Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 25, 2014

My Second Baby!

Last week beli kasut futsal.. Ya ampun susahnya lahai nak cari kusat futsal.. Ada yang berkenan saiz pulak takde.. Mula2 pergi The Sport & Leisure Store Midvalley yang bahagian atas, situ murah.. Tutup pulak tengah renovatioan.. Pastu usha Studio R pon sama tutup gak tengah renovation.. Kecewa.. Pastu blur tak tahu nak cari kasut Futsal kat mane.. Ada butik Nike sebelah tu aku tengok tak banyak pilihan..tak suka kasut Nike tak tahu kenapa..hahaha Suka lagi Adidas design dia menarik..

Pastu pergi Aeon tengok kot2 ada kasut futsal Adidas pon sama takda jugak.. Pastu blur balik tak tau nak cari.. Nasib Aishah ada temankan aku masa tu, suruh dia tanya kawan2 dia kot ada yang tahu kat mana nak cari kasut futsal kat dalam Midvalley ni.. Pastu kawan dia bagitau ada kat Garden.. Tengok la Adidas kat situ sekali ada 5 design jer kasut futsal tu pon saiz lelaki, untuk perempuan dorang dah tak keluarkan sebab tak ramai yang beli.. Try saiz yang paling kecil saiz 6 longgar.. Nak usha yang kids takde pulak.. Tengok jam ada masa lagi.. Tanya Aishah ok tak kalo kita pergi cari kat Al-Ikhsan Batu 3 mana tau banyak pilihan..Aishah pon ok terus gerak ke Al-Ikhsan Batu 3 Shah Alam..Dulu pernah beli kasut jogging kat situ ok banyak pilihan harga pon murah..

Sampai2 tengok, wahhh banyaknya pilihan dah gembira..Alhamdulillah.. Dalam hati dah senyum2 sebab nampak banyak pilihan kan..harap2 ada la saiz aku.. Tanya adik tu ada saiz design yang aku nak ni.. Dah berkenan 3 4 design sekali adik tu bagitau yang aku nak tu semua takde saiz.. Ambik saiz kids punya tu sebab saiz dewasa semua pon longgar.. Kecewa lagi..Sampai kedai tutup aku pilih kasut futsal tau sedih jangan cakap la menangis terlolong dalam kedai tu semua saiz 5 kids abis..Pastu ingat nak ambik saiz dewasa longgar pon longgar la nanti pakai la stokin pon sama semua saiz abis.. Haiyoo apa ni dik kedai sebesor macam ni semua saiz takde..hahaha Takper la akak cari kedai lain jer la..Keluar kedai muke cebek..hurmm =( terpaksalah cari besok..

Besok training acanor sempat ker nak cari?  Masak kalo tak jumpa..Takkan nak pakai kasut joggingt pulak mau tercabut kuku kaki nanti.. Sebab pernah main ada satu perlawanan tu kawan aku masa tengah syok2 tendang ketepek jatuh, tau2 kuku kaki tercabut sampai kena operate.. Sejak dari tu memang aku akan pakai kasut futsal tak kira macam mana kaki ni mesti bersarung kasut futsal..Takut kuku kaki tercabut..

Tadaaaa... My second baby..hahahaha Kasut yang first simpan lagi cuba body jer la dah koyak2..hahaha Ni aku beli rm160 saiz 5..Ni pon usha kt Sunway Pyramid.. Mula tengok kat Al-Ikhsan takde saiz kids yang aku nak tu pastu tengok kat Studio R kot ada saiz kids.. fuhh ! ada tu pon tinggal satu rezeki aku.. happy tak terkata..

Ni kiranya kasut futsal kedua dalam hidup..hahaha Yang first tu sayang koyak2 dah badan dia tapi tapak ok lagi body jer dah tak ok.. Sayangnya nak buang kasut tu.. Kasut Adidas tu banyak kenangan.. Dari mula tak tahu futsal dari mula tak pandai tendang bola sampai pandai gelecek bola..

Kat bawah ni kenangan dari zaman tak reti sepak sampai dah pandai sepak.. Aku start main futsal dari tahun 2005 kalo tak silap.. kira-kira ngan jari hampir 9 tahun ku ceburi dunia futsal ni..Dari zaman remaja sampai zaman mak2 masih gigih bermain futsal..hehehe

Masa ni masuk tournament futsal anjuran Kosmo..Amboii gaya jer lebih tu tendang tah ke mana2 perginya..hahaha

Kasut aku yang warna merah tu.. Kasut futsal pertama aku beli.. Tak silap masa tu beli kat Sunway Pyramid.. Lama dah kasut merah tu berkhidmat, dari tahun 2005 sampai 2013.. Tahan lasak dan selesa..

Bergambar dengan rakan2 SYABAS sebelum perlawanan..Tak menang la gila nak menang berpuluh team kot yang masuk..

Masa ni kitaorang juara..hehehe SYABAS buat tournament.. Tahun 2011..

Perlawanan bersama media..

Naib Johan lawan dengan Media Selangor..

Tournament SYABAS 2010..Tak kawen lagi masa ni..hehehe

Ni tournament SYABAS tahun lepas.. Perlawanan paling teruk pernah kiteorang main.. hahaha Hari tu memang nasib kiteorang tak baik.. Semua game kiteorang main semua 0 takde goal langsung..hahaha Sedihhhh weiii..


Ni training kelmarin.. Nampak kasut baru itu.. auuwww hehehe...Masa ni tengah training untuk perlawanan besok & hari sabtu..

Ok takper Inshaallah tahun kite main bersungguh2 ok.. Balas dendam untuk kekalahan tahun lepas..hahaha Besok perlawanan futsal bersama Media, Sabtu tournament SYABAS pulak.. aduhhh tercabut lutut ni.. 2 hari berturut-turut masuk perlawanan futsal.. T_T

piece : kathyjem

12 comments:

Xuriana said...

kathy,
kasut futsal yg first tu sama dgn tina punya! haha

~♥dieyba_baby♥~ said...

smart nye akk.. mmg tgh mencari kasut jogging ni.. good luck ey akk..

kathy jem said...

Xuriana : yeker..hehehe beli tahun 2005 jugak kah??

kathy jem said...

~♥dieyba_baby♥~ : hehehe mekasih dik.. ;) nnti try cari kasut jogging kat al-ikhsan tau bnyk pilihan..

Xuriana said...

tak ingat la kathy. yg pasti zaman muda-mudi la, hehe.

Aty_Fared said...

kagum giler pompuan main bola.. siyes.. ni anak ajak main bola sama2.. anak 2 tahun lagi teror...puufftt.. :)

Rosmiza Ali said...

Wah! Terer sis Kathy main futsal.. Kite memang ke laut la peginya menendang bola.. Haha! Stamina pun tak kuat.. Haha! Btw, goodluck utk team Syabas! ^__^
Rosmiza Ali Official Blog™

Ayu Firzara said...

Kathy..nanti bolehla friendly ngan team kami ek....main kat putrajaya jom...ehhehhe...

Ayu Firzara said...

Kathy..nanti bolehla friendly ngan team kami ek....main kat putrajaya jom...ehhehhe...

kathy jem said...

Rosmiza Ali : alaa main jer kathy pon tendang tak pandai sangat asal tendang jer..hahaha

kathy jem said...

Aty_Fared : awak pon mesti terer main futsal kan..jom kita berlawan..hehehe >_<

kathy jem said...

Ayu Firzara : jom....bile tu?? hehehee