Klik Yer!! Mekasih...

Friday, July 18, 2014

Dah Beli Baju Raya Murah

Salam semua..

Dah cari baju raya.. Haa belum?? Raya dah dekat ni cepat cari baju raya uolsss.. Jangan besok nak raya baru terkial-kial cari baju.. Nanti saiz tak ada menangis korang atas katil nanti.. hahaha.. Aku tau mesti ada yang pening2 lalat nak cari baju raya kan.. Nak cari kat mana?? Nak tempah mana?? hurmmm tempah......tenkiu very much la orang nak ambik tempahankannn.. Beli online sajer sudeh..

Ni online shopping yang murah gile nak arwah aku nak bagitau korang..hahaha Abis terjebak tengok website nile.com.my ni.. Bukan jual baju jer macam2 ada.. Baju lelaki, tudung, kasut lelaki & perempuan, handbag, aksesori, buku semua ada.. Murah dia dah macam harga borong tau.. Ingat saje nak tengok sekali tertekan button terbeli..Canner?? bahahaha Kejap2 nak ni kejap nak yang itu.. Waduhhh murah sangat lawa2 pulak tu..

Servis NILE  ni laju dan pantas.. Suka kita.. =)
Hari ni oder besok barang sampai.. 24 jam COD lagi tau..!

Mekasih dik susah2 jer hanta baju raya akak kat ofis..hehehe

Mari kita tengok baju2 yang aku beli untuk dipakai raya nanti.. Mane tau korang dapat idea nak pakai raya nanti..

Scallop Blouse Light Purple : RM22.50
Moder Lining Lycra Skirt : RM28.50

Baju purple tu sumpah tak tipu kain die selesa dan lembut.. Tak caya beli sehelai mesti korang senyum lebar masa pakai nanti.. Kain Lycra skirt tu pon sama lembut dan tak panas.. Boleh match dengan dress oren, dress hitam dress putih pon boleh.. =)

Dipandan dengan handbag merah.. Murah jer korang bag ni RM46.90 jer.. Handbag merah tu nak pakai ngan seluar pon sesuai..

Sajer aku ambik bag ni sesuai dengan aku yang lasak.. Besar bag ni leh sumbat barang2 Raiisah sekali..hehe Duit raya Raiisah pon leh letak banyak2 dalam bag ni..kekeke

High Quality Trendy Woman Handbag : RM46.90

Bag biru ni pon aku belik kat NILE pon murah jugak.. See baju yang aku pakai ni semua bag boleh masuk..

Ok settle baju pertama raya saya.. ^_^

Baju raya ke dua Lace Paisley Dress.. Kenapa aku ambik yang ni.. Sebab lace die nampak menyerlah dan elegan.. Corak lace die pon tak serabut sebab tu aku pilih baju ni.. Murah jer uolsss baru RM33.90.. Ikutkan hati nak beli 2 helai..ngeh ngeh..


Material die aku suka labuh nak match dengan skirt purple pon cantik..

Lace Paisley Dress (Without Skirt) : RM33.90
Quality Metal Ladies Fashion Bags : RM 29.90 

Aku memang suka pilih bag yang banyak ruang macam ni.. Tak pandai nak pakai beg comel2 sebab aku ni semua jenis barang nak sumbat dalam beg..hahaha

Rasa-rase dah boring pakai baju kurung, baju kebaya leh jugak pakai Cotton Long Dress ni.. Nampak santai sikit..

Yang penting kain die selesa dan sejuk jer bila angin lalu..hehe.. Nak beraya rumah orang pon syok sambil berborak dengan saudara mara, kawan2 sambil mulut mengunyah ketupat rendang, kuah kacang.. Glup! Telan air liur pulak cakap pasal rendang..hahaha..

Bag ni dengan semua baju korang leh match.. Nak pakai baju plain nak pakai baju kotak2 nak baju belang2 pon boleh..sebab tu aku ambik bag ni sebab dah boleh bayang design bag ni semua baju sesuai pakai.. ^_^

Jadi kepada yang nak beli untuk raya silalah buat pilihan sekarang.. Sebab dorang hantar delivery sampai ke rumah atau 24 hours (COD) cash on delivery..

Ohh lupa nak bagitau sempena bulan Ramadhan ni dorang buat FREE DELIVERY dengan setiap pembelian minimum RM48 sahaja..Apa lagi ngi terjah cepat www.nile.com.my sekarang!

piece : kathyjem

13 comments:

Rina Ellisa said...

argghh stresss kak tengok macam2 ada..

tengah mencuba menahan nafsu nak membelii.. hehehe..

O'gosh Iskandar said...

apsal kathy pakai sume cantik je....jeles tau

Norliza Romizi said...

saya stress tgk kathy, awat cun mcm anak dara ni!

tlg ye tlg bg tips hahahaha! ♥

Zumie said...

kathy pakai semua nampak cantik sangat :)

muncitzzz =) said...

cantik....pandai matching ..perghhh

Hafiz Hafizol said...

You're beautiful Kak :")

LisaLisut said...

semua u pakai semua lawaaaa sighhhh hahaha. kalau dh cntik pakai ape pn lawa ye dok hahaha

Namee Roslan said...

Lawaaa heyyy!!! Pandai kathy mix n match!!

Anna Shafize said...

Baju murah pon nampak mahal bila sis khaty yg pakai..hehe..suka!

ienalina ismail said...

Pandai pilih. Semuanya cantik...;)

dya said...

dah mcm model nile je kamu nih kathy

Era said...

omey ahhh!
Tgk model cam biase2 jeee kat website Nile. cehhh

Aida Noordin said...

takde pun kak... :(