Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, August 7, 2014

Raya ke 2 dan ke 3

Raya kedua di rumah Mak mertua Kajang.. Pagi tu siap2 cantik nak beraya rumah cousin Affan sekali dah sampai takde orang kat rumah boleh..hahaha Yerla cousin Affan pon nak beraya gak takkan nak tunggu ko semata-mata kan.. hahaha Tu la lambat lagi padan muka..

Hari ke 2 pakai Pua Kumbu.. Simple jer..

Raiisah pakai baju dress dari Lovely Lace.. Baju ni Pakcik Affan bagi.. Baru ingat nak sama pakai Pua Kumbu dengan Raiisah sekali kain tak cukup ngam2 untuk baju aku jer.. Sayang kalo tak dah Pua Kumbu dah kami berdua..

Raiisah dengan handbag memang tak boleh dipisahkan.. Die memang suka handbag sebab tu beli lebih untuk die.. Ada sekali tu kiteorang nak keluar rumah tengok die kulu kilir bawak beg makeup aku.. Pastu nak gerak pakaikan die kasut.. Elok bukak pintu die patah balik ambik beg makeup konon2 beg makeup tu handbag die la.. Cute jer letak beg makeup tepi rak kasut siap patah balik yang tak tahan tu.. hahaha Dari situ aku dah tengok Raiisah ni memang suka handbag.. Siap la dah besar nanti.. Letak beg kat tangan tu die sendiri yang letak aku tak ajar pon..

Pastu kiteorang terus gerak balik Sungai Buloh.. Dah alang2 nak balik Sg.Buloh rumah mak beraya la rumah Yana.. Kebetulan rumah bapak Yana dengan kiteorang dekat Sg. Buloh gak..

Dapat beraya dengan bapak Yana.. Siap pesan ngan Yana tahun depan nak oder lemang 10 batang.. hahaha Sedap giler lemang bapak Yana buat.. Lembut dan berlemak.. Aku kalo makan lemang banyak mulalah kepala pening tapi lemang bapak Yana langsung aku tak pening..

Serius manjer lemang bapak ko aku makan langsung kepala aku ni tak sakit kalo tak kau tahu jer la aku ni pantang makan lemang mesti pening2 lalat.. Ok manjer tahun depan ingatkan aku nak oder lemang ngan bapak ko..hehehe Memang weii bapak Yana terer bab2 masak nii cakap nak makan apa semua bapak die boleh masak.. Hari tu beraya rumah Yana bapak die la yang masak daging ngan ayam rendang.. Sedap gile!

Yeaaa dapat duit Raya dari Mummy Yana.. Terima kaseh mummy Yana!

 Sebelum pulang bergambar di depan halaman rumah Yana..

 
Eh pahal mulut aku pucat macam tu.. hahaha

 Bersama suami bulat saya..hehehe

 Raya ketiga..

Raya ke3 Yana pulak beraya ruamah aku..hahaha Ata kampung sekali harusla kunjung-mengunjungi..gitewww..

Abah apa yang jeling2 kat Yana tu..hahaha Teruja dengan kecantikkan Yana ker Abah..kekekeke

 My kesayangan..

Kawan sampai ke nyawa.. Gitew ayat jiwang ni..bahahaha

Yeaaa tak sabar nak tunggu open house rumah Yana next week nak makan ayam masak merah bapak Yana masak! Sedap weii ayam masak merah bapak Yana masak.. Ayu sampai termimpi2 ayam masak merah bapak Yana..kekeke

Ok dah tu jer cerita raya aku..

piece : kathyjem

13 comments:

Ayu Firzara said...

Baju raya kedua kathy pun cantik!!!!
Muka Yana makin berseri2...apa rahsianya ek...hhehee

.:: SchazRol::. said...

cantiknye baju macam songket pun ye..

safurara said...

cantik pua kumbu akk tu.sy pon ada,tp x jahit lg.nt nk tiru lah design baju akk.hehehe

nia said...

Salam k.kathy.. nak tnye kt mne beli kain pua kumbu tu.. btw.. ape yg k.kathy pkai sume nmpk cntik tau.. I'm really adore you n your style.. :)

Mila Hilas said...

pua kumbu tu ape sis?

Rosmiza Ali said...

Baru tau ada baju nama pua kumbu.. Cantik!😊

Chekgu Azrine said...

Cantik baju raya kathy...
Raicha kemahen lg dgn handbag coach dia..kikiki..comel!

Shima Ahmad said...

A ah Kathy..sy pun nk tau kain pua kumbu tu beli ktne..u beli ready made ke tempah? Cantik sgt..

Rizziela said...

Comelnya anak dara...x kalah mak daranya juga ;D

kathy jem said...

Kain Pua Kumbu tu kawan Kathy hadiahkan..die beli kat Sarawwak..

Aty_Fared said...

cantik nya baju yang kaler merah tuuuu..!!! i suke betul tengok...

diana adha said...

Comeinya Raiisah :)

eyza said...

Cantiknya baju.. Comei la Raiisah bawak handbag.. ada gaya model tu..