Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 8, 2013

Holiday di Apartment Marina Crescent

Last year kami holiday berdua di Phuket this year bertiga di PD.

Beza betul bile holiday berdua dengan bertiga sekang ni.. Kalo sebelum ni nak buat itu ini berdua tak kisah sekang nak buat apa2 kena pikir anak.. Al maklum la dah ada anak ni kan nak pegi sana situ kena pergi anak .. Lagipon Raiisah kecik lagi nak travel jauh2 tak berani tunggu die 6 bulan ke atas baru selamat skit..

Awal pagi dah bangun bersiap nak ngi PD.. First time nak bawak Raiisah ngi holiday..hehe Harap2 die tak banyak meragam la kat sana nanti..

Sepanjang perjalanan Raiisah tido sampai ke PD baru berjaga.. Dalam kol 2 lebih gak la kami sampai di PD sebab banyak menyinggah.. Pergi dulu rumah mak mertua ambik kunci PD pastu lunch.. 


 
Kami stay di Apartment Marina Crescent.. Apartment ni betol2 sebelah Avilion Admiral Cove..

Aku ngan Affan pernah datang kat sini dua kali.. First masa mula2 baru kawen and second time datang awal tahun ari tu dengan MIL..

 
Ramai yang tanya brape satu malam kat sini.. Jawapan nye tak tau..hahaha Sebab ni apartment pak cik saudara Affan yang punyer.. So kami stay di situ freeeee pinjam untuk 3 ari 2 malam ajer.. Best stay kat sini sebab tak ramai orang dan sunyi jer memang betol2 tenang stay kat apartment ni..

Tak sabar nak bawak si Raiisah swimming kat dalam pool ni...

Simple jer apartment ni.. Kelengkapan dalam apartment ni complete dapur ada,washing machine ada..

Sampai jer terus rileks kasi tenang pala otak baru planning nak buat apa.. hehehe

Raiisah tido masa ni jadinye mummy ngan daddy die join sekali tido.. =)

Petang tu takde buat ape sebab masing2 malas nak keluar.. Dalam kol 6 macam tu mandikan Raiisah lepak2 jap lepas Isyak gerak cari makan..

Malam tu aku oder ketiauw kungfu..

Affan dengan makanan favorite nye Tom Yam campur & telur bungkus.. Abis makan terus chow balik tengok tv zassss terus tido..

Ingat pagi tu nak bawak Raiisah swimming sekali kol 11 baru die bangun jadiknye petang jugak la kena bawak die swimming..

Ok Raiisah dah siap cantik nak pergi pantai tapi sebelum tu kasi mummy ngan daddy isi perut dulu..

Onthe way nak ngi makan boley pulak die tido.. Dah la bangun lambat tido lagi.. Sampai kedai makan tido lagi.. Kaki tido betul Raiisah ni..

 Kami lunch kat Kedai Kopi Pak Lang..

Ketiauw sup noodle..

Affan nasi lemak..

Kiteorang dah abis makan ontheway nak ngi pantai die masih tido lagi.. Sampai terlentuk-lentuk dalam car seat tu..

Nak beli layang2 tapi tak jadi terpikir nak main kat mane la nanti.. Dah la ada baby kecik payah..


Ok kena kejutkan Raiisah gak mummy nak bergambor depan laut ngan die.. Nasib tak menangis.. hehehe

 
Daddy ngan Raiisah kemain suke kalo daddy die dukung..

Kami di Pantai Blue Lagoon..

Menikmati pemandangan Blue Lagoon.. Dulu kat sini cantik pantai die sekang dah macam apa banyak sampah sarap.. Sayang tak jaga.. Sekejap jer lepak kat situ ambik gambar terus chow masuk kereta panas... hehehe

Sampai jer bilik terus tukar baju tak sabar nak bawak Raiisah swimming.. ececece Padahal mummy die yang tak sabar nak berenang.. kakakaka

Tak tau die ok ker tak dalam air nanti.. Ada member cakap kawan anak die baya Raiisah mandi swimming pool tibe2 badan baby tu jadi kejang dalam swimming pool tu.. Terus rase takut nak bawak Raiisah mandi dalam swimming pool.. Tengok dulu macam mane kalo die ooo ekk oooekk memang tak bawak la die mandi dalam tu, kalo ok gelek2 senyum2 makne yer die ok..

Muke kegembiraan dapat air.. Nasib die ok sengeh2 dok dalam pool tu.. Risau gak kalo die nangis..

Test tempat budak2 dulu.. Kalo ok bawak masuk tempat orang dewasa.. hehe

Ok Raiisah suke swimming tempat dalam.. Berani jugak ek anak mummy ni.. Ingat die menangis upernya tak takut kat air, siap pandang jeling2 air tu..


Mulut bising dapat main air.. Ni belum 1 2 tahun lagik.. Dah dapat kaki sure mengeletek nampak swimming pool nak mandi.. hahaha

 Eh muncung sama ngan mummy pulak..

Ok takleh lama2 kang jadi lain pulak.. Sekejap2 sudah ek Raiisah, nanti dah besar boley berenang lama2..

Malam tu tido awal kepenatan sampai berdengkur tido nye.. hahaha Penat swimming petang tu..


Ok dah ari ke 3 nak balik Key L... Sebelum tu kasi bergambor dulu.. hahaha

Mummy dah buhsan tak nak bergamabr.. Letih nak layang mummy ni laaaa.. Mula2 ok gelak senyum muncung2, lama2 terus uuwwwwaaa sebab lama sangat bergambor tak abis2...

Sebelum nak ngi lunch bergambar dulu di sebelah Avilion.. Bergambor lagik mummy ni..

Pas lunch lepak dalam apartment.. Petang tu sebelum balik jalan2 jap tepi pantai.. Pantai sebelah apartment kami jer.. Jalan kaki pon boley tapi di sebabkan bawak Raiisah naik kereta jer la sebab pas tu nak terus balik KL..

Raiisah muke serius dah buhsan la tu nak tido.. Dah petang kot masa untuk die tido dah la tengah ari tu die tak tido langsung..

Ok2 last mummy.. Cepat!!!

Arghh lama sangat buhsan mummy!!!!!

Ok Raiisah ni last mummy janji...

Aarghh mummy tipuuuu!!! wakakaka

Okey die dah start mengamuk nak tido nak nenen.. Masuk kereta bagi nenen tak sampai brape minute zass tido.. Seperti biaser sampai KL baru terjaga..

piece : kathyjem

17 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

haha... kesian Raiisah nasib ler dpt mummy suka bergambar.

my everything said...

lawanyee la anak beranak ni..eh mummynye perut leper giler jelesss hehehe

mama ila said...

comel nye Raiisah!!!! geram nengok nyer..comel sangat!!!

liza♥aufa said...

jelesnya la tgk anak branak ni hehehe sweeettt

Rina Ellisa said...

Ya Allah, comillll nye Raisahhhhhh :)

Like mummy like daughter tauu.. :D

Syue Mustafa said...

Comelnya Raiisah....

Chekgu Azrine said...

Raiisah chomel n putih melepak..hehehe

ummi_khalish said...

assalam..comelnya baby raiisah...bju pun lawa2...hihi

duajamlewat said...
This comment has been removed by the author.
duajamlewat said...

Salam.suka baca blog u kathy :-)
So inspiring..
I tgah pregnant sekarang ni and dah jatuh cinta dengan blog u & ur baby :-P

D' Hasnie Aini said...

comel sungguh raiisah nie...

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Comeynya Raiisah...suka tgk baju dia yg cantik2 tu..
seronok lah Kathy dah boleh bwk baby jalan2 kan...
Tak pernah tau pun ada Marina Crescent ni...
nampak cantik sgt tmptnya...

suzy said...

cantik2 bju raiisah...share la kt mane u shopping bju2 die...

suzy said...

cantik2 bju raiisah...share la kt mane u shopping bju2 die...

cik lulu said...

comel betul raiisah..

Jan@Afzan said...

hai kathy yang dah slim & cantik

sangat behave raiisah ye.. senang bawak berjalan. baju pun comel2 je..

jeles tgk anak orang lain behave je, bila anak sendiri banyak nye ragam... memang mama nya takleh bawak jalan! hehehe

makcik tempe said...

raisah dah macam anak patung comel, mummy ngan anak pandai bergaya : )