Klik Yer!! Mekasih...

Monday, November 11, 2013

Bawak Raiisah ngi Klinik dan Masak

Hari ni aku tak kerja bawak si Raiisah pegi klinik sebab ari ni die demam pulak.. Padahal sabtu tu ok jer takde keluar pegi mane pon.. Affan pon dok rumah lepak ngan Raiisah sebab sabtu ari tu aku ada futsal kat Subang so balik dari tu lepak jer kat rumah.. Ahad semalam tibe2 badan Raiisah panas.. Dari pagi badan die dah start panas.. Aik apsal tibe2 badan Raiisah panas ni..

Terus bagi makan ubat then tengahari tu dah ok sikit.. Petang tu panas datang balik tapi dedor jer.. Malam ambik terus suhu badan naik mendadak..

Malam tu aku tido pon tak lena dok jaga Raiisah.. Kol 1 terjaga sebab Raiisah tido tak selesa.. Malam tu memang aku lumur air asam jawa kat badan die.. Tu pon die merengek kejap sebab badan tengah panas ngi lumur air asam jawa memang die mengamuklakan... Kol 2.30 die terjaga lagi merengek badan tak selesa bagi susu tak nak, check suhu badan die yam ampun panasnye terus ambik kain basah letak kat satu badan ngan bawah ketiak kepala sekali.. Dalam kol 5.30 bangun lagi check tengok suhu panas badan die kurang sikit..

Awal pagi bangun bersiap terus bawak die ngi Klinik Koo.. Ni demam nak tumbuh gigi geraham kot tak pon demam nak berjalan..hehe

 Muke buhsan.. Raiisah dok dalam carseat baru.. Opah belikan.. Rezeki Raiisah lagi.. Terima kasih opah..

Muke tak boley bla Raiisah ni tau la buhsan dok dalam tu.. hahaha.. Ok2 kejap lagi sampai ek.. Nasib klinik tak jauh dari rumah..

Dah sampai klinik.. Nasib orang tak ramai.. Sampi jer duduk tak sampai 2 3 minit jumpe doktor.. Tapi doktor Koo takde doktor perempuan yang ada.. Die check suhu badan Raiisah 38c.. Doktor bagi ubat demam ngan antibiotik..

Mampu sakit2 makan kismis.. Die peduli apa sakit pon sakit la janji ku dapat makan..hahaha

Sampai rumah terus masak untuk makan tengahari..

Ikan goreng jer uolsss tu jer mampu nak makan ikan salmon tak mampu.. ;P

Telur dadar feveret Raiisah ni.. Makan nasi panas ngan ni pon boley..

Daging masak kurma.. Ni sajer masak tak pedas nanti kuah ngan kentang boley bagi Raiisah makan.. Rupe jer tak menarik uolss rase mengancam ok..muahaha pengsan puji diri sendiri..bhahahahaha..

Kicap wajib ada.. Sape hantu kicap macam kite angkat tangan! kekeke...


Percaya ni semua Raiisah makan.. Sakit2 die mampu makan ni uols.. Kelas Raiisah ada bela saka ker ni..hehehe

piece : kathyjem

19 comments:

SueGinola said...

Raiisah demam-demam pun nampak segar ye...comel sangattt...semoga cepat sembuh......

SueGinola said...

Raiisah demam-demam pun nampak segar ye...comel sangattt...semoga cepat sembuh......

Shark Kay said...

comel fesyen raiisah..
boleh dh tu nk ggit tu kalau bad mood.
hhee..
kawai~

✿ pink velvet ✿ said...

terus terliur tgk masakan kathy.. walaupon simple, tp itulah yg meliurkan tau, huhu! cepat sembuh raiisah comel :)

Ibu Dhia Danial said...

bagusnye nk bg raiisah makan, senang je kan.. anak kite ty cerewet.. nasi bubuh kicap mmg dia pantang betul.. dia x suke kicap.. tapi gaul dgn kuah sup ke sayur bening ke dia suka..

Azziah Nawawi said...

i klau mkn kurma, gini jugak. harus ada ikan/telor goreng, then kicap adalah wajib!!

kathy jem said...

SueGinola : baru lepas mandi nmpk segarnya kalo tak kusut masai..hahaha

kathy jem said...

Shark Kay : hahaha kan..terima kasih..tu pon pakai sarung jer..

kathy jem said...

✿ pink velvet ✿ : selalunye yg simple tu terliurkan..hahaha anyway tenkiu.. ;)

kathy jem said...

Ibu Dhia Danial : yeker selalu budak suke makan kicap..mungkin die tak suke kicap tu sbb masin kot..hehe

kathy jem said...

Azziah Nawawi : yeaaa kite sama gimmie five..hehe

Chekgu Azrine said...

Lauk tu tempting je..haha
Cepat baik ye raiisah

Miss Brenito said...

Dah la sebaya dengan Qairisya, demam pon sama musim... sama sama dan sama.. comey Mek Ecah

Mimy Hamid said...

raiisah topi bandana cute la..pandai bergaya ini budak mcam mummy...fayel kata nak sikit lauk raicha..hehe

salwana nordin @ che'wa said...

musim kot..

harap2 raisah dah makin sembuh..

take care :)

Sue said...

seronok tengok raisah suka makan, anak akak sebaya raisah susahnya la nak makan, dah tak tau menu apa dah nak buat

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Kasihannya demam pula yea. Semoga cepat sembuh adik :-)

kathy jem said...

Sue : tula kathy bersyukur raiisah ni jeni suke makan..anak akak suke makan ape..cube bagi makan makanan yang die suke makan..

kathy jem said...

Mimy Hamid : fayel nak ker..nnti raiisah masak kan utk abng fayel yer.. hehehe