Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 18, 2014

Erk! sudah 30...

Macam tak percaya dah masuk 3 series.. Bye-bye umur 20an..sob sob.. Tua sudah ku anak baru sorang..Bile nak tambah sorang lagi??? Target sebelum umur 35 dah kena ada lagi sorang anak.. B cepat fikirkan..hehehe..

Takper2 jangan risau orang kata orang perempuan yang menjangkau 3 series ni akan lagi terserlah kecantikan luaran dia mahupon dalaman bila menjangkau 30 an..gitewww...kikiki.. Pandai2 jer aku cakap macam tu kan rumours mana dengar tah..haha

Huny nak kite celebrate kat mane?? Tak kisah pon nak celebrate kat mana..Ikut b la.. Kalo huny tanya b Mamak la kita pergi celebrate nak..hahaha Mengong.. *dalam hati alaaa takde surprise ponnnnnn.. Tu la die orang lelaki mane reti nak buat2 surprise ni memanjang tak reti..hahaha Nasib jenis aku ni tak kisah sangat celebrate ke tak celebrate sama jer.. Potong kek satu slice pon dah cukup syukur.. Dah kawen ni kan maleh nak fikir sangat pasal hari jadi.. Lain la zaman bercinta mahu di tuntut sampai lubang cacing..hahaha

B kita pergi Las Vacas Jalan Yap Kwan Seng nak.. Hari tu kawan ofis pernah makan kat situ dia kata steak die sedap.. Jom kita pergi situ..

Raiisah Mummy dan Daddy..Malam baru pergi celebrate siang kiteorang tidur..hahaha

Peach tea & Bickfords Sarsaparilla..

Raiisah kesayangan mummy & daddy.. Ni second time dia sambuat hari jadi bersama mummy.. Bising dalam kedai suara die jer dengar.. Nasib tak ramai orang kalo tak dah menganggu orang2 yang makan kat situ..

 Raiisah punya Hot Dog Chicken..

Broccoli Gratin..

Sedap masak style macam ni.. Cheese penuh..

Mula2 aku nak oder Salmon Fillet sekali tak jadi sebab yang Affan oder Wagyu Ribeye 7 berat 100g harga dalam rm60.. Standard sorang makan kena ambik 280g..Tak ke banyak terus cancel Salmon Fillet takut tak abis.. Bila sampai fuhh nasib baik tak oder Salmon bapak besar daging ni..hahaha Aku ngan Affan makan kongsi berdua pon tak abis.. Tu pon paksa2 Affan makan sampai abis..Kalo tak rugi la kan..

Owh lupa nak bagitau makanan kat sini takde sos lada hitam.. daging semata-mata tu jer.. Tapi serius daging dia rase memang lazat dan fresh.. Tak caya korang cuba makan kat sini.. Terbaik stik dia..

Jangan risau semua produk yang dibekalkan kedai ni disahkan halal oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan pemiliknya juga ialah dua orang usahawan Melayu yang mengimpot daging-daging lembu halal segar dari Australia.. So jangan ragu2 makan di sini.. Dan best kedai ini korang boleh memilih daging lembu yang pelbagai dan berkualiti..

Ada budak tak sabar nak makan..

 Yea!!! Sedap mummy!!!

Tau la sedap hot dog tu Raiisah tak perlu mata macam tu boleh..hahaha

 Nah broccoli ganti ngan kek..hahaha

Broccoli pon broccoli la janji dapat suap.. Dah lama b tak suap huny dulu sebelum ada Raiisah hari2 b suapkan huny sekarang sebelum sekali pon belum tentu dapat..asyik suapkan Raiisah jer..hahaha

Walaupon anak di sebelah manja tetap nak bermanja..hehehe

Thank you B for making my day..hehehe

Raiisah makan sosej jer so roti tu daddy die kena abis kan.. Dah le kenyang makan daging pastu kena paksa abiskan roti..

Depan Las Vacas..

Terkejut masa nak bayar.. Takperla untuk birthday girl kan..hehehe Tq B..mmuahh pas ni nak lanja kedai mana pulak..

