Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 11, 2014

Sambut Birthday Party Adelia..

Last weekend adalah birthday Adelia yang ke 3 tahun.. Bila mummy Adelia bagitau tema princess dalam pala alaa takde baju pink.. Sebab jenis aku tak suka sangat kaler pink so dalam almari Raiisah boleh kira brape jari jer baju pink..hehehe

Bila princess ingat pink.. Takper nanti cari baju pink.. sekali masa pegi cotton on kids ternampak baju ala2 princess colour green.. Dah imagine ni pakai ngan handbag Raiisah kaler merah matching ni.. Kasut merah..wah antik antik..hehehe..Sekarang ni apa2 anak yang di fikir dulu, baju mak pakai 3 tahun lepas punyer pon takper..

Birthday party Adel start kol 12 sampai kol 3 kat Kidz Paradise Indoor Playground The Mines.. Elok dah sampai The Mines, eh betul ker jalan nak ker Mines Shopping Mall ni.. Affan pon ingat2 lupa sebab dah lama sangat tak datang.. Last datang rasenya tahun 7 tahun lepas kot masa zaman kami bercinta.. punye lama..

Confius simpang depan Mines tu.. So tak nak sesat pakai Waze.. Nasib Waze ada kalo tak confirm salah masuk simpang.. Dulu setahu aku, area Mines ni tak ada flyover..Flyover tu yang buat kiteorang confius.. Kebetulan hari tu ada Expo Halal memang masak la kan nak sampai The Mines.. Stuck kat depan Mines satu jam.. Jangan sampai kol 2 baru sampai sudah, silap2 birthday party selesai..hahaha Nasib kol 1.30 kiteorang sampai..

Gigih mummy ko matching2 baju, kasut ngan handbag..hehe


Rilek brother rilek brother..

Lama sangat dalam kereta sampai tertido2 Raiisah..

Sampai2 dorang tengah buat game..

Tak sempat tengok Adel potong kek..sob sob.. Ni pon ambik gambar kat FB mummy Adel..

Selamat Hari Jadi sayang semoga Adel menjadi anak yang solehah dan berjaya.. Comel Adel petang tu dengan crown princessa atas kepala tu.. 

Mummy, Adel & Daddy..

Alolo cute2 nya semua.. Nak culik baju hitam tu boleh..hehe

Masa ni baru sampai.. Raiisah sampai tersenget-senget badan tengok clown depan tu..

 
Raiisah beria gelak tengok daddy dia buat macam tu..B burok b tak comel okey..hahahaha

Makan nugget jer yang lain bagi tak nak.. Pas makan kat kita main kat playground okey!

Besarnya kek Adel sayang tak dpaat rasa..

Pandang apa la Raiisah tu kemain mata juling kat atas..

Tuan Blog, Ariza dan Dieha.. Ariza baru sampai masa ni.. Jem ada Expo..

Rezeki Nayli menang best dress.. Sampai2 terus di panggil ke depan ambik hadiah..

Anak Dieha yang bongsu memang best dress lelaki..Tahiah!

Bersama mak pengantin..hehehe

Tenkiu kak baca blog saya.. Kakak ni dulu Senior sekolah kita..hehehe

Posing ngan prop..

Sudahnya masuk dalam mulut..

Kreatif Mummy Adel ni, semua dia buat sendiri.. Puas hati kan birthday anak kita buat sendiri..Aku dulu masa birthday Raiisah A sampai Z buat sendiri.. Walaupon penat berbaloi sebab hasil kerja  tangan sendiri.. Gud job Mummy Adel!

Ni jer kawan2 sekolah yang datang yang lain ada hal.. Kalo tak lagi meriah..

Ariza, Mirza, Saya dan Dieha..

Haa dapat gak ambik gambar dengan birthday girl.. Adel petang tu sumbong tak nak ambik gambar dengan auntie.. Auntie nak ambik gambar lari2 pulak dia..

Alooo para suami pon nak jugak.. Ok la bagi chan..

Homei pulak orang laki posing ngan props..hehehe Supporting la korang..

Eh eh photographer kesayangan saya ada kat sini la..hahaha Tu yang tengah bergerak tu hai Shidee..

Selesai sudah birthdy party Adelia yang ke 3 tahun.. Terima kasih Iza atas jemputan ini..

Haa baru leh main..

Kaku jap sebab first time masuk kat sini..

