Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, July 16, 2014

Kasut Mek Echa dan DIMA Restaurants

First time bawak Raiisah shopping mall berdua.. Cuak2 jugak nak bawak die pergi shopping mall yerla sekarang ni macam2 kes.. Sebelum tu dah minta izin dengan Affan, B nak pegi OU dengan Raiisah besok.. Besokkan b kerja buhsan la dok rumah.. Lagi pon baju raya Raiisah semua dah beli tinggal kasut jer yang tak beli lagi.. Nak tunggu b tah2 next week pon b kerja jugak bila masa pulak nak cari.. Ok la pegi, lepas cari kasut terus balik.. Baiklah..

Dah besor confident la sikit mummy nak bawak awak ke shopping mall..

Stroller wajib bawak nk suruh die berjalan memang boleh tercabut tangan mummy ko nanti..hahaha Kalo ada daddy takper la..

Misi mencari kasut.. Kasut jer okey baju jangan.. Dah set dalam kepala kasut sahaja! Tak set macam2 aku nak beli..hahaha Nasib bawak handbag leka la kejap die main bag tu.. Dah nak balik buat perangai sikit nak turun dari stroller.. Laju2 tolak stroller ke parking..

Sudahnya die yang tolak stroller..hahaha

Dah sampai rumah.. Kejap jer dalam mall rasenya satu jam lebih jer kot... 

Bag tu konon nak pakai raya sekali dah rasmikan.. tah macam die boleh nampak bag tu merengek nak pakai.. Yerla mummy bagi awak pakai, awakkan suka handbag.. Raiisah memang sekarang ni pantang nampak bag makeup aku mesti ke hulur hilir bawak konon2 handbag la tu.. Gaya pengang yang tak boleh bla tu..hahaha..Ikut mummy sangat ni.. =P

Bag tu beli kat Midvalley nama kedai Polka Dots..

Sampai rumah rehat jap tunggu Affan balik kerja siap2 terus ke Oasis Square.. Affan teringin nak makan nasi arab.. Mula ingat nak ambik buffet kat shah alam pikir2 baik ambik kat sini dekat sikit dengan rumah.. Lagi pon DIMA Restaurants ni lagi nampak menarik harga pon tak mahal sangat..

 
Raiisah sampai2 excited giler tengok kolam tu mesti die ingat pool..nak terjun la tu..hahaha

Daddy beria tunjuk patung tu kat Raiisah.. Yang si Raiisah kemain no no no takut..

Lari takut..hahaha Apa da patung macam tu pon takut..

Eh tengok lama2 aku pon takut gak tengok patung tu.. Macam ada sesuatu di situ.. kakutttt!

Sementara menunggu nak berbuka layan jap tengok fountains..

Mummy, Raiisah dan Daddy.. Raiisah ikut muka siapa mummy ker daddy?? Ye daddy.. Kening jer ikut mummy takde..hahaha

Alamak daddy terpaksa upload gambar tido awak ni tau la puasa..hahaha Yang penting gambar mummy ngan Raiisah nampak comel di situ.. Haiyoo pitam puji diri sendiri..muahahaha..

Mummy nak dukung.. Eh jalan sendiri tak koser mummy nak dukung awak suruh daddy dukung..hahaha

Boleh tahan si Raiisah abis die tawaf satu kawasan ni.. Jenuh mummy ngan daddy kejar..

 Dah penat lari basahkan tekak jap pastu sambung lari lagi..

Baby chair takde semua dah di booking.. Si Raiisah ni kena duduk dalam baby chair baru die dok diam sikit kalo tak naik turun naik turun huh letih nak layan.. Cakap dengan bos lepas ni tambah lagi baby chair ada 4 jer tak cukup..

Mari kita tengok apa yang menarik kat DIMA Restaurants.. Disebabkan buffet kita kasi penuh atas meja..hahaha Jangan risau pasti abis punya..  

 
 
 
 
 
 
 
 
 Kambing die sedap giler weii.. Alaaa terliur pulak..hahaha

Anak beranak tengah menikmati nasi arab..

So far makan kat sini aku bagi 4/5 sebab kesemua yang aku makan sedap.. Lagi2 kambing masak apa tah lupa yang tu superb sedap lembut bila gigit..

 Aiskrim pon ada..

Mula2 daddy supakan pastu geleng2 tak nak nak suap sendiri.. Die pantang nampak eskrem mesti nak suap sendiri kalo kita suapkan memanjang geleng kepala tak nak no no no..

Dah abis makan baru dapat baby chair..

Hurmm dappp.. tula aksi bila dapat makanan sedap sesajer..

Suap daddy pulak.. Selesai makan aiskrim terus pulang kekenyangan.. Itula cerita weekend kami.. Bye!

piece : kathyjem

12 comments:

✿ pink velvet ✿ said...

alaaa... terliur jugaq :P

yayang laling said...

tudung khaty gamba cicak. comey!

kathy jem said...

✿ pink velvet ✿ : jgn terliurrrrrrrr..hehehe

kathy jem said...

yayang laling : mekasih..hehe =D

Chekgu Azrine said...

Raiisah ni kidal erk??

Norma NML said...

Mcm best jer..nak kena cari restoran Nasi Arab ni..:-)

Zaza Abdul Latif said...

Haritu husband I ada makan kat sini dia kata sdp.. tgk gambar2 u pun mcm dah nak leleh air liur je ni.. lps raya sok bleh try 😊

kathy jem said...

Chekgu Azrine : a'ah die tangan kidal..

kathy jem said...

Norma NML : mmng best wajib cuba.. =)

kathy jem said...

Zaza Abdul Latif : yer zaza mmng sedap serius tak tipu nnti bawak anak2 makan kat sini.. =)

Ayu Firzara said...

kathy! gila lah corak shawl kathy....euwww kita geli....sangat2...tatotttttt....

putrinorashiqin said...

slipar dia comelll beli kat ner