Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, July 10, 2014

Buka Puasa di Jibby & Co

Hari ni kita berbuka kat luar huny takyah masak.. Huny nak makan kat mane?? B belanja.. Haaa nak Jibby & Co! Dari hari tu teringin nak makan burger ketam kat restoran tu.. Dengar kata sedap dengar kata menarik dengar kata wajib cuba.. hahaha.. Ok terus booking..

Kena sampai kol 5 sebab nak confirm booking.. Sekali tu die jalan jem kat NKVE.. Adalah 1 jam lebih atas jalan nak ke Empire Subang padahal dari rumah nak ke situ dalam 20 minit boleh sampai... menangis jap aku ngan Affan dalam kereta... Upernya ada excident..T_T

Walaupon lambat sampai kiteorang punya booking nasib tak di cancel..

Masa kiteorang sampai ni pon dah ramai orang .. Ada yang baru nak booking ada yang tengah oder makanan..

Dah settle oder mane yang nak buka puasa jalan2 jap dalam mall..

Ini budak makin banyak akal.. Suruh berdiri ambik gambar berjoget2 pulak die.. Tudung tu belit2 jer kat leher malas nak pin..hehe

Masuk2 dalam mall ada pulak deco kampung halamanan..hahaha.. Raiisah cuak la tu nampak orang-orang berdiri sebelah die..

Mummy pon nak jugek.. Cantik deco die.. Terasa berada dikampung ku gitew.. Eh cakap pasal kampung teringat kampung kat Perak dah lamanye tak balik.. T_T

Teman daddy cari seluar.. Sian suar yang ada semua dah tak muat, daddy kan mengandung 6 bulan kena cari seluar longgar2 sikit..behehe..

Nampak cermin buat muka..

Hari tu tak bawak stroller sebab ingat nak stay jer dalam dalam restoran Jibby tu.. Sekali tu die lari sana sini kalo tau awk melasak macam ni baik ler bawak stroller..

Selesai cari seluar Affan terus ke Jibby nak berbuka.. Elok kiteorang sampai semua dah terhidang..Yang best buke kat sini takyah nak checkp phone dah masuk waktu ker dah buka ke belum.... Dorang siap Azan lagi macam waahh dasyat restoran ni saip ada orang azan lagi.. Mane nak cari restoran macam ni berbuka ada orang azan..

 Affan oder watermelon juice..

 Me apple juice.. Kenape tak dipenuh jer air dalam gelas tu..huhu

Kurma untuk buka puasa..

Soft Shell Crab Burger rm32

Last2 Affan yang oder burger ketam ni.. Tibe tekak nak makan spaghetti padahal kat rumah siap pesan kat Affan nanti nk oder burger ketam sudahnya Affan yang oder..

Aku oder spaghetti olio seafood rm32.. Rase die ok la tapi masin sikit..

 Mr. Lova Lova.. rm16.50..

Sedap bangat pavlova die...! Walah!

Nutella Ella untuk mak ecah.. Tak oder berat untuk die sebab sebelum keluar rumah dah bagi die makan nasi ngan ayam goreng..

Tengah sedap makan pangg!!!! ada barang jatuh atas lantai muka terkejut abis..hahaha

Minta tukar sudu tea spoon tak di baginya.. Raiisah..... tau la kek tu sedap sampai tak nak bagi tukar sudu.. Sudu besar sian tengok awak nganga2 mulat nak masuk kek dalam mulut..Mulut kalo lebor takper..haha

Mummy dan Raiisah..

Saki baki kek yang Mak Echa makan...

Alhamdulillah kenyang.. Terima kasih daddy belanja Raiisah ngan mummy buka puasa.. =)

Mari kite tengok deco dalam restoran Jibby & Co ni..

 
 
 Pelbgai jenis kek.. Tapi hari tu kek banyak dah abis..

Ada 2 tingkat.. Kalo bawak anak kecik tak sesuai makan kat bahagian atas..

 
 Lepak dengan kawan2 best kat sini..

Siap ada lif lagi untuk hanta makanan kat bahagian atas..

 
Sementara menunggu bil sampai.. Raiisah sempat hai hai kat meja sebelah.. Die kan peramah semua pon die nak tegur.. Bapak budak tu sampai cakap kat Affan.. Haa kena tambah sorang lagi ni.. Affan senyum2 jer masa abang tu cakap kat die..kekeke

Selamba jer naik atas kerusi tu pastu tegur2 amoi belakang tu.. Ni bukan kat rumah Raiisah ni kedai makan laaaa...

Suasana pada waktu malam.. Nampak sampai beratur panjang.. So siapa nak datang sini kena booking dulu nanti takut kaki lenguh tunggu lama2.. Biaserla restoran baru semua pon datang nak mencuba..

Kesimpulan makan kat sini bagi aku ok la sedap la jugak.. Burger ketam paling wajib korang makan sebab tersangat sedap hingga menjilat ibu kaki eh ibu jari..hahaha

Owh lupa nak bagi tau restoran Jibby ni betul2 sebelah CIMB Bank! Tak susah pon nak cari.. Kalo masuk parking memang korang akan nampak restoran Jibby ni..

JIBYY & CO
GK-11, Ground Floor,
Empire Shopping Gallery,
Jalan SS16/1,
47500 Subang Jaya, Selangor
Tel : 03-5613 7070

piece : kathyjem

5 comments:

O'gosh Iskandar said...

sedapnya..harus pegi ni...

ZazaMyMoon said...

Biasalah kathy, bulan2 puasa mana boleh rasa makanan tu masin ke idok.. tu yang bila serve you rasa masin.. hahhahaa kesian you..
Eh Raiisah kenapa rambut tu kembang sangat dik?? kekekekeke ;P

kathy jem said...

O'gosh Iskandar : ye harus pegi..hehe

kathy jem said...

ZazaMyMoon : tu la rambut kembang semangkuk..hahaha rase nk potong rambut die..

husna zahidi said...

deco dya menarik..rasa mcm ada kat rumah..