Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, August 12, 2014

Contact Lens Bausch & Lomb Paling Best dan Selesa


Hari tu ada cuba contact lens Lacelle By Bausch + Lomb.. Aku nak share sikit lah pasal pengalaman aku guna contact lens Bausch + Lomb ni.. Tak pernah pakai brand LACELLE sebelum ni tapi ramai cakap brand ni bagus dan selesa.. Harusla aku mencuba..Sekali sekala mata ni nak jugak nampak ala2 penyanyi Korea gitew..kekeke
 
Actually die banyak colour sebenarnya tapi aku ambik 3 colour jer Frozen Grey, Jubilee Violet dan Tender Brown.. Contact lense brand LACELLE yang aku pakai ni adalah yang terbaru berada dipasaran.. Khas untuk Aksesori Fesyen mata wanita yang ingin keseronokan, keyakinan dan berkelipan.

LACELLE ni sangat lembut dan lembik sebab kandungan air dia tinggi. Jadi kalau pakai mata tak mudah kering..

Kelebihan Contact lense brand LACELLE :

1. Rekabentuk unik iaitu corak lace yang menyerlahkan mata dan mencantikkan mata
2. Mata menjadi lebih besar dan berkilat serta-merta
3. FDA - Standard pigment yang disahkan
4. Piawaian pigmen disahkan oleh FDA
5. Kanta tahan yang berkesan menghalang pemendapan protein, melegakan mata anda dari keletihan dan kekeringan
6. Melindungi mata dari sebarang transmisi radiasi UV yang berbahaya pada kornea dari terus masuk ke dalam mata

Siape suka yang colour natural boleh ambik colour Tender Brown ni..

Nampak macam tak pakaikan contact lens kan colour natural.. Design die normal, size 14.0mm.. Pastu bila pakai lebih dari 12 jam mata ok tak kering dan tak rase ada benda, selesa jer macam tak pakai contact lens.. Serius best gila pakai contact lense LACELLE ni.. Selalu pakai contact lens yang kat online tu cepat pedih, pakai lama sikit mata dah merah2..

Kalau korang pakai contact lens colour brown seeloknya pilihla kombinasi warna shadow yang lembut dan nude seperti warna coklat muda atau peach.. Jangan lupa berikan light shimmer pada kelopak mata untuk mempercantikkan eye makeup korang..

Nampak mata perempuan melayu terakhir gitew..hahaha Pakai depan Affan die tak perasan aku pakai contact lense..ngeh ngeh

Dan satu lagi colour Grey.. Code die Frozen Grey.. Size 14.0mm

Ni nampak garang sikit macam mata kucing meow meow pakai colour Frozen Grey.. hahaha Nampak lah gray tu walaupon duduk dalam gelap masih boleh nampak mata kucing ku itu..

Untuk contact lense colour Grey ni korang boleh menggunakan eye shadow warna gelap untuk menyerlah mata dan juga lipstik colour soft pink dan sedikit lipsgloss.. Makeup macam ni sesuai untuk photoshoot, pre-wedding, dinner..

Bila pakai colour gray terasa diri macam penyanyi Korea Hyuna 4minute pulak..bahahaha Tapi versi tutup kepala laaa..

Nak tau lebih lanjut pasal lens nih, jenguk2 lah www.lacelle.com.my dan https://www.facebook.com/lacellemy

piece : kathyjem

8 comments:

eima said...

huhu aku takut wei ni bubuh sesuatu dlm mata aku ni ..seriau ... hihi


tp cantik nye ko kathy pakai ape pun cun

ain.ya.nun. said...

Setakat ni I guna yang transparent. Memang B&L terbaikkk. Tak kering dan lekat kat mata.

Even pakai lama :p

kathy jem said...

eima : try la pakai tak sakit pon pakai contact lens ni..

kathy jem said...

ain.ya.nun. : bestkan..terbaik!

ComelComot said...

cantik2..omey sokmo

Norliza Romizi said...

cantik!!!

yana feyka said...

Gojes! How much sys? 3 months jugak ye?

Mikah Lurima said...

Thanks for the review! :)