Klik Yer!! Mekasih...

Monday, August 25, 2014

Open House Raya Nuffnang!

Sabtu hari tu ada jemputan ke Rumah Terbuka Aidilfitri Nuffnang.. Bila NN jemput Open house dalam kepala ingat baju baju baju..hahaha Tu la die orang perempuankan tu yang die fikir dulu..

Ajak Yana sekali.. Mula2 Yana tak nak ikut malu katanya.. Nanti korang pelum cium blogger2, aku mampu tengok sebelah tak kenal siapa2...segan la manjer.. Alaaa jom la masa ni la nak kenal blogger lain.. Ko pon blogger jugak.. hahaha Ok nanti aku tanya laki aku.. Besok pagi tu laju2 whatsapp Yana tanya jadi tak join.. Yana kata jadi.. Yes!

Petang tu naik kereta dengan Yana.. Raiisah ikut daddy pergi beraya di Bangi.. First time Raiisah keluar berdua ngan daddy die selalu mummy ada sekali.. Masa nak ke kereta tu menangis2 tengok aku tak ikut dia..

Nasib ada baju penyelamat kalo tak korek la baju2 lama dalam almari..hahaha.. Benci badan dah naik.. Dress ni hari tu longgar ni ketat pulak kat bahagian lengan.. T_T

Ok janji untuk diri sendiri minggu ni jer ko boleh makan puas2 next week kena diet balik..Haiihh bila Raya apa boleh buat open house makan memang tak dapat dielakkan.. Dalam gambar tak nampak sangat la uolsss tengok live boleh tahan ko punye gemss lengan tu.. Menci badan kalo naik mesti tang lengan kenapa tidak pada ibu jari kaki..hahaha

Actually ni adalah kali kedua Nuffnang menganjurkan Open House Aidilfitri untuk blogger2.. Sampai2 dorang tengah buat aktiviti untuk tetamu yang hadir..

Game apa tah masa ni aku ngan Yana sampai2 terus bergambar depan backdrop NN..hehehe Dalam sejuk sikit luar panas..

Ramai cakap kambing dia sedap tapi tak makan sebab kepanasan mengatasinya..hahaha tak lalu nak makan kambing kalo makan lagi peluh mengalir macam air paip..kakaka Over.. Tah takde mood pulak nak makan kambing petang tu..

Petang tu Filla kena masak kuah lontong dan sambal ikan bilis.. Masa tengah tunggu Yana, Eira call tanya dah gerak ker.. Aku cakap belum tengah tunggu Yana.. Ni Filla nak mintak pinjam mangkuk nak letak ikan bilis.. Ok nanti aku bawak.. Pastu Eira call lagi suruh bawak cili kering.. Filla kata bibik die lupe bawak cili kering.. Sampai2.. Manja ko punye mangkuk tak boleh kecik lagi ker?????!!! hahahaha Kecik benor..

My manjer Yana pon ada sekali..

Segak berbaju melayu pink tu la kiteorang punye Blog Manager Adrian.. Tak sangka Adrian berbakat jadi emcee..

Filla kena temu ramah dengan Adrian..

Petang tu Ceera jadi pembantu cantik kepada Filla..hahaha Filla kata nasib ada Ceera kalo tak terkontang-kanting sorang2 aku kat sini..

Ceera tengah buat apa tu..?? I tengah potong sayur.. Masakan apa yang u suka masak?? Kari! hahaha

Menanti makanan tak kunjung tiba..hahaha Lapar dah masa ni..

Kuah lontong Kak Pilla hampir siap.. Tapi sayang aku tak sempat rase.. Dapat rase pon satu sudu tu pon Filla suruh rase cukup ker tak garam.. Uwaaa sedih Filla aku tak dapat merasa kuah lontong ngan sambail ikan bilis ko.. Wut to do ku tumpang orang, Yana kena balik awal sebab malam tu die ada open house kat tempat lain.. Kalo bawak kereta sendiri dah stay sampai tutup open hosue Nuffnang ni..haha

Haaa ni part paling huru hara.. hahaha Masing2 gila posing pakai props tak nak kalah..

Filla ngan Elly paling kecoh sekali.. Aku dok sebelah pecah perut tengok aksi dorang tau.. Lagi2 si Elly tu aduihh cannot tahan..

