Klik Yer!! Mekasih...

Monday, July 14, 2014

Bola bola..

Siapa geng Germany leh laga buntut ngan aku sebab aku memang dari dulu setia pada pasukan Germany.. hahaha.. Mula2 ingat yang akan ke final Brazil dengan Germany sebab tengok corak permainan pasukan Brazil macam leh ngi jer sekali bila Neymar keluar terus merudum corak permainan dorang..

Ingat balik masa Brazil lawan Colombia pemain pertahanan Juan Zuniga tu nampak sangat nak cederakan Neymar konon tak sengaja padahal kepala lutut ko sajer attack belakang Neymar kan.. Eh emo pulak aku ingat balik benda tu..hahaha Bukan apa aku pon minat jugak corak permainan Neymar tapi sayang tak luck die hari tu..

Dan paling kesian kat Brazil 1-7 lawan dengan Germany.. Takper jangan sedih penyokong2 Brazil 4 tahun lagi cuba nasib lagi yer Brazil..


Semangat nak tengok final malam tu kunci jam awai sikit selalu kol 4 lebih dah bangun sahur.. Nak masak sahur nasi ada sebab malam semalam berbuka rumah mak mertua, balik tu mak mertua bekalkan nasi jagung  ngan ayam masak ros.. Tengah syok layan bola tibe Raiisah muncul depan kiteorang.. eh bangun pulak die.. Ni mesti kes golek2 tengok mummy ngan daddy takde kat sebelah terus yang terjaga.. Dengar pulak bunyi tv..

Si Affan lagi la.. Aku gerak2 tak nak bangun.. Tau2 jerit Yeaaa bola dah start! Eh second game dah ker.. Yerla second game dah huny gerak b tak nak bangun.. Looo...

Haa elok dua beranak tengok tv last2 tv yang tengok dorang..hahaha

Mak Echa sudah menangis.. Sekejap jer tengok bola pastu merengek nak tido balik.. Letak atas katil tak nak, nak tido atas riba mummy.. Rambut tu disebabkan amukan yer harap maklum..hahaha.. Tak la rambut die memang macam tu  pas bangun mesti jadi kembang sekampung..

Sudahnya tido macam ni.. Layankan ajer.. 

Tau2 dah lelap.. Daddy masih gigih tengok bola.. Affan pilih Belanda tapi Belanda kalah dengan Argentina so die pilih Germany..

Debar masa tunggu saat2 akhir game.. Sape yang gol ni Argentina ker Germany! Tengok dari segi corak permainan pasukan Argetina memang bagus tapi harapkan Messi jer la yang lain hurmmmm.. Macam Germany semua permain aku tengok boleh harap takde la orang tu orang tu balik..hahaha..

Abis bola siap2 mandi ngi kerja.. =) Abis dah demam bola..Buiii

piece : kathyjem

4 comments:

eima said...

aku pun tgk pg td kejap pejam kejap celik ... hahhaha ngantuk amat ...

kathy jem said...

eima : tngk smpi abis tak..hehe

Ein lanabulu said...

tengok pon pasai bgun sahur ja..tp ok la..kekalahan My fantastic Holland dibalas dgn kemenangan germany..:)

husna zahidi said...

agaknya raiisah pon nanti minat bola ikut mummy daddy..bheheee..