Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 21, 2013

International Baby Expo IBEX KLCC with DNA Team..

Sabtu & Ahad hari tu aku tolong Yana meniaga barang DNA boutique kat KLCC Convention Centre.. Sajer tolong manjer lagi pon die dah bagitau bulan lepas lagi.. Aku pon ok jer suke buat kerja2 macam ni.. Lagi pon dah hujung2 bulan ni boley tambah duit poket.. Expo baby tu start dari hari jumaat sampai ahad.. Aku join sabtu ngan ahad, hari jumaat tak join kerja..

Seawal pagi dah bangun.. Raiisah dok rumah mak kalo nak bagi Affan jaga kesian pulak Affan nak handle Raiisah sorang2 dari pagi sampai malam kat rumah kiteorang.. Kalo setengah hari boley Affan jaga ni sampi ke malam sampai besok memang tak boley la kan.. Jadi nak selamat duduk jer kat rumah mak.. Dua hari tak main ngan Raiisah balik pon dah penat malam sampai rumah mak die pon dah tido.. Isnin tu dah kerja.. Huiiihhh penat...

First time join expo baby ni.. Cuak ada takut pon ada..hehehe Bukan apa takut nak bercakap ngan customer.. Kang die tanya lebih2 mati nak menjawab.. Kalo tanya pasal bedung baby moden tu boley la aku menjawab lagi pon aku pernah pakai kat Raiisah so takde hal nak explain.. Aku hari tu di tugaskan untuk menjual bedung baby moden jer.. Suke senang kerja aku.. hehehe

Booth kami di Hall 5..

Pelbagai pakaian untuk nursing clothes, nursing bras, nursing tops.. Tanamera pon ada jual..

 Awal pagi lagi ni orang pon tak ramai..

 Bersama Yana..

 
DNA team..

Di hari kedua.. Muke sebelum kena belasah.. Suci berseri lagi..hahaha Masuk tengahari hambik muke macam orang balik bendang..hahaha

Mengantok hoiii..

Heeeeyy lu mau apa..

Ok2 senyum yer pas ni nak bekerja keras tarik pelanggan masuk booth DNA ni..

Cian baby ni 3 hari berturut tak makan tak minum tak tido berjaga sepanjang masa.. hahaha Tak boley bla setiap kali orang lalu mesti terkejut tengok baby ni.. Ramai yang ingat aku dok dukung baby betul..hahaha Macam2 aksi aku tengok orang terkejut tengok baby fake ni.. Kelakor..

Bersama Mami dan Nyah.. Mami kakak ipar Yana.. Dan Nyah kakak kepada Yana.. =)

 Yana..

Kami dari DNA Team..! =P

Mami nak bagi die susu sian 3 hari tak minum makan..muahahaha..

Tengah kerja boley pulak teringat pose Ayu ngan Eira.. Terus tag dieorang kat Instagram..kakakaka Tak boley bla.. Dieorang nak lempang tengok kiteorang pose macam ni.. Sebelah kiri pose dari Ayu sebelah kanan pose dari Eira.. Ayu kalo pose suke pegang beg, Eira lak mesti tangan kat muke tak caya korang leh selidik kat IG dieorang..hahahaha..

Orang mulai ramai..

Dynas bersama customer..

Bersama orang kuat DNA..

Kol 8 dah tutup kedai & start packing sebab kol 9 semua barang kat dalam Hall KLCC tu dah clear.. Alhamdulillah walaupon sale tak begitu memberangsangkan yerla dah start musim cuti sekolah kan.. Takper kite jumpe next expo pulak..

piece : kathyjem

9 comments:

Suhailah Abdul Hamid said...

wah..bestnye..dpt pengalaman baru :)

Sharz said...

kite ade lalu jugak kat sini hari sabtu malam..memang terkejut tengok patung baby tu ingatkan betul..huhu...

kalau tau yang pegang patung baby tu blogger jugak mesti dah singgah..hehe.. :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

best nye dapat g akak.. sy mmg nk g aritu.. tapi anak x shat..

kathy jem said...

Suhailah Abdul Hamid : kan dpt pengalaman baru.. =)

kathy jem said...

Sharz : ooyeker..hehehe takper next time kalo nmpk tegur tau.. ;D

kathy jem said...

~♥dieyba_baby♥~ : yeker..takper hari ni smpi ahad ada expo baby kat midvalley..akak pon nk pegi ari ni..

dela said...

bestnya..

R.R.Z said...

nampak awk hari tu..segan nak tegur..hihii..

cantik!

lily lotus said...

rugi tak pergi. dapat jumpa dynas. hehe. next time hopefully.