Klik Yer!! Mekasih...

Monday, August 27, 2012

Sowi Baru Nak Hapdate Story Raya..

Salam smue...Ewah! dah 5 ari tak hapdate blog.. Bukan apa dalam tempoh 5 ari tu macam2 pekara yang bermain dalam kepala otak ni.. Susah kalo jadi orang femes ni.. hahaha (gelak perasan) Femes ker koo.. Eh femes la kan kalo tak napa orang dok sibuk hegeh2 nak ambik tahu pasal kite walaupon tak suke ngan kite.. Tak gitew..!

Tak bukan apa pelikkan, ko dah tak suke baca blog ni nape dok sibuk hegeh nak baca blog aku ni.. Pegi baca blog lain jangan baca blog aku yang tah apa2 ni.. Haihh tak paham perangai manusia macam ni.. Now baru aku tau perasaan bloger2 yang lain bile blog dieorang kena macam ni.. Serius ini adalah kali pertama aku kena macam ni.. Tapi xper yang penting aku tau apa yang aku buat dan aku hepi dengan life sekarang.. So sila abaikan (orang-orang) macam ini!

Dah takyah citer orang yang dok tak suke ngan ko tu lantak pi sama dia.. Janji ko bahagia ngan suami sudah! Hal orang takyah sibuk nak pikir.. Hurmm baik!


Apa macam raya korang best meriah.. Aku seperti  biaser la dalam keadaan badan berdua ni perasaan raya tu agak biaser2 ajer.. Lebih memikirkan bayi yang bakal di lahirkan ni nanti.. Perasaan raya tu tolak ke tepi jap tahun depan balas dendam.. hahaha
 
Biaserla kan pagi raya sembahyang raya.. Balik tu jamah lauk redang, lemang, nasi impit, kuah kacang smue tu.. Baru rase raya kalo pagi2 dapat makan ni smue... 

Perut dah kenyang baru leh bermaaf-maafan.. Family kiteorang memang macam ni.. Bangun pagi siap2 ke masjid balik dari masjid makan.. Dah makan kenyang2 baru bersalaman..

Aku masa ni pakai jubah dulu.. Baju raya nanti karang nak ambik gambar baru tukar.. Malas nak pakai awal2 kang berpeluh tak selesa.. Lagi2 dah nak masuk 8 bulan ni cepat no berpeluh nyer..

Adik bongsu bersalaman ngan abah & mak.. Tahun ni Fahmi takde episod sedih.. Kalo tak setiap kali raya setiap kali mintak maaf setiap kali tu la die akan  nangis.. Maybe die dah matang kot so control la nangis tu..

First time di pagi raya Affan bersalaman & bermaafan dengan Abah Mak... Sebelum bersalam Affan boley pulak tukar pakai jubah.. hehehe Kena la pakaikan bee kata huny dah penat gosok pagi tu.. Mula2 Affan ingat sembahyang raya nak pakai jubah last tukar baju pakai baju melayu.. Nak nampak segak katanye, baru la rase beraya..

 Mak dan Abah..

Pasangan serasi bersama.. ewah! Mak control2 cun.. Mak biaserla kalo ambik gambar mesti malu2 kucing.. 

Sayang baju raya abah kaler oren, fahmi kaler putih.. Abah ngan Fahmi tak sempat anta baju raya... Biaserla anta last minit memang orang dah tak nak ambik.. Kalo tak dah sama baju raya Abah, Fahmi ngan Affan.. Dah la kain tu aku beli kat Bandung alih2 tak pakai masa raya.. (Abah tahun depan takmo beli baju raya lagi) Sentap ni! hahaha

Family ku di pagi raya.. Ni kalo family kakak ku ada lagi meriah.. Tahun ni dieorang beraya kat Sarawak lagi.. Tahun depan Insyallah dieorang beraya di sini pulak..

Bersama suami tercinta ke hujung nyawa.. eee geli.. hahaha Mata Affan bengkak sikit kena gigit serangga... hahaha Cian bee dah tak hencem..

Haa ni dah takde kerja namanye.. Ok bee udah2 tu jom kite beraya rumah mak awak pulak.. 

Tak padan ngan perut badan besar tu.. Nak jugak posing ala2 model senget..hahaha eh hari raya kena la ceria kan tak best la asyik nak bersedih jer memanjang...

**Best tengok orang update blog pasal raya... =)

piece : kathyjem

14 comments:

.:shura shushi:. said...

Pucat muka u masa tak make up, dah make up cantik:))

Mimy Hamid said...

mummy vogue..baju raya tetap gedevassssssssssssss

Rina Ellisa said...

Selamat Hari Raya sis.. :)

Cantik baju.. kita sukaaa.. :))

Nazirah Azeman said...

lawo baju.......

persetankan mereka2 yg kusut pikiran tuh

Chekgu Azrine said...

kot mana pun tetap vogue ibu buyung nih..hehehe

Pn Usmi Hikma said...

kathie baju beli ken abuat cantik... nak buat cam tuh gaklah hehehe

Pn Usmi Hikma said...

kathie baju beli ken abuat cantik... nak buat cam tuh gaklah hehehe

Mya said...

baju cantik!! akak suker!

Cyrus Amiera said...

pedulik orang yg menjeles itu.
yg penting, ko tetap gojes di hari raya. haha

wong meimot said...

nanti i mengandung i nak maintain cantik cam u dear..suka sgt tgk cute miut ok

eLLy said...

Selamat hari raya dik!

fiszah_pjo said...

selamat hari raya dari fiszah sekeluarga :)

cantiknya :)

Siti Shuhadah said...

cantiknya baju kathy...suka shu tgk...

ummi_khalish said...

slmt hari raya..berseri..cantiknaya baju tu..
p/s:muka ayah kathy ni macam familiarlh..kat manalah pernah tgk ye?:-)