Klik Yer!! Mekasih...

Friday, July 18, 2014

Ukraine Tersalah Tembak MH17

Sedihnya semalam dapat berita pesawat Malaysian Airlines (MAS) terhempas di Ukraine.. =(

Dalam kereta pagi tadi nak pergi kerja dok teringat orang2 dalam pesawat tu..

Malam semalam sebelum nak tido macam biaserlah tengok phone belek2 fb instagram sekali tengok ramai orang dok update kt instagram #prayformh17.. Masa tu dah kol 12 Affan kat sebelah baru nak lelap sekali aku kejutkan die.. B ni ada pesawat MAS terhempas.. Affan dengar terhempas terus bangun.... Haa biar betul!! Laaa b tak tau ker.. Takla.. Tengok kat fb memang betul kejadian tu baru berlaku.. Aku pelik gak masa Affan cakap die pon tak tahu, yerla kata kerja kerja MAS takkan tahu kot.. Kejadian tu dalam kol 11 malam (waktu Malaysia).

Ada yang cakap MH17 kena tembak sebab menyerupai pesawat Rusia..Yang pelik macam mana MAS tak tahu kawasan yang mereka lalui ni kawasan zon perang.. T_T



 
 
 
 
Sedihnya tengok gambar2 ni semua.. Tak boleh bayangkan situasi mereka yang berada dalam pesawat lalui.. Ya Allah dugaan satu dugaan yang terjadi kat Malaysia.. Allah beri peringatan agar kita kembali ke pada-Nya.. Semoga dengan keberkatan Ramadhan kita semua diberi keampunan oleh Allah swt seterusnya dibeli laluan mudah untuk keluar dari segala kemelut yang sedang melanda kita..

Takziah kepada semua keluarga mangsa yang terlibat dalam nahas tersebut.

piece : kathyjem

7 comments:

Zaza Abdul Latif said...

mmg sangat2 terkejut.. sedih dgn apa yang berlaku.. tapi ini semua takdir..
Alfatihah buat mangsa yang beragama islam

Chekgu Azrine said...

Al fatihah

Mimy Hamid said...

sedih kathy,..tp ku percaya ujian ALlah buat malaysia tanda DIA sayang kita..kita kuat dan mampu harungi nya

Carl Lesmana said...

Dugaan bagi negara kita. dah termaktub di luth mahfuz semua ni. semoga Ahli keluarga tabah.


Ain Ibrahim said...

Ya menjadi persoalan juga macam mana MH17 tidak tahu laluan itu adalah zon perang. Mustahil bukan.

camy said...

The plane was 3 thousand feet above the no fly zone,and flying in a very common,and well used route to asia
and the aircraft's flight route was declared safe by the International Civil Aviation Organisation..

Norliza Romizi said...

mmg sgt terkejut, apa pon al fatihah..