Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, November 12, 2013

Hello Kitty Decorations for 1st Birthday Raiisah..

Disebabkan ramai yang tanya pasal decorations Hello Kitty Birthday Raiisah ni aku cerita ni dulu boleh tak.. =D

Sebenarnye semua idea ni aku yang reka sendiri takde upah orang luar semua A sampai ke Z aku buat sendiri... Apa gunanye tangan designer tapi tak buat untuk anak sendiri punye birthday party kan sangat rugi so baik buat sendiri save duit... Kalo upah orang alamatnye beribu la kena keluar duit baik buat sendiri tak sampai ribu raban pon..ngehngehngeh

Dalam pada tu search jugak dalam google tengok idea2 dari situ.. Tak terpikir pon mula2 nak buat tema Hello Kitty ni.. Ingat nak buat tema Hawaiian mesti cute kan tengok Raiisah pakai skirt ala2 orang hawai gitew.. Tapi tak jadi memikirkan Raiisah tak boley berjalan lagi kite buat jer la tema yang senang.. Senang cakap senang nak cari barang..boley..hehehe

Masa beli almari Hello Kitty Raiisah hari tu la baru terpikir nak buat Tema Hello Kitty.. Kalo ikutkan ahkak ni memang bukan peminat nombor satu Hello Kitty tapi masa beli almari Hello Kitty tulah tengok si Raiisah kemain suke dok depan almari tu tersengih-sengih tepuk2 almari tu terus dapat idea dari situ..Gitew..

Gambar Hello Kitty yang atas tu aku print sendiri je.. Print saiz A4 pastu gunting dah siap.. Pastu stepler jer kat atas kertas hijau pink tu.. Nama Raiisah Is One tu pon sama aku print saiz A4 pastu stepler ngan benang..

Yang kertas panjang hijau pink tu aku beli kat Balloon Buzz Party Centre Publika.. Tapi kat Curve pon ada kat Bangsar pon ada kedai Balloon Buzz Party Centre ni.. Kat situ nak cari barang Party banyak jugak tapi mahal sikit la.. Baik korang ngi GM Klang atau Plaza GM Kuala Lumpur kat situ murah nak cari barang party ni banyak pon banyak.. Bukan kata Hello Kitty, Princess, Mickey Mouse, Ben10, Upin &Ipin macam2 la ada dan murah2..

Balloon Hello Kitty tu aku beli kat GM Klang..3 ringgit tak silap aku.. Beli balloon yang takde angin balik rumah baru pam masukkan angin tahan lama sikit.. Kepala Hello Kitty yang besar kat meja makan tu pon aku print sendiri.. Yang tu print saiz A3 tampal atas mounting board stepler atas kain tu..

Cake hello kitty cream ni kakak ipar ku yang sponsor..

Ada kejadian di sebalik cake comel ini.. Sebenarnya cake yang original sudah terexcident dalam perjalanan nak ke rumah kakak aku malam tu.. Nak anta besok takut kakak ipar tak sempat so die anta la malam tu..

Biaserla jalan nak ke rumah kakak aku ni bengkang bengkok ate jalan Hulu Langat memang bukit2 la kan, jadi cake sudah tergolek ada cacat sikit.. Malam tu jugak kakak ipar aku buat cake yang baru.. Kalo tak cake yang asal fondant.. Takper Along buat ni dah cukup hebat Along.. Terima kasih Along sponsor kek sedap comel ni untuk Raiisah.. ;)

Sape2 nak oder cake macam ni or nak tempah apa sajer jenis design cake boley tengok di sini.. http://bakery-maklong.blogspot.com/ or contact Alia 012-3907276 (9am - 9pm)..


Candy atas meja ni aku tiru jer idear CCPA punye open house hari tu..hahaha Malas nak pikir.. ;P

Cream puff dan Stripes Apam dari Dhada Little Bakery.. Boley tengok kat Fb die.. Marshmallow tu senang jer buat celup ngan coklat.. :)

Suke2 jer letak Sumi Tumi...bhahaha..

Mineral water comel..

Kek Sarawak, Asam, Candy..


Kek Sarawak ni di terbang khas dari Kuching, Sarawak.. Tq Kakak ku Zura..

Ada yang tanya aku sewa mane kerusi meja comel tu.. hahaha Takla yang tu aku tak sewa.. Tu semua kakak aku punye sebab kat rumah ni dulu ingat nak bukak Taska sekali tak jadi sebab kakak & abang ipar ku kena transfer ke Sarawak.. 


Senang buat kat rumah kakak aku ni.. Takyah nak pikir pasal barang semua ada kat sini..

Kain ikat kat kerusi tu beli kat Kamdar Midvalley.. Beli 5 meter potong jadi 12 ikatan..

Pinggan hello kitty beli kat GM Klang.. 10pcs rm1.50.. Murahkan.. ^__^
Cawan Hello Kitty tu pon sama.. So total rm3.. ;)

Sticker Hello Kitty kat tisu tu pon buat sendiri jugak..

