Klik Yer!! Mekasih...

Friday, August 3, 2012

Sudah 7 Bulan Baby Dalam Perut..

Ko pejam celik pejam celik dah 7 bulan baby dalam perut aku ni ha.. Sekejap betul masa berlalu.. Rase baru jer semalam aku tahu pergnant dah 7 bulan... hahahaha Over ko semalam! ;P

Bulan puasa ni lagi la ha sekejap no rase masa berlalu.. Puasa time ngandung ni banyak jugak cabarannye yer.. Yerla kalo tak ngandung walaupon tak sahur still dapat menahan.. Ni dah ada baby dalam perut kalo tak bersahur alamatnye memang lemah berlepek la kat situ.. Lagi2 waktu petang laju jer die berpusing2 gerak2.. Dah la mummy tengah berlepek die boley pulak berpusing2 mengeras2 dalam perut.. Maybe die lapar kot tapi tak jugak pas berbuke perut dah kenyang pon die dok berpusing2 mengeras.. Haihh la anak mummy aktif semacam la kamu ni.. hehehe Ikut sape la aktif ni mummy ker daddy??!! =D

Serius aku memang kena sahur.. Kalo makan nasi tenaga leh bertahan sampai ke petang.. Kalo makan kuih2 yang light2 jer petang badan rase lemah skit.. Tapi masih boley memasak yer.. Serius bulan pose ni aku tersangat rajin memasak okey.. Hari2 dok tanya Affan nak makan apa.. Aku tak brape gemar sangat beli makanan kat pasar ramadhan ni rase membazir jer beli.. Kadang tu beli dah la tak sedap mahal pulak tu.. Tapi serius kalo ngi pasar ramadhan kalo tak abis 50 hengget tak sah.. Tu yang malas tu baik aku masak jimat skit.. hehehe Lagi satu lauk berbuke tu leh makan masa sahur.. Jimat di situkan..

Badan seperti biase kembang dengan sihat.. Sekang ni kerap kencing walaupon di bulan pose.. Pelik mane air tu muncul yer walaupon udah berkali2 die mengalir keluar... hahahaha ;P

Berat badan sudah naik 65 kg... Huuuu kakut masa timbang tu.. Ni ada potensi nak ke 70 kg ni.. Erkkk!! Lagik takut! Last week checkup doktor kata baby semua okey.. Kedudukan baby, uri semua berada dalam keadaan baik.. Pas ni kena checkup 2 kali sebulan dengan doktor.. Next week datang checkup lagi.. Owh ari tu kali ke 2 kena suntik kancing gigi..

Hari ni saya taik cicak, hitam putih.. hehe First time okey aku pakai baju pregnant ni terasa diri begitu besar skali..

Tinggal lagi brape minggu nak masuk 8 bulan.. ^__^

piece : kathyjem

11 comments:

Hidayah Bach said...

walaupun dah "kembang"
tetap nmpk cantik..

:)

irenedahayu said...

cantik baju kathy... beli mane ek?

.:shura shushi:. said...

CANTIK mcm selalu :)

Tengku Fauziana said...

tantek lerrr...mummy n bju tantek...

kathy bju mcm ni tapi labuh nyer ada x?kt ne beli ek?

wong meimot said...

comelnya u..hukhuk sgt2 sweet

ceera said...

Sama berat dgn aku time mengandung keisha dulu. 65 gak. Huhu

Chekgu Azrine said...

saya dah 28 weeks jugak..hehehe..tp baru je la minggu ni

cikji said...

kembang kembang pun santek

Mimy Hamid said...

kathy the hot mummy !! ni sure rambut baby lebat ni mummy asik terkencing je...(my experience)

SURIA AMANDA said...

berseri2 muka kathy....

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

cantik berseri betul Kathy...
baju preggy ni cantik la...beli kat mana?