Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, September 10, 2014

Sweet Appam Paling Sedap!

Dah lama tak layan Sweet Appam kat Bangsar ni.. Dari hari tu dok teringin nak makan sampai termimpi-mimpi nak makan sweet appam ni tau..hahaha.. Dulu2 masa baru masuk SYABAS selalu lepak makan kat sini lepas abis kerja.. Ni pon paksa Hanis ngan Ash teman aku sebab mengidam mengalahkan orang mengandung..kikikiki

Sweet Appam ni terletak di Taman Lucky, Bangsar belakang Pasaraya TMC.. Nama kedai dia Chelo's Appam.. Siapa suka makan kari kepala ikan bawah pokok area Bangsar tu mesti tau kedai dia ni.. Famous gak kedai Chelo's Appam ni.. Ada deretan kedai kat situ..

Sementara menunggu sweet appam sampai aku ambik karipap kentang dan wadeh..

Popia dan Ketayap.. Ni Ash punya..

Tak puas makan oder lagi 4 ketui karipap.. Sudahnya kenyang..hahaha Karipap die simple jer isi kari kentang tapi sedap giler kot dah lembut makan lak panas2 memang terangkat la badan tu..

Dah lama tak lepak minum petang lepas abis kerja since Nasreeq dah kawen baru ni kiteorang lepak together2..

Nasreeq dan karipapnya..bahahahaha

Hari ni last day Ash kerja pastu 2 minggu cuti terbang pergi London.. Jeles okeyy!.. Ash jangan lupa handbag Prada satu..mehehehe

Hurmm sedap.. *ayat Raiisah

Sweet Appam nie berbeza dengan Apom yang biasa korang makan tu sebab yang ini jauh lagi sedap dengan Apom yang cicah dengan santan tu.. Tak caya sila cuba.. Harga baru seringgit lebih..

Abis satu pinggan ni nak oder brown sugar pulak.. Yang aku makan ni kat tengah2 dia santan kelapa..

Nasreeq oder ketiauw goreng.. Sebelah kedai Sweet Appam ada jual goreng2 pon sedap..

Nasreeq gedik siap suruh Hanis sejukkan susah nak makan panas.. Heyy abam mulut tu takde ke nak tiup..hahaha Hanis layan jer siap gaul2 bagi sejuk..

Nasreeq dan Ash..

Sementara menunggu Sweet Appam bown sugar, Hanis ambik pulut ada kelapa atas tu, yang putih tu tak tau apa nama die rasa macam pelik rasa halia ngan ada jagung dalam tu..

Sweet Appam Brown Sugar.. Gila sampai 2 keping aku ngan Hanis bedal.. Minggu ni banyak betul aku makan benda2 manis.. Workout dah la malas abislaaaa.. T_T

Makan panas2 memang layan... Makan kena slow2.. Aku dulu first time makan, makan laju2 masuk mulut sudahnya lidah keras.. hahaha

Eh asal Hanis punya sweet appam nampak lagi menarik.. Alaa rasa sama jer ponnnn.. Selesai minum petang terus balik..

Tudung yang aku pakai ni dari ByCeerahnoh.. Korang boleh terjah di Instagram @byceeranoh.. Yang penting tudung dia depan belakang boleh pakai.. Tudung ni glitter chiffon belakang plain.. So nak labuh boleh nak pendek pon boleh.. Siapa berminat boleh oder cepat2 sebab stock ni sangat limited dan cepat abis..

Nak oder whatsapp Ceera 012-3388457

piece : kathyjem

6 comments:

Zaza Abdul Latif said...

kedai sweet appam ni deret kari kepala ikan bawah pokok ketapang tu yer Kathy? Masa I dgn SYABAS KL dulu selalu tapau lunch kat pak cik songkok.. rindu talapia goreng pakcik songkok.. hehehe

kathy jem said...

Zaza : a'ah kat situ..kedai pakcik songkok tu pon kathy slalu tapau..hehehe

O'gosh Iskandar said...

Kathy..ada 2 soklan..tp dh jd 1 sbb u dh jwb pasal tudung tu sebelum ditanya...so soklan kedua ialah..mcm mana u kekal fit sedangkan u asik pos pasal makannnnnnn je...jeles ok..huhu

kathy jem said...

O'gosh Iskandar : soalan cepu emas tu..hahaha tah la maybe keturunan kot..kathy ikut belah abah jenis badan tak besar sngt..kalo ikut belah mak badan sihat2 sikit..hehehe

FadlinaMokhtar said...

cepat la buat tutorial tudung kathy oiii..hehehe.
cuti ni nak ajak asben p sana try.haritu tengok awak blog pasal nirwana tu la sapa p sana.pastu ketagih sedap sangat.huhu.

FAD

Chekgu Azrine said...

cantik kathy pakai warna ