Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 15, 2013

Manchers Di Paradigm Mall

Planning nak pergi Setia City Mall mulanye pastu dah bincang2 dalam whatsapp sekali si Yana tak start kerja lagi so bertukar la plan ke Paradigm Mall.. Si Ayu pulak besok nak jumpe malam tu die demam panas pulak so tak jumpe la kami berempat.. Ari tu kiteorang ngi Sg. Wang pon die tak join jugak ada hal.. Manjer2 bile la boley kite lepak berempat ni kan.. huhuhu

Bawak Raiisah pon last minit sebab Affan ada hal nak jumpe cousin die kat bangsar so terpaksa la aku angkut Raiisah sekali nak anta die kat rumah mak sg. buloh tak sempat.. Lagi pon Yana nak jumpe Raiisah dah lama tak jumpe rindu.. =)

Yeaa Raiisah first time datang kat Paradigm Mall.. Eh mummy die pon sama.. hahaha.. Padahal dekat jer Paradigm Mall ngan rumah aku tapi sian tak pernah jejak.. Tengahari macam tu Yana datang ambik kat rumah sebab laluan dari rumah Yana mesti lalu depan rumah aku so pergi sekali senang..

Ok sampai cari port makan dulu.. Mula dah duduk kat The Loaf sekali tengok menu hurmm ok roti macam nak makan yang berat2 nasi ker sebab tak breakfast pagi tu.. Terus keluar cari port lain.. Ok ternampak  Restoran Bulgogi Brothers.. Ok tak pernah makan kena cube ni.. Eira kata sedap sebab die pernah makan dengan Ciput.. Tak kisah manjer yang penting ada nasi..weeeee~~

Elok jer kiteorang masuk dah oder.. Raiisah bagi hing nak susu.. Ok sumbat susu terus tido.. Senang kerja mummy nak makan.. =D

Ok masa ni kagum tengok kamera samsung galaxy yang terbaru.. Serius memang best kamera ni.. Eira kemain semangat cerita kelebihan kamera ni.. Rase macam nak beli tapi nak ipong.. Acaner.. hehehe

Ok rambut aku yang serabai.. Tah bile nak potong tak tau.. Jeles ahkak tengok rambut manjer2 i dah pendek cun.. Pas ni leh geng rambut pendek lak..

First sekali dieorang hidang yang ni.. Tah apa namanye memang aku tak ingatla kan.. Biaserla dah jadi ibu banyak urut putus..

Yang pastinye semuanye sedap.. Kami bertiga semua oder yang ada nasi.. Bulgogi Brothers ni lebih kurang macam Dubu-Dubu kat Midvalley tu cume die takde korean bbq..

Masing2 gaya dengan makanan sebelum di ngap..

Ni kalo aku potong macam Yana ni sure ramai yang akan cakap kembar ek..! ;P

Kathy dengan rambut kejungnye.. hahaha.. Licin mangkut tu lapor okey..

Ok dah abis makan jom shopping barang anak..

Eira ngan aku jer yang shopping barang baby Yana follow jer ambik mood katanye.. Mood???!! jeng jeng jeng.. Eh jangan pikir bukan2 belum ada tanda lagi.. Dah ada tanda2 kiteorang buat announce ye..hahaha Over!

Cian Raiisah sampai tertido-tido hisap jari dok ikut mummy die shopping..


Okey dah penat berjalan basahkan teka jap.. Yeeeaa setelah 3 bulan lebih tidak meminum Chatime.. Syurga dapat minum ais lagi2 Chatime yang aku idam-idamkan masa dalam pantang..hahaha

Elok jer kiteorang abis minum gosip cerita next planning untuk mancher2 terus Raiisah bangun merengek sebab dah kematu die dok dalam stroller tu.. Ooh ari tu pinjam stroller Eira kalo tak nangis aku satu ari dok dukung Raiisah.. Stroller Raiisah tak bawak ada kat rumah nenek sg.buloh so pinjam la kejap stroller mummy Eira.. Tenkiu mummy Ceera bagi saya naik stroller yang best tu.. =D

 Makan dah shopping dah gosip dah semua dah.. Ok jom balik.. Daddy kat rumah sudah menunggu..

Ni esok dah besar confirm manja ngan mummy yana ni.. Sayang mummy yana..

piece : kathyjem

10 comments:

lyana hasan said...

hehehe haruslaa Raisah akan manjer dgn aku..Keisha pon suka berkepit dgn aku masa kat Bandung.. yunnan jer tak tau boleh ke tak aku handle.. biasa baby lelaki payah skit.. :D

D' Hasnie Aini said...

kak iera gunting rambut dah ya...hehehe

kathy jem said...

lyana hasan : yunnan tu tunggu besar skit mesti manjer gak ngan ko.. ;)

kathy jem said...

D' Hasnie Aini : A'ah gunting pendek..kite pon bakal pendek gak..hehe

Zaza Nizam said...

Kathy rambut pendek ke panjang ke tetap omey :)

Syue Mustafa said...

Comelnya Raiisah.

Zaza Nizam said...
This comment has been removed by the author.
kathy jem said...

Zaza Nizam : yeker..tp rasenye pendek sngt tak sesuai takut nmpk tembam..haha

A Girl Like You said...

lawa la baju akak... beli mana? ;)

A Girl Like You said...

lawa la baju akak... beli mana? ;)