Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 7, 2013

Selamat Hari Lahir Suami Ku..

Plan baik punye..hahaha Dah lama tak buat surprise kt Affan last bile ek buat macam ni kat die.. Tah tak ingat.. Ku memori lama2 ni susah sikit nak ingat al maklum la berkawan lama.. Hampir 13 tahun aku kenal Affan ni.. Gile nak ingat memori 13 tahun tu..muahaha Abisla kena maki ngan Affan kalo die baca ni.. Ampun b huny ni kan banyak minum air semut, b pon tau kan rumah huny banyak semut.. ;P

Ceh salah kan semut padahal memori lembs.. Orang dah pakai gigabytes huny masih lagi kilobytes .. Ingat lagi ayat ni masa zaman bercinta selalu Affan sound ayat ni kat aku..hahaha Sekarang tidak lagi b memory huny dah pakai terabytes dah..kekeke

Tengahari tu kan aku pegi beli bahan nak memasak.. Dah alang2 kat luar aku beli jer la kek kt Wondermilk Cafe lagi pon dekat ngan rumah senang, dah la bawak si Raiisah tu tak leh lama2 nanti ku meroyan dalam kereta..haha Tak plan pon nak beli kek bagai untuk die.. Masa die takde kt rumah tu baru terpikir nak buat semua ni.. Ingat nak masak spaghetti meatballs jer untuk birthday die.. Dah alang2 kat luar terus la beli kek sekali..

Terpaksa ku sorok kek tu bawah katil kalo letak dalam peti ais sure la kan die tau.. So terpaksa letak bawah katil sure die takkan tahunye.. Cume ballon tu aku tak pasti die tahu ker tak.. Sebab ballon tu aku dah siap tiup letak dalam stor konon2 die tak kan masuk stor tu last2 die masuk jugak stor nak ambik barang..hahaha Haihh b selalu b tak masuk stor tu.. Rase2 die tak perasan kot ballon tu kalo tak mesti die dah tanya aku ballon tu untuk apa??.... mehehehe Nasib baik.. ;D

Tepat kol 12 aku buat surprise kat die... Terpinga-pinga muka.. Eh mane datang ni eh apa ni.. hahaha Tak caya tengok keek bawah ni..




Potong kek sampai macam tu sekali ye bee..

Pose comel dari Affan.. Macam comel jer macam cute jer.. Cute ker.. Puiii..muahahaha

Rock babeh.. Tiru gaya Raiisah..

Muke malu nk potong kek.. Huny bee dah tua la nak potong kek macam ni..Alaaa tua di mata b, muda di mata huny.. Erk! Pengsan dengar..haha


Red velvet favourite Affan.. Bukan kata Red Velvet segala mak nenek kek si Affan ni suke makan.. Ko bagi la die dalam masa 2 3 hari kek besar macam tu boley die abiskan..

Eh eh die pulak yang suap untuk kite. Patutnya aku la kena suap untuk die.. Apa la bee..hahaha Nampak die tenyeh kek kat mulut aku patutla beria nak menyuapnye.. Penuh cream kat mulut..

Alololo muke tu takyah nak kesedapan sangat bee..hahahah Beria muke suap kek kat mulut..

Dah start mengedik..

Raiisah tido masa ni baru nak ambik gambar die ngan daddy potong kek.. Kol 12 kot memang masa die tido.. Kalo buat awal skit dapat la die merase potong kek ngan daddy.. Ingat nak suruh Raiisah berjaga sampai kol 12 sekali jam 11 dah merengek nak tido.. Terpaksa la tidokan die.. Takde rezeki Raiisah nak potong kek ngan daddy..Kalo ikutkan hati nak jer gerak die tapi kesian baru tido kang tak pasal2 meragam..

Suami tercinta sudah 32 tahun.. Ramai ingat Affan sebaya ngan aku.. Perasan la tu...

Selamat Hari Jadi Baby..

Huny sentiasa doakan yang terbaik untuk b dan di kurniakan kesihatan yang baik.. Huny harap hubungan kite berkekalan sampai bile2 sampai ke anak cucu cicit.. Huny harap b akan menjadi bapak yang terbaik untuk Raiisah Awfiyah dan suami & bapa yang lebih baik dari hari2 semalam agar mampu membimbing huny dan Raiisah ke jalan yang lebih baik dan diredhai..

Semoga b berjaya dengan karier dan cita2 b yang b impikan2kan.. Semoga semua pekara yang baik2 akan banyak hadir dalam hidup b.. Semoga b sentiasa dilimpahi kegembiraan dan kebahagian dunia & akhirat.. Semoga b sudi menjadi 'imam' kami sampai bila2 pon.. =)

Terima kaseh huny isteri ku untuk semua ini.. =)

piece : kathyjem

11 comments:

Mimy Hamid said...

happy birthday affan k2 2..errrr 32..sama umur ku tapi apasal affan nampak muda wehhhhhhhhhh.....huwaaaaa tak adil tak adil

Azziah Nawawi said...

hepy besday utk affan. sweet eh? nnt nak suprise husband jugak lah.. hehehe...
touching pulak baca note kathy utk suami..huhu

Cik Puan Rara said...

alololo romantiknya~ hehehe.

Chekgu Azrine said...

Semoga pnjg umur murah rezki
Happy birthday

nurhafieza said...

Ahhhhhhhhhhhhhhhh sweetnyaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Kalau baby Raisah ada lagi Sweet kan ^^

aNNe bOo said...

Comel kathy pakai kain batik

kathy jem said...

Mimy Hamid : eh mimy sebaya ngan affan ek..nmpk muda celah mane nmpk tua dah..hakhakhak =D

kathy jem said...

Azziah Nawawi : time kaseh nnti buat macam tu kt husband u mesti die suke gile.. hehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : terima kasih.. ;)

kathy jem said...

nurhafieza : tula kalo die ada lg best..huhu

kathy jem said...

aNNe bOo : eh bukan kain batuk la yang seluar tu..hehehe