Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 14, 2013

Celebrate Birthday Raiisah Awfiyah yang ke 1 Tahun

Fuuhhh tarik nafas lega.. Banyak giler gambar aku upload... Masak nak mengeditnya..hahahaha Tapi berjaya jugak aku mengedit sampai melecet2 jari i cantik yang mulus ni..muahaha nampak sangat menipu.. ;P Sayanglah kan gambar dah cantik masuk 10 keping.. Haruslah ku upload semua gambar yang cantik2 baru puas hati nak menengoknye..

Sebelum cerita panjang lebar kasi tepek muke birthday girl..

Masa ni baru lepas menyiapkan si Raiisah aku lak tengah bersiap masa ni biaselah kelam kabut sikit dah kata semua buat sendiri tetamu datang pon aku tak bersiap lagi..hehehe

Kasi Shidi ambik gambar Raiisah dulu.. Bagi mood bercamera whore dulu.. Gitew..

Amboi siap jari di mulut lagi..

Masa ni mood die baik sangat..

Munky dan Mira..

Tetamu yang awal datang.. Mak aiii besarnya hadiah untuk Raiisah.. Tq manjer..

Ayu & Ahseng..

Antara juadah yang ada petang tu.. Masak simple2 jer.. Yang ni semua mak ngan kakak aku yang masak.. Dieorang handle bahagian makanan aku ngan adik aku yang bongsu fahmi handle bahagian decorations.. Gitew..

Satay di sponsor oley mak mertua.. Tenkiu Umi.. ;)

 Popiah dari Mak Mah.. Mak mah tu mak aku ler.. kekeke

Ayam goreng resepi dari kakak ku.. Terbaek zura ko punye ayam goreng.. Rase macam ayam goreng KFC.. =)

Umi dan Wan Cho..

Bersama anak buah ku abang Pi..

Ni jugak tetamu paling awal.. Eija, husband dan anak2..

Tengah orang ramai boley pulak die tido.. Nak buat macam mane masa die untuk tido..


Abah dan Yunnan.. Yunnan auntie takut tengok rambut Yunnan tu..agegegege..

 
 
 
Ok masa di tunggu2 kan potong kek.. Tapi si Raiisah bad mood pulak. Yerla tengah die tido Abah kejutkan die.. Dah tak pasal2 takmo potong kek.. Bukan kata potong kek nak berdiri pon takmo jugak..

Nak bagi mood die ok menyanyikan lagu hari jadi untuk Raiisah..

Pon tak menjadi jugak..hahahaha

 Ok2 kite bawak kek bagi mood die stabil..muahahaha Dah macam apa stabil ni.. hahaha

Mummy tak nakkkkkkkk.. hahahaha Tula die Raiisah masa nak potong kek kemain ekk ekkk depan kek tu..

Tengah pujuk2 die masa ni bagi diam..

Ok kite potong kek ek nanti Raiisah boley sambung tido balik..hahaha Raiisah ni memang kalo tengah tido kalo kejutkan die memang akan jadi amarah la nanti..

Loo menguap pulak..

Mengantuk sungguh anak aku ni..

Ok mood die dah stabil.. Biaserla budak2 kan susah nak ramal mood dieorang ok ke tak.. Ok tak ok kena teruskan jugak.. =P

Nampak tengah nak potong kek sibuk die nak hisap jari.. Kalo dah hisap jari menunjukkan die mahu tidooooo..hahaha

 
 Kejap kang ok kejap kang tak ok.. Sabor jer lerrr...hahaha

Nak bagi die diam bagi marshmallow.. Kena mulut tu ada makanan baru die nak berdiri kalo tak jangan harap..

 Haa dah dok diam.. Gud girl ni macam ni la..


Masa ni mulut tengah penuh dengan marshmallow..

Sudahnye mummy yang jadi birthday girl..bhahahaha

Raiisah lapar ye ok makan bihun sup dulu yer nanti kite sambung potong kek lagi..hahaha Tak abis potong kek la mummy die.. Ate first celebrate besday kan..


 
 
Berehat sebentar ambik tenaga.. 

3 jejaka teruna dari ofismate.. Datang jugak korang yer.. Terima kasih..

Anak jiran sebelah..

Diha ibu mengandung.. Kagum tengok diha mengandung anak ke 3 badan tak naik macam tu jer..

Umi dan Along (kakak ipar)..

Mariena.. Haa ni satu lagi ibu mengandung pon tak nampak macam ibu mengandung kan tapi tengok perut..

 
 Bersama mummy Eira dan mummy Ayu..

 Tengah bad mood kena cium alamatnye..