Kotak Hello Kitty tu pon sama beli kat GM Klang.. Kalo tak harga sekotak rm2 tapi beli borong dapat rm1.30 sen sekotak.. ;)

Patung Hello Kitty tu beli kat Taman Medan PJ murah dapat rm3.90 jer uolsss.. Tempat lain mane nak dapat harge 3 hengget ni... Harus aku ambik 4 patung Hello Kitty tu tapi sayang 1 patung Hello Kitty masa besday Raiisah sudah hilang tak tau ler sapa yang mengambil dah ramai2 orang kan .. Halalkan jerlaaa.. hehehe Kat GM Klang pon paling murah patung Hello Kitty ni rm10 hengget.. ;P

Cupcake Hello Kitty dari Bakery MakLong.. Dap dapppp!
 
Puas hati dapat deco buat ni semua untuk Raiisah.. Dari dulu dok berangan kalo ada anak sendiri nak buat birthday party die dengan hasil tangan ku sendiri.. Alhamdulillah tercapai jugak mummy nak buat ni semua untuk Raiisah.. :) 

piece : kathyjem

32 comments:

Miss Layaleya said...

sangat cantik!

freezal said...

Terbaikkkk!!!!!

freezal said...

Terbaikk!!!!!

Chekgu Azrine said...

Alhamdulillah..
Pandai kathy tgn ada seni

diana aziz said...

Cantik je walaupun buat sendiri..

Miss Brenito said...

wahhhhh comelnyerrrrrrrrr

Zee Suhaini said...

deco yang cantik..

Lieya Von Jay said...

meriah nya bday raiisah ^_6

Mya said...

comey sesangat :)
awak memang kreatif

Nurulhuda Razali said...

Wow.....comel nyer....kreatif ....untung raisah....

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Untung raisah mummy designer.. kreatif

FaTiN said...

Setuju, kalau buat sendiri memang save banyak kak.. happy belated birthday raiisah comel!

-silent reader yg baru first time drop komen. Hehe

Liyana said...

Comelnyaaaa!geram plak tgk decorations tuh :)

salwana nordin @ che'wa said...

nice deco!

bertuah raisah dpt mummy yg kreatif :)

Nor Azlin Abd Rashid said...

giler lah awak.. saya kagum dengan awak. banyak gak masa abih nak buat semua ni ye tak? nak menghias lagi. boleh bagi tips sebelum penyediaan tak? mgkn awak cuti ke, atau awak start hias 5 hari sebelum majlis.. boleh ye awak beri tips tu kat saya. sbb saya nak buat birthday anak dalam masa terdekat ni. tqvm

Mimy Hamid said...

kathy kreatip..i brehajat nak sewa kerusi meja tu untuk soon besday fayel boleh ke

husna zahidi said...

puas hati dpt design dan buat sendiri kan kak..ish comel benorr..geram tengok..

lina said...

eksited kan nak plan for anak punya 1st birthday. lagi best ada mummy creative mcm kathy ni :-)

kathy jem said...

Mimy Hamid : boley ajer..nnti kathy tanya kakak kathy boley ker tak.. =)

Aiza Haris said...

sumpahhh sgt cantikkkk!!! ishkkk gerammnyaaaa... hehe

Hunny Kitty said...

bestnyaaa bestnyaaaaaaaaaa...hehehe kalao ada kereta hello kitty lagi best heheheh

Zahrayasmin Suraiya said...

assalam..sis..blh x nk share yg awk buat mcm label utk botol air, cupcakes...nk buat utk anak jgkla...mohon jasa baik ya....ni email sy..
zahrayasmin1213@gmail.com


tq

Zahrayasmin Suraiya said...

assalam sis...blh x nak mohon share sofcopy utk label hello kitty pd air, utk nama2 item tu...sy plan nak buat utk anak jgk....if dpt nk yer....
ni email sy..
zahrayasmin1213@gmail.com

tq

aNa LiEyA said...

Tq sis share. Cume sy xtau nak dptkan mimeral botle yg kecik tu kt mana

kathy jem said...

aNa LiEyA : mineral botol tu beli kat kedai pemborong makanan ringan..

San San said...

so cute. I bump into this website where you can actually buy Hello Kitty give aways for parties and any occasions.
www.mybathandbeauty.com

mama tisya said...

khaty nk tnye..yg alas meja pink tu bli kt mana kainnye...yg kt candy buffet tu??

kathy jem said...

mama tisya : nk murah kain mcm tu cr kat nagoya..

mama tisya said...

ok tq

zimo the clown said...

clown service here

www.mrzimo2014.blogspot.com

Rizannishah Ismail said...

Akum Kathy, meja makan n kerusi blh sewa x dear?

Rizannishah Ismail said...

Akum Kathy, meja makan n kerusi blh sewa x dear?