Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, November 28, 2013

Berdating dengan Suami

Lamanye lahai tak dating berdua macam ni.. Maksud aku berdua tengok movie macam ni la.. Last aku tengok movie rasenya awal tahun hari tu kot dengan budak ofis cerita The Hobbit masa tu.. Tu pon sebab kerja.. Ingat lagi masa tu aku baru abis pantang and baru masuk kerja.. Gile lama hoii tak tengok movie..

Kalo ikutkan boley je tengok movie hari bekerja sebab Raiisah pon duduk rumah mak weekend baru balik dok rumah kiteorang tapi tula kan walaupon anak takde ada je hal memanjang.. Hal tu sajer2 dibuat sebenarnye..kekekeke.. Lagi pon dah ada anak ni lain macam sikit mood nak bermovienye..
Yang tau balik kerja lepak dok depan tv main ngan anak.. Rase lagi syiok dok depan tv gomol2 Raiisah dari hua hua tak tentu pasal..

Ce zaman muda mudi pantang ada wayang terbaru laju nak menengok.. Sekarang ooo ada movie baru ek ok la nanti la pegi tengok.. Tapi tak tengok2 jugak sedar2 cerita tu dah takde kat wayang..hahaha Mood movies dah kureng kat situ..

Sekarang ni tau balik kerja zass terus nak balik rumah terus nak tido..hahaha Zaman lepaking semua tu dah berlalu.. Tapi lepak dengan manjer2 saya tu harus diselitkan yer..hehehe Dengan manjer mane boley tak jumpe paling lama pon sebulan sekali wajib jumpe kalo tak hidup tak sempurna..Gitew..

Senin hari tu petang wechat Affan bagitau aku nak tengok cerita Thor..Balik kerja kami terus ke Curve.. Rase dah lama tak pegi sini berdua.. Zaman bercinta sini la port kami tengok movie.. Sekarang pegi sini pon mesti bertiga dengan si Mek Echa tu..

Sebelum tengok movie makan dulu.. Laparrrr.. Lapar sajer aku ni.. Padahal tengahari dah melantak nasi pagi breakfast beehun goreng malam tu nasi lagi haiyoo perut kenapakah ko lapar sesajer niiiii..


Menarik makanan kat sini.. Hari tu tekak aku teringin nak makan makanan yang pedas, Affan lak nak makan burger TGI Friday.. Aku cakap oh nooo b huny tak nak makan western.. Kembang tekak dengar burger.. Nasib Affan pon ok nak makan kat Warung Leko ni..


Air kami..



Datang sini memang nak makan ni sangat Iga Penyet..Special kat Warung  Leko ni Iga Penyet ni la baru rm12.50..

Pastu sambal die kite boley pilih medium spicy sambal atau super pedas..

Affan oder Talapia Goreng rm15.90.. Elok merengkok badan ikan tu macam tu.. Tu mesti goreng sambil menyiram-yiram minyak panas kat badan ikan tu..hahaha

Jemput makan sambil bulatkan mata macam Raiisah..hehe

B takpayah nak pakai sudu sangat... Tangan sudah..

Tak nak jugak nak makan ngan sudu.. Takut tangan bau belacan..hahaha Gediksss si bulat ni..

Aku mula2 pakai sudu sudahnye tangan  jugak di pakai senang nak makan ikan kopek hisap ikan tu..

Sedap ikan goreng talapia die makan pulak dengan sambal yang pedas tu perghhh.. Tapi takdelah pedas sangat sambal tu boley tahan lagi..

Lepas makan ambik perut terus mengandung 4 bulan.. Yeaaa Raiisah ada adik..hahaha B perut tu coverla sikit..

Teman Affan mengurut atas kerusi urut pulak.. Aku tak koser nak buat kang keluar seketul ikan talapia tu nanti..hahaha Dah kenyang2 pegi urut muntah aku rase balik..

Dari sebelum keluar wayang aku dah warning kat Affan bagitau kat die siap2.. B walaupon apa yang berlaku huny tetap nak tengok Thor ni tau.. Thor ni kan boyfriend huny kenalah tengok..miahahaha Demi aku Affan ye kan la, die tau aku beria-ia sangat nak tengok Thor ni... Aku memang minat Chris Hemsworth ni sebab tu kena tengok walaupon lambat.. =D
 
Muke hepi sebelum tengok movie.. Masa dalam wayang kiteorang.. "Eh b lamakan tak tengok movie berdua macam ni.. B rase lain tak.. B pegang la tangan huny amboi zaman sebelum ada anak kemain dalam wayang tak lepas2 tangan kite ni.. Pegang tangan huny ni cepat..kakaka Paksa ni..hahaha Tak nak la pegang tangan huny bau belacan busuk... -____-  Terus sentap.. Ooo yerla dulu zaman bercinta bau belacan pon b kata bau wangi.. Uwaaaa nangis..hahahaha

Tapi tula kan dah lama tak tengok wayang berdua nak peluk pon malu.. Cewah! hakhakahak.. Feeling pasangan baru berkahwin gitewww.. =D

piece : kathyjem

7 comments:

Rina Ellisa said...

hahaha.. lawak la akak ni :D

strawberi said...

murah jugak sekor ikan 15.90..cam best je situ...tp ntah ble nk gi the curve tu

kathy jem said...

Rina Ellisa : ngehngeh...hehehe =D

kathy jem said...

strawberi : murahkan boley makan dua orang tu.. :)

Masriezz said...

Samala... Ari tu g tgk wayang berdua ngan hubby after 4 years x dating rasa macam pelik plak nk pegang tgn tgk muvee... Hehehe

Prince Duyong said...

berdating ngan encik suami...itu yang terbaik... eratkan hubungan ;)

farrah hanim said...

muka akak lawa la , macam Shila Amzah .. serious !!!