Elly ni gambar ko paling cantik aku letak.. Ingat nak letak gambar ko paling seksi tu.. hahaha Tapi tak sanggup pulak aku nak letak..

No caption..bahahaha..

Tersenget2 masing2 posing nak nampak kurus..hahaha

Kat kol 5 petang baru makan sampai.. Uwaaaa kelaparan sudah.. Tapi aku tak makan sangat pon sebab kehausan sangat2.. Banyak minum air sampai kenyang minum air..hehehe

Dorang kata mee sup die sedap.. Tu pon cuit2 Yana punya ok sedap gak..

Elly, Filla, Yana, Me dan Ceera.. Seronok dapat kawan blogger satu kepala..

Dah abis makan posing sat sebelum pulang..

Sponsored by Ambi Pur dan UMobile.. Harum semerbak bau Bungalow ni kena spray.. Masa ni tengah ada game...

Dalam kol 6 kami gerak balik..

Ok Filla kiteorang nak balik selamat memasak sambal ikan bilis... Sori tak nak dapat join sampai abis...

Kak Elly tak sudi ke cium saya..behehehe..

Alahai comelnye Yuyu.. Dapat jugak jumpe Yuyu.. Suka baca blog die..Tinggal lagi sebulan dah nak bersalin..Selamat menjadi Ibu Yuyu.. =)

Yana dan Yuyu.. Posing kat tiang pon jadi..

Bersama blogger kegemaran saya Kak Pilla..

Dah nak balik ternampak Cik Epal dan husband.. Dia kata hari tu banyak open house tu yang lambat sampai..

Bersama blogger2 hebat.. Eh Abang Nara pon ado, Eh baby Adam blogger paling femes ni pon ada..hahah aso cute la u Adam..Gigit peha tu kang!

Ok moh la kita balik.. Ontheway balik call Affan tanya kat mane.. Kat Kajang lagi.. Uwaaa sorang2 la kt rumah nanti..

Tq Yana sudi menumpangku..hehe

Masing2 bila dapat posing depan photo booth abis keluar perangai gila2..hahaha Memang enjoy gila walaupon sekejap aku join Open House NN.. Tengok gambar atas dah tau dah gambar sape paling banyak.. pas aku, aku lagi..bahahaha..

Tq Nuffnang coz sudi menjemput Kathyjem.. Next year jangan lupe jemput lagi ok.. ;)

piece : kathyjem

11 comments:

mama tisya said...

nuffnang pernah buat openhouse lastyear tp lastyear tk rmi mcm kalini..so ni kira kali ke2 la dpt join...beso ke tang lengan kathy..nmpk ok je...meriah bila dpt jmpa rmi blogger...

Marou Apple Hijau said...

selamat hari raya kathy.. nampak sweet sabtu lepas. nak tegur tapi segan malu kucing. :)

Naomie .Licouz said...

wah, best nya akk dapat join rumah terbuka nuffnang.. kite tak dpt join pun... btw, nice entry thou. rasa maca ada dekat sana lak..

Salam perkenalan.. kalau sudi singgah blog kite yer.. nomilicouz.blogspot.com

ComelComot said...

Sedihhhh xdpt join..uwarghhhh...

Siyes xpnh jmpa yuyu. Tpi dri ape yg kita nmpk die mmg super kecik n kiut..

Rosmiza Ali said...

Cantikla dress sis Kathy.. Masa sis Kathy baru sampai tu saya kat meja depan pintu utama tu tengah mentekedarah kambing.. Haha! Nak tegur cam malu pulak.. Huhu..
Rosmiza Ali Official Blog™

Chekgu Azrine said...

Meriahnya...
Ramai bloggers..
Syiokkk...

Mummy Faeeq said...

best2...kalu nexyear NN buat open huse lg nak beranikan diri dtg la..de rezeki dpt jmpe hakak hakak cantik smua ni..V

eima said...

meriah ....

Irz Zack said...

comey je kathy. raya nn tu nampak meriah sangat. kan syok kalau dapat join jugak. hehehe.

FadlinaMokhtar said...

cantik jer baju tu dengan awak.tak nampak gemok dalam gambar tu kira ok per.tu maknanya kat luar tu tak gemok lah.kita ni dalam pic pic pun dah nampak bambam apa lagi kat luar.sobs sobs

Syafiera Beauty said...

i dont spot me !! just tangan je !!! hehe ;)