Kena tolak la muka tu..hahaha

Raiisah raiisah penat sangat la tu tak cukup tido semua pon nak mengamuk..hahaha

 Nasib ada gambar yang ok..

 Mummy Ayu jadi assistant kejap..hahaha

 Nampak nak bagi die diam bagi apa..

Bagi marshmallow...

 
 
 
 
 
 Meriah...

 Bersama Mak..

Bersama kakak ku Zura.. Ramai no cakap muka aku bile bertudung sama ngan kakak aku.. Sama ker lain kan.. =D

Anne.. Minah ni datang lambat kereta problem pulak.. Takper anne lambat pon lambat janji awak datang.. Tenkiu anne..

Hensem boy Adam.. Beza sebulan jer ngan Raiisah..

Mizz Nina dan Mariam.. ;D

Anak buah pertama Abang Pi..

Anak buah yang ke 2 adik Darwish yang suke bergambar macam mummy die jugak..

Takmo jalan la mummy tengah penat ni..

Sebelum manje2 ku pulang...

Yeeeaa dapat hadiah dari mummy Eira..

 Terus muke kembali ceria kalo tak masham memanjang..

Hekhekhek thank you mummy Eira bagi basikal comel ini untuk Raiisah..

Terima kasih datang Meon dan Herman..

 
 
 
 
 
 
Terima kasih pada Ariza Diha Anne Eija Mariena & Aida terharu korang semua datang.. Kalo ada kekurangan maaf yer..

Ok last gambar potong kek dari Raiisah dah macam apa dah Raiisah macam ni.. Serabut benor ghupernya...

 Bersama family ku.. Abah Mak Zura. Adik aku yang bongsu tah mane peginye..

Akhirnya gambar daddy ada jugek..

Daddy yang pemalu malu..;P

 
 
 
Terima kasih family ku yang banyak menolong sepanjang majlis hari jadi Raiisah ni.. Terutama mak dan kakak ku.. Terima kasih Zura coz bagi pinjam rumah buat Hari Jai Raiisah ni.. hehehe

 Budak serabai.. Dah penghujung baru nak senyum..

Ok tu jer yang boley ku kongsikan sepanjang majlis hari jadi Raiisah.. Huh penat mengedit.. Buii~~

piece : kathyjem

20 comments:

Montana said...

comeinya princess..dan popia tu membuatkan gua berasa kelaparan buat masa sekarang..hahaha

zean anuar said...

everything was soooo cute...=)

cikji said...

Ya Allah..raicah ni kan, makin beso makin comelllll. kekadang bila tgk pic dia pakai cap, nampak mcm doll. hihi

nursuhada aziz said...

comelnye Raiisah!!!
Happy belated birthday sayang :)
Moga jadi anak yang solehah. In Shaa Allah

Shark Kay said...

tahniah buat Raiisah dh setahun umur..
meriah majlis besday dia.
xdek adiah pulak nk kasi :)

Nur A.Z said...

Happy birthday raisah, comel dia..

Mimy Hamid said...

hai princess comel...iskk dah berapa kali cakap dia comel..mmg comel la..

Cik Puan Rara said...

vahhhh cantiknya theme and cake.suka aunty tgk! hehehe

salwana nordin @ che'wa said...

COMELSSSSS DAN MERIAHHHH!!!!

Hafiz Hafizol said...

comelnya raisaa. cantiknya ibu raisaa.. hehhehehee

Atiqah Adnan said...

hb raisah... kagum umi tengok raisah pakai crown tu tak nak buka... even mengamuk kemain pun.....

Fara Dilot said...

Pinjam balang candy table pls.. this saturday.. ahaha.. ingatkan daddy die g outstation ke ape kn.. upanye malu.. holahai

Fara Dilot said...

Pinjam balang candy table pls.. this saturday.. ahaha.. ingatkan daddy die g outstation ke ape kn.. upanye malu.. holahai

liza♥aufa said...

salam, awak cunnya decoration n cake. leh share x?

mrs kayrul said...

happy belated birthday raiisah...kamu sangat cantik tau...comel

Izzan Yong Rosdin said...

Comey... Happy Bdy Raiisah...

http://izzanyrosdin.blogspot.com/

dakcik said...

Comelnya! nice theme & deco!! =)

Cik Ecah said...

syomelll sangat di ani raisahh :)

ComelComot said...

comey meriah menarik happening sume lah..

Aiza Haris said...

raisahh comeyyy sgt2...meriahhh!!.. cantik tudunggg awakkk... mana nak carikk 2 tone cam tu eh.. hehehe