shopping Barang Baby 100%..

Tahun ni persiapan raya langsung takde dalam pikiran yang hado shopping barang baby.. Tengok baju raya, beg raya, kasut raya semua tak bernafsu.. Entah kenapa perasaan macam ni mungkin sebab perut ni sudah  memboyot kots... hahaha Balut apa kat badan ni pon rase tak cantik..

Takde la serius aku memang takde mood nak beraya tahun ni.. Selalu masuk jer bulan Ramadhan terus mood nak beraya memuncak-muncak..hahaha Over ko memuncak muncak.. Sangat tak sesuai... ;P

Tahun ni semangat nak menyambut kelahiran baby dalam perut ni.. Sangat teruja la kan.. Yerla kata first baby kan.. Agak bernafsu di bahagian barang anak pulak.. Nafsu raya 0... ;P

Skang ni kalo ke shopping mall pantang nampak barang new born laju jer tangan ni nak ambik.. Aku rase baju dah banyak shopping.. Hampir 70% barang baby dah di beli.. Senang beli awal kang dah nak masuk 8 @ 9 bulan takut tak larat pulak dengan perut membesar ni.. Skang ni pon kalo dalam shopping mall asyik nak terkencing jer jadi mood nak bershopping tu agak terganggu di situ yer.. hehehe Baru keluar toilet dah rase nak terkuci balik.. Kadang2 tu rase macam nak pakai pampers jer.. hahaha

Senarai atas ni barang baby yang wajib di beli.. Semua dah beli yang tak beli lagi kelengkapan tidur dan travelling..

Korang yang mengandung anak pertama macam aku mesti excited nak beli barang2 ni semua kan.. Tapi ingat shopping yang basic jer dulu.. Lepas pantangkan leh shopping lagik.. hewhewhew (pesanan dari mak sendiri dan mak mertua) ^__^

piece : kathyjem

7 comments:

awek retro said...

beb jamu dgn urut pun kne masuk list..hahaha...bil hospital lg...kne2..hihi...

ade terase mcm tak cukup x??

pengalamn tgk org nk beranak..sebb tue rse mcm ade yg xcukup..hihi..

SURIA AMANDA said...

wahhhh...siap ada checklist ni...meh ke blog hakak..tgok resepi sambal tempoyak ikan bilis..

Nazirah Azeman said...

wah rajin nyer bt listing.kite dulu main beli jer,bile dah beli baru perasan dah ade la pulok.aish membazir jer

tp kan utk baby girl ni standby jer la duit byk2 sbb mmg gerammmmmm tgk baju2 baby girl.comey2 hihihihihihi

fiszah_pjo said...

yup..sgt seronok shopping barang baby..nanti time nk cuci semua baju baby/barut lampin semua untuk pertama kali pun best sgt..hehee..

da lengkap sangat list sis tu :)
pasal puting hisap utk bby tu kan, orang cakap tak bgus.heh.tp depend la kan..

untuk anak sy, memang tak beli langsung..hehe..so die tak diberi puting hisap tu..alhamdulillah ok :)

Mooniqueen said...

Memang mcm tu... Dah ada anak, kita tak fikir utk shopping diri sendiri.... Tu la nikmat jadi mak... Berkorban apa sahaja...

Chekgu Azrine said...

dah 7bulan tp belum beli apa2 lagi..huhu..sadis..

Mimy Hamid said...

serius kathy..i dulu macam u la...beli barang baby adalah satu kepuasan..dan till now jugak...asik nak beli aje...seronok...


psst kathy asik terkucil je baby girl sure rambut lebat nanti...