Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, January 9, 2013

3 Bulan Injection Di Klinik Kanak-Kanak Serena

Sabtu lepas bawak Raiisah ngi injection 3 bulan.. Selalu pergi Putra Medical Centre kali ni nak nak cube klinik lain pulak.. Bukan kata tak bagus PMC tu cube nak try pendapat doktor lain pulak..

Masa ontheway balik dari PMC bulan lepas ari tu ada terpandang signboard Klinik Kanak-Kanak Serena.. Haa ada pon klinik kanak2 kat Sg. Buloh ni payah nak cari klinik kanak2 kat sg. buloh ni..

So Raiisah dah 3 bulan boley datang injection kat sini.. Seminggu sebelum nak bawak Raiisah ngi Klinik Serena ni aku dah search kat google so far ramai yang cakap klinik ni bagus doktor die the best..  Ok tengok macam maner, kalo doktor tu ok next injection boley datang lagi kat sini..

 
Raiisah muke serius die tau buntot die nak kena cucuk ngan jarum.. 

Tu dieee bersusun kasut nyer.. Dah macam taska pulak aku tengok.. Siap cakap ngan Affan.. Bee giler ramai orang.. Ok dalam blog memang ramai cakap kalo tak sanggup nak tunggu tak di rekomenkan klinik ni sebab patient die sangat ramai.. Nak tak nak kena jugak masuk sebab ramai cakap doktor die bagus.. Huuhhh gagah jugak kena tunggu ni.. Tu la siape suruh datang kol 11 kang tak pasal2 kena tunggu lama.. =__=

Pas daftar keluar makan jap coz dalam 1 jam die suruh datang balik..

Ok dah makan kenyang2 kiteorang pon datang la balik klinik tu.. Tengok2 dah tutup klinik tu.. Alaa bee klinik ni dah tutup.. Cube bee tengok betul ker tutup.. Affan pon ngi la upernye die tutup separuh jer.. Fuuhhh nasib baik tak tutup lagi.. Yerlaa masa tu dah kol 12.30.. Klinik ni tutup kol 12.30..

1 jam still ramai jugak  orang.. Tunggu punye tunggu upernya Raiisah adalah orang yang last sekali.. Ok next time kena datang awal pagi.. Tu la ko, ko ingat klinik ni macam kat PMC datang2 terus jumpe doktor.. No no no di sini kol 9 ko dah kena terpacak depan pintu masuk sebab orang dah bersusun nak dapat nombor first..

Sementara menunggu doktor si Affan melayan Raiisah..

Tunggu la Raiisah dah besar nanti die pon salah sorang budak yang bakal mengeletek bile nampak ni semua..

Kat kol 1 jugak la baru dapat jumpe doktor..

Sampai jer terus doktor check Raiisah... Dalam hati *Eh cantik jugak doktor ni.. kekeke

Kemain khusyuk Affan dengar doktor tu explain.. Serius penerangan doktor ni pasal baby sangat terang dan jelas.. Kite tanya sepatah sepuluh jawapan die bagi.. Bagus! Macam ni la doktor yang kite nak.. Ni tak ada setengah doktor sepatah kite tanya setengah patah die jawab.. :P

Berat badan Raiisah dah 5 kg lebih, doktor kata cun berat badan die sesuai ngan umur.. Eh bee orang nak ambik gambar berat Raiisah sibuk die nak angkat..

Dah check semua tu sesi mencucuk jarum di punggung yang pastinye suara Raiisah akan kedengaran.. hahaha Ok masa nak cucuk doktor siap cakap kat aku lagi.. Ok mummy dah ready nak ambik gambar.. Eh doktor ni siap offer suruh ambik gambar lagi.. Cayalah doktor sempoi..

Ok ready zassss jarum terbenam di buntut.. Uuuuuwaaaaakkk! Kali ni  Raiisah menangis kuat.. Pujuk2 die, baru diam tu pon lama jugak die nak berhenti nangis.. Abis inject terus balik rumah.. Nak jalan2 tak berani sebab Raiisah baru inject sure die tak selesa..

piece : kathyjem

8 comments:

Siti Shuhadah said...

alololo..cian dia... doktor cun la..xmcm doctor pon..hihi...

Ana said...

ramai betul yg dtg klinik nie..mesti bagus kan doc n ubat kat sini:)

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

comei Raiisah gambar 1st.. tapi knapa tutup kul 12.30??

FadMN said...

I pun bwk my baby jumpa doc cun ni.dia dah la sempoi,kepala gila2 plak tu.tapi,tu lah nak menunggu turn mmg tak larat.i pg pukul 9,almost 3 hours baru dpt.kena pg weekdays baru ok kot.

bahIRAh said...

comel betul Raiisah ni..baik je diam dgr doctor explain..hihi

cik nur said...

comel jaaa hairband dia :)

Ibu Dhia said...

comey betol raiisah ni.. mmg kesian bile baby kena inject.. tp untuk kebaikan die jugak, tahankan je dengar dia nangis.. sekejap je pon..

rini.borhan said...

alolo sian die..yup doc serena memang best tak sesia bayar consultation fee die kan..