Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 30, 2014

Fat & Spoon Uptown, Damansara Utama

Ahad lepas ajak Affan makan kat Fat & Spoon sebab hari tu nak pergi makan kat sini dengan manjers tak jadi sebab ramai orang.. Teringin sangat nak makan cempedak goreng dia paksa Affan pergi sini..hehehe Nasib Affan nak mengikut selera isteri dia.. Selalu aku selera dia hari tu dia pulak ikut selera aku..hahaha

Konon nak datang awal takut ramai orang takde tempat.. Ingat nak datang kol 11 macam tu sure orang tak ramainya sekali sampai lambat gak dekat kol 1 baru kiteorang gerak dari rumah.. Sampai2 tu dia penuh nasib ada 1 table kosong.. Kalo tak terpaksa la menunggu kat luar..

Ni budak la yang buat kiteorang lambat...hahaha Tak pasal2 Mek Echa dipersalahkan.. Padahal aku yang hegeh2 bersiap..

Penuh.. Klasik dekorasi dia..

Antara menu yang menarik di Fat & Spoon.. Sini hidangan dia lebih kepada tradisional Malaysia bersama campuran Barat..

Affan oder Moo Moo Rice Bowl.. Nama macam gempak bile rase alahaiii macam claypot chicken rice..hehehe..Rase biaser ajer.. Rasa macam daging letak kicap.. =D

Homemade Popiah.. Sedap popiah dia..

Raiisah kiteorang oder Kids Garlic Fried Rice.. Pelik dorang letak sambal belacan untuk menu kids..Hurmm rase biaser jer macam masak nasi goreng kat rumah pon ada.. hahaha Cuma yang special tu ayam goreng die jer la..

Saya punyer Chicken ABC Rice Soup.. Pon rase biaser jer.. Bila dah makan ok rase macam sup yang aku masak untuk Raiisah kat rumah.. hahaha..Ada carrot, kentang, chicken cuma yang beza dia ada bendi ngan yang hitam tu.. Apa tah nama dia..

Raiisah memang suka ayam goreng..Nampak ayam goreng melompat2 macam Upin & Ipin.. yeaa yeaa ayam goreng!

Alaa susah la makan ngan tangan jer la..haa tau pon..Kentung kentang sibuk nak pakai sudu sudahnya pakai tangan jugak yang senang..haha..

Makan ayam jer nasi tak nak.. Geleng2 tak nak nasi..

Pastu merengek nak tulang ayam.. penat mummy ko kopek isi ayam tu.. Tulang ayam jugak yang Raiisah nak..

Muka happy dapat hisap tulang ayam.. Jangan tercekik sudah..

Siap cakap ngan Affan.. "B ni kalau jatuh abis kepala orang kat situ"..hahaha sampai ke situ aku imagine..

Last sekali kami oder Cempedak Spring Rolls with ice creamm.. Ni memang sedap highly recommended.. ice creamm tu separuh Raiisah makan..

Klasik gila bil dia.. Resit tu letak dalam buku..

Kreatif!
 
Raiisah dan mummy sudah kenyang.. Siapa yang nak try makan kat sini ni alamat dia :

73, Jalan SS 21/1a,
Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya, Selangor.

Kedai dia berdekatan dengan Wodermilk Uptown Damansara..

Daddy pas ni kita nak pergi mana.. Sambil jalan menuju ke kereta..

piece : kathyjem

12 comments:

Mila Hilas said...

comelnye raaisah bergaya

Shiela Rahim said...
This comment has been removed by the author.
Chekgu Azrine said...

Lawa ootd raiisah hr tub..ishh geram btul tgok raiisah ni tau..haha

DYatie said...

stylo mek echa.. hehehe..
menarik tempat dia! klasik sangat.

kathy jem said...

Mila Hilas : hehehe =D

kathy jem said...

DYatie : tmpt dia memang menarik makanan dia ok2 jer.. =)

eynda said...

Shawl Kathy cantik... gegirl tu comey sentiasa dgn handbag dia...geram tengok! :-)

mamabeauty said...

gewam tengok Mek Echa bergaya..

saiful adli said...

mcm tak best sangat makanan dia.

anyway thanks for the review.
pernah try simply D kat the curve? not bad la. saja sajes kat u.

saiful adli said...

nampak mcm tak best sangat makanan dia. thanks for the review.

dya said...

mek ecah de gemukkss sikit badan kathy

laila74 said...

mek ecah nmpk montel...comei