Klik Yer!! Mekasih...

Friday, August 22, 2014

Cinta Tanah Airku, Malaysia

Tujuan join contest ni adalah untuk menaikkan mood sambutan hari Kebangsaan kita.. Secara tak langsung kita dapat merasai semangat kemerdekaan itu sendiri.. Untung anak muda sekarang ni tak perlu bersusah payah untuk mendapat kemerdekaan yang di warisi orang tua kita yang terpaksa mengharungi pelbagai dugaan untuk mencapai kemerdekaan.. Tapi apakah kemederkaan dan keamanan yang kita kecapi ini berkekalan? Apakah peranan kita generasi kini untuk mempertahankan keamanan dan kemerdekaan ini?

Mari join contest Merdeka untuk menunjukkan semangat Kemerdekaan! Senang jer just buat video pendek versi Merdeka pastu upload..Boleh join contest di sini www.celcomESCAPE.com

Berikut adalah cara untuk masuk contest :

Langkah Pertama : Korang just shoot video selama 3 minit.. Tak kisah nak buat konsep macam mane asalkan menunjuk semangat Malaysia!

Langkah Kedua : Memasukkan lagu tema Sudirman "Warisan" dengan baris pertama  "Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta". Mana-mana bahagian lagu hendaklah dimasukkan ke dalam video anda.

Langkah Ketiga : Hantar video anda melalui YouTube atau DVD pada 9 September 2014..

Saya pon nak menang jugak RM157,00 tu haruslah letak video semangat Kemerdekaan.. Gigih mengedit tau siap ajak kawan2 lagi join..harap2 boleh menang..hehe



"Di Sini Lahirnya Sebuah Cinta" berharap semua peminat Sudirman boleh mendapat inspirasi yang sama dengan melahirkan cinta anda untuk Malaysia yang kita cintai melalui The Shots ESCAPE Peraduan Video Merdeka. Sertai sekarang dan anda boleh berpeluang memenangi hadiah bernilai RM157,000! Untuk maklumat penuh pertandingan, layari www.celcomESCAPE.com

Tengoklah video cover Narmi



Semoga dapat inspirasi =)

piece : kathyjem

2 comments:

eima said...

hadiah lumayan tapi kami tak kreatif ... huhu

Rosmiza Ali said...

Rajin sis mengedit video.. Saya lama dah x buat video2 nih.. Ntah reti lagi ke tak la ni.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™