Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 29, 2013

The Milk Story Susu Chocolate Bagus Untuk Ibu Yang Sedang Menyusukan Bayi

Morning semua.. Ye mari kite mulakan pagi yang indah lagi ceria ini dengan secawan Chocolate drink.. Minuman ni sangat bagus untuk ibu2 yang sedang menyusukan bayi..

Mari kite tengok apa kelebihan susu ni.. Coklat mengandungi phenylethylamnie (PEA), sejenis bahan kimia yang berkaitan dengan cinta. PEA pula menghasilkan "neurochemical dopamine'. Dopamine merangsang pengeluaran hormon Oksitosin.

Oksitosin terkenal sebagai hormon kasih sayang, bertindak di kelenjar susu, bertanggungjawab untuk memancutkan susu ke sinus subareolar dan seterusnya ke puting. Secara langusng tidak langsung membantu ibu yang menyususkan anak.

Aku sebelum start kerja harus minum susu chocolate ni rase die ofcoz la sedappp...

Setelah 2 minggu aku minum dan terhasil susu ku yang sungguh baaa bomm banyak.. hahaha Sebelum ni susu ku mencurah-curah keluarnya now dah kurang maybe faktor sudah berkerja kan so susu pon makin kurangla.. Kalo tak masa dalam pantang susu memancut-mancut keluar.. ;P


So aku try minum susu chocolate the milk strory ni Alhamdulillah susu makin banyak..

Sebelum pergi kerja wajib kena pump susu kalo tak nenen bengkak tak selesa..hahaha.. Pastu tengahari sekali kena pump dan petang balik kerja kena pump gak.. Tapi petang aku selalu skip sebab kadang kerja banyak tak sempat nak pump balik rumah baru pump.. Malam sebelum tido pon kena pump jugak.. huiihhh letih gak nak pump ni tapi demi anak ku gagahkan jugak.. =D

Ramai yang tanya tak lenguh ker tangan guna pump manual.. Secar jujurnye memang la lenguh tapi berbaloi guna manual ni sebab ko leh pump di mane2 sajer tidak perlu mencari tempat untuk cucuk pluq jika nak pump.. Ni kalo guna breast pump elektrik la kan.. Dan kalo guna manual hasil susu yang di pump lagi banyak.. =)

Sekali aku pump Alhamdulillah 6oz boley dapat..

Ini hasil yang di pumpu untuk 3 ari punyer.. Alhamdulillah ni semua untuk Raiisah.. ;)

piece : kathyjem

17 comments:

hUnnEE a.k.a mrS cAun said...

brand aper pump kamu eh kahty??

kathy jem said...

Brand avent yang..beli kt online rm160.. ;)

Zaalika Aziz said...

Salam sis.. sy nk tanye klu dah pump.. simpan.. nnt nk guna mcm ner kan sejuk sbb kita letak frezer...sowi tanye sbb sy pun bakal mama bulan 4 nie..
n jemput dtg di blog sy.. siketamcomel.blogspot.com
tq sis.

Ana said...

salam khaty,beli susu coklat tue kat mane eh?nak try jugak laa..

applemintlady said...

br beli kemarin..semalam mnum rasa agak pelik..sbb marine collagen tu kot..rs nk buang pn ado..hahaha..tp bila bc ni, rs nk try balik plak..gedik sunggoh..

hajar hazizi said...

kalau sis nak lebih mriah kan susu..
try la shaklee punya supplement..
mmg pekat n meriah kebabom..hihi

comel anak akak tau..

blh hubungi saya :

PM : Hajar Hazizi
SMS/WhatsApp : 014-2350870
Email : hajar8581@gmail.com
BLOG : rezekifamily.blogspot.com

applemintlady said...

kemarin ada beli..pastu semalam br nk mnum..rs nya agak pelik ar..sbb campo marine collagen tu kot..rs nk buang plak..tp bila bc psl ni, rs mcm blk kg nk mnum blk..gedik sgoh..hahahha

cikcoklat a.k.a Haiza said...

exceli sy dah penah cuba The Milk Story Susu Chocolate tu beli kat lunatot..shaklee pon penah cuba..so far ke2 tu memang membantu..tapi kena rajin mengepam jugak..kalo harap supplement je xmemadai kalo pump kurang kan..hehe..apa2 pon selamat mengepam yer...chaiyok2

adarnadzmie said...

khaty kat mane boleh dapat chocolate drink ni??...

kathy jem said...

adarnadzmie :
Preorder online sekarang di http://www.lunatots.com/shop/index.php?cPath=49 atau kunjungi mana-mana cawangan Lunatots yang berdekatan. Cheras | Amcorp Mall | Maju Junction | Penang | Putrajaya | Bukit Tinggi
Maklumat lanjut hubungi kami di talian 03-91740681

cik nur said...

sedap tgk burger hehehe teringin plak nak makan prosperity hehehe :)

Fazira Aziz said...

kathy kalau nak susu pekat dan creamy ambil Shaklee :D contact saya utk produk SHAKLEE.

FB: Fazira Aziz
Whatsapp/sms: 0193368028
blog: www.momsmilkyway.com

zaimawati.blogspot.com said...

Saya nk tanya..shaklee sejenis minuman @ pil..berapa kos...

ayu said...

Assalam. Sis hajar..sy masih menyusukan baby sehingga skrg usia dia 1thn 2bln..masalahnye dia cume menyusu sbelah kiri shja n hasilnye breast sbelah kanan jd susut walaupun susu masih ada...skiranya sy mengambil suplement shaklee ni adakah boleh mengembalikan ke bentuk asal breast yg sbelah knan sy sperti sbelah kiri n anak sy akn mula menyusu disebelah kanan pula??
Sy jrg on9 so boleh tak sms sy di no 0124047181...

ayu said...

Assalam. Sis hajar..sy masih menyusukan baby sehingga skrg usia dia 1thn 2bln..masalahnye dia cume menyusu sbelah kiri shja n hasilnye breast sbelah kanan jd susut walaupun susu masih ada...skiranya sy mengambil suplement shaklee ni adakah boleh mengembalikan ke bentuk asal breast yg sbelah knan sy sperti sbelah kiri n anak sy akn mula menyusu disebelah kanan pula??
Sy jrg on9 so boleh tak sms sy di no 0124047181...

Sally Fashion Trend said...

Salam sis, sis ada tips x untuk relaktasi (menghasilkan semula susu setelah bbrpa bulan berhenti breastfeed) ?

Hamidah said...

slm dear..just nk bg skit info when I browse trough utk search dz product. Dlu mmg I consumed the milk story ni and Alhamdulillah ade kesan positif. Cuma yg I pelik tgk kenapa online price semua mahal sgt coz I bought at baby shop exactly the same item kt Seremban last time baru RM29.90 last 3 month. Klu jd member dgn dz shop ade lg 10% off. Cuma sekarang I baru pindah sarawak, 2 yg terpaksa cari on9 shop utk purchase sbb xde local supply. Sgt frustrated dgn their price but I got no choise, terpaksa bli jgk la nnt. Hrp bg info mane tau semua yg consumed akan dpt lg best price utk terus ambil product ni.