Macam biaserla Raiisah kalo bab2 permainan pelik2 mesti cuak..Nak buat macam Daddy ngan Mummy malas nak bawak..hahaha

Budak lain rilek jer lompat yang dia uwaaaa sesajer.. hahaha Budak pengayat..

Naik ni pon takut..

Ni lagi la menjerit sesajer..

Pastu tak nak dukung menangis nak main..Jap la nak ambik gambor kang sambung main lagi..

Haa dah berani..


Aloo gigit kang..Homei jer dok dalam tu..

Main pasir..

 Feeling tepi pantai..hahaha

 
 
Sempat tarik tangan mak pengantin ajak bergambar.. Busy mak pengantin petang tu..

Nak jugak.. Sian harimau tu sakit badan dia..hahaha

 
OOTD Mek Echa petang tu..

Tu diaaa dapat goodies bag.. Penuh atas meja.. Terima kaseh sekali lagi Iza dan sekeluarga.. ;)

piece : kathyjem

22 comments:

FadlinaMokhtar said...

mek echa muka dah macam mommy.dulu masa kecik nampak banyak muka daddy.btw ,jeles nya hai dapat dress up anak gitu.anak i jenis boyish ,susah nak match2 gitu.tak mau dia.

FAD

mama tisya said...

pandai mummy matching kn ootd utk raiisah...jrg2 kaum bapa nk posing ngan porps gtu kn...raiisah takut ye main2 tu tp bdk2 sure suka la dpt main2 tu..sy dlu pn pernh dpt jemputan kt tmpt camni gk tp ank2 byk nk main dr nk mkn hehe

Allene said...

wah... berapa je agaknya bajet tu kan... seronok budak2 dapat pergi Kenapa Interior Design???

salwana nordin @ che'wa said...

cantik dan comel mcm mak dia :)

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kathy,
salam perkenalan..
dah betahun baca blog kathy, ni baru berani nak komen2..
mek echa mcm anak saya penakut pahit, he3...
ombak laut takuit, menan gerak2 takuit...he3
tak boleh pelik2, masti gabra tak hengat...kan3..
anyway jemputla join blog saya yer :)

Jan@Afzan said...

Alololo.. comelnye raicha...mummy raicha pun sama, cantik macam selalu.

Ehmm, Jan pun tak pernah bawak anak pergi tempat main macam ni.. selalu pergi crowded je, malas nak join..hehehe. Sebab anak jan ni special sket..Kang takut ramai2 gitu, dia jadi lagi takut..muahahaha.

Chekgu Azrine said...

Meriah sgt..
Raiisah cntik bju..merah ang2

kathy jem said...

FadlinaMokhtar : yeker muka mummy dia muka daddy la..hehehe

kathy jem said...

mama tisya : tula kan jarang kaum bapak nak buat mcm ni selalu mesti malu2..hehe

kathy jem said...

salwana nordin @ che'wa : hehehe sama la ngan kathy sbb tu jarang bwk die tmpt2 mcm ni..

kathy jem said...

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH : hai salam perkenalan jugak..hehehe perangai anak kita lebih kurang jer..hehe semua pon nak takut..

kathy jem said...

Jan@Afzan : hehehe mekasih Jan.. ;)

kathy jem said...

Chekgu Azrine : mekasih auntie..meh raiisah nk cium cikit..hehe

Zaza Abdul Latif said...

comelnya Raiisah.. dress ala2 tutu skirt lagi tu.. rasa nak gigit je :)
Tahun depan mummy Raiisah pulak buat birthday party grand mcm ni utk Raiisah yer.. jgn lupa jemput yer :D

Ilyana AS said...

Comel sangat ootd echa!!!

kathy jem said...

Zaza Abdul Latif : Inshaallah tahun depan Raiisah buat birthday party jemput auntie Zaza..hehe tahun ni tak buat mummy malas.. >_<

kathy jem said...

Mekasih auntie Ilyana.. ;)

mamabeauty said...

love the outfit.. gigih mommy cari baju matching dengan kasut..

O'gosh Iskandar said...

comelnya echa....best kan kids paradise tu...aiolls sipa beli tiket tuk setahun p main situ....semua sebab tempat pasir tu...kikiki

yana yassin said...

Alahai, anak perempuan memang cecantik baju diorang kan . Geram tengok. Echa paling cute...

sofiana1704 said...

kathy...naperla comelll sgt si echa ni...meh jadi menantu auntie nk, pilih2 auntie ada dua teruna...hehehe..

Mimy Hamid said...

ootd mek cha lawaaaaaaaaaaaaaaaaaa