Daddy perut kita kan dah kenyang jom cucuk langit..hahaha

piece : kathyjem

29 comments:

Mya said...

gambar cucuk langit tu comel hehe.
happy birthday kathy! :)

Princes Yuyue said...

hepi bestday kak kety, akak sentiasa comei .. :) apa rahsia nya ..hihi

Taty Hasbi said...

Happy befday kak Kathy!!!Smoga maintain gojes selalu,diberi kejayaan,kebahagiaan,dan kesenangan dalam hidup di dunia & akhirat.

Namee Roslan said...

happy birthday kathyy ! namee xtau nak panggil kathy ni kak kathy ke apa kalau jumpa depan sbb namee rse mcm sebaya je haha. maaf sgt . bukan bermaksud nk biadap ke apa. hehe. happy birthday. semoag bahagia selalu !! dan raisah dapat adik ..ekekek.

eh tapi kalau makan kat las vacas namee pun terkejut beruk gak sbb concept restoran dia biasa je tp makanan dia mahal sikit ah. rasa sama je mcm tgif ke chillis ke/ mhimhihh. daging fresh kot.

Allene said...

happy besday... kak... =) iolls muda lagi. 2 tahun je dari u...

entry terkini...bebel pasal selamat pengantin MADU

kathy jem said...

Mya : hahaha masa tu die tgh rancak berckp ngn daddy die..

kathy jem said...

Princes Yuyue : hehe mekasih..rahsia dia.......takde rahsia pon..hihihi

kathy jem said...

Taty Hasbi : tenkiu Namee.. alaa panggil Kathy jer la..panggil kakak rase macma tua..behehe

erny firdaus said...

Happy Burfday Kathy..semoga bertambah terserlah cun itu..hehhee... ;-) 3 series, apa ade hal..simbol kematangan tu..ahaks!

Mimy Hamid said...

tanjat nengok rege...tp takpe sesekali besday girl

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam Kathy,
Epy Birthday..
Semoga sentiasa epy & bahagia bersama keluarga..AMIN

ZalinZalina said...

Hepi besdei Kathy...kak ina masa umur 30 dah pencen beranak..hikhik.. selalu baca blog awak ni rasa macam dah lama kenal pulak :)

kathy jem said...

erny firdaus : hehehe mekasih.. ;)

kathy jem said...

Mimy Hamid : tanjat kan...mahal sangat..kebil2 husband nak bayar..hahaha

kathy jem said...

rY + ShA = AmZaR FaYyAdH : w'slm..amin..mekasih awak.. ^_^

kathy jem said...

ZalinZalina : tulakan kawen lewat macam ni la..sob sob..hehe

AMIIZAA said...

happy birthday cantik manis :)

PeRdU cINta said...

Pic cucuk langit tu comel..bukan main lagi budak cumil sorang tu..hehe..

ayu Ismail said...

Happy birthday kathy...boleh tahan hrg dia ya..takpe sekali sekala hehe

Nurul Faiz said...

Happy birthday. Rasanya kita sebaya. Lahir tahun 1984 kan? Hihi.

Chekgu Azrine said...

Happy birthday dik..
semoga sentiasa berbhgia dn fmily tersyg!
syiok sesekali ginikan..
Cuma tanjat jgk tgk hrga mknn tu..uhuk..

kathy jem said...

AMIIZAA : thank youuu.. :)

kathy jem said...

ayu Ismail : time kasih..tula mahaiii kan..

kathy jem said...

Nurul Faiz : mekasih awk..hehe a'ah lahir 1984..

kathy jem said...

Chekgu Azrine : time kasih akak.. ^_^

Siti Hajar Mohamad said...

Happy Birthday kathy...semoga sentiasa ceria dan dapat terus berblogging...suka sangat gambar si ecah cucuk langit tu.

bobiedanbad said...

Happy birthday Kathy, semoga panjang umur murah rezeki dan ceria selalu

Rosmiza Ali said...

Happy birthday sis Kathy! Boleh tahan gak harga makan kat situ ye.. baru angan2 nak gi try steak.. Tengok harga terus buat2 tak pernah dengar nama tempat tu.. Hukhuk~
Rosmiza Ali Official Blog™

::EIDA:: said...

happy belated besday kathy! ;))