Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 16, 2014

Jangan Nak STALKER Sangat!

Kadang2 kita terlalu taksub nak jaga hati orang sampai lupa macam mana nak jaga hati sendiri. Kita selalu menghadiahkan senyuman yang semanis mungkin pada orang lain, tapi kita lupa nak menghulurkan walau sebaris buat diri sendiri.. Dah jadi lumrah manusia, saling sakit menyakiti. Mulut manusia ni macam kereta takde break.. Boleh membinasakan pada bila-bila masa jer.. Kadang2 kita tidak sedar, percakapan atau perbuatan kita tu melukakan hati orang lain..

Aku sebenarnya macam tak percaya Blog aku ni ada STALKER. Motiffffff?? Saja, suka-suki, or dah takde kerja.. Rasa macam eeuwwww feeling2 famos amos pulak kau ni..hahahaa Takdela sebenarnya pernah tau la ada sorang dua yang stalker kita.. Dari zaman fb sampai ke zaman blog.. Men'stalker orang, Di'stalker' orang, meninjau, meneropong, mencuri-curi tengok, menyiasat orang lain tanpa mahu diketahui oleh orang tersebut. Motif? Hanya si stalker jer yang tahu apa motif dia mengintai orang lain secara senyap-senyap..

Maybe atas sebab dengki, cemburu, admire, peminat atau mungkin juga dia dah takde kerja. Pendek kata menjadi 'unpaid private investigator' ini memang telah menjadi hobi favourite sesetengah orang especially di laman-laman so sial...hahaha

Sepanjang 6 tahun berblogging, diserang manusia jenis tak ada maruah ni dah jadi asam garam.. Kepada Stalker yang baca blog aku ni duduk la diam-diam kat situ yeh takpayah la sibuk nak mencanang satu ofis pasal blog aku ni macam aku dah takde kerja dok mengadap blog ni 24 jam.. Kata kerja ko banyak sangat kan, ada masa pulak ko mengendap blog aku ni.. Dasar kepochi betul!

Meh aku hari2 cerita pasal diri ko kat dalam blog aku mesti ko sukakan, mesti tak kepochi kannn.. Tak paham aku kenapa perlu jadi manusia dinding bergerak... Tu la dia manusia depan kita kemain baik mulut semanis manis coklat cadbury belakang mengata kita lebih dari syaiton nirojim..

Mula2 memang rasa nak marah tapi Yes, hidup ni kena positif.. Maka aku terfikir biarkanlah 'si pandir itu terjun bersama dengan labu-labunya'.. Buat apa la kita nak layan orang yang busuk hati, dengki, cemburu dengan kita.. Sangat buang masa yer sangattt.. Kalau sekalipon depa Stalker tu sekadar suka-suka biarkan..

Nasihat kepada pepara 'STALKER'

Ingat! Bila kita stalk seseorang, pastinya kita akan jumpa bermacam perkara berkenaan orang yang kita stalk.. Baik dari sudut kebaikan mahupun keburukan. Jadi untuk menjadi stalker yang bijak, bukan sekadar memandang buruk lalu mengeji membuta tuli dan memandang yang baik lepas itu iri hati.. Tak pon syok sendiri.. Sebaliknya kita perlu mengambil yang baik dan buruk itu untuk dijadikan motivasi buat diri.. Ahaaa baru hidup bahagia sebagai seorang Stalker Sejati..


For those yang jadi stalker dengan penuh adab, saya ucapkan terima kasih.. Sila stalk lagi.. Heh!!

*lepas dah puas jadi stalker, pastu meroyan sendiri!! Kesian kesian, tak puas hati lagi..pi bagitau abah mak opah dan atok ko..!! ada aku kesah...

piece : kathyjem

17 comments:

anayiraf said...

fuhh..pedas berapi...sy pun stalker gak kathy...sy nk stalk aktiviti raisah jer...muahahha...lariikkk!

Mila Hilas said...

amboii sis..nape ni? mrh benar ni..sy biasa silent reader je..

Marou Apple Hijau said...

haha jaga jaga ada yang memerhati...

Zaza Abdul Latif said...

ini makan dia.. sapa suruh jadi stalker tak berbayar??!! hahaha..
biasalah kathy, kita ni kalau ada kelebihan atau kekurangan pun dia nak kecam, dia tetap kecam jugak.. as long as u happy with your life pun dah bagus babe.. bak kata Azwan Ali "why bother" hahahaha

bobiedanbad said...

Sy stalker raisah je hihihhihi... Nk buat calon menantu.
Teruskan berblog kathy

~♥dieyba_baby♥~ said...

saya pn suka stalker blog akk..tp saya x kecoh2

Pink Mama said...

Akak silent reader jer bukan stalker =)

Roziana Ismail said...

Uishhh... marah betul dia... Akak pun stalker awak jugak... Suka baca & tgok celoteh Kathy & Raisah... jgn marah2 na... :)

Lola said...

Kathy,

I'm a big time stalker!!!!! tapi stalk Raiisah aje... Sbb dia comelion sangat....

I-am-Cheeky Kitty said...

Jangan layan Ms. Kathy. I pun pernah kena dulu...I siap cabar nak jumpa tapi si dia tak show up (wrong I know tapi time tu masa orang nak kahwin lar dia fitnah macam2...bikin angin ajer)...heheh...

Kesian ajer orang macam tu and send them on their way. Tak deserve a dedicated post on your blog. They lagi suka you kasi attention...

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

assalam kathy,
I stalk you dah lebih setahun..jangan mara naaaaa

Siti Hajar Mohamad said...

Kathy...saya hari-hari intip blog ne...dianggap stalker juga ke...hehehe, bukan apa suka intip gambar cute si ecah tu...teruskan berblogging....penat keje kat ofis boleh layan blog Kathy jem jap, baru release tension..

mama maman aka yana said...

hhhmmm.. kita stalker baik kot.. baca dan tak pernah tinggalkan komen.. nih first komen dr kita.. hehe..

Farah Aishah Abdul Aziz said...

akak...saya stalker gak..tpp minat sgt kat akak ngan raisah :)...tp org yg akak ckp tu tak dengki kot...takleh tgk org lebih dari dia :D

Mimy Hamid said...

ni stalker opis matte la kan...biasa stalker ni...adu domba ye...get a life pls...gi buat blog...jeles la tu dgn kathy jem...chiil babe

zara's mommy said...

Sama..sy pun suka stalker blog akak sebab enjoy bila baca,hehe..jangan mare,hehe..

zara's mommy said...

Sama..sy pun suka stalker blog akak sebab enjoy bila baca,hehe..jangan mare,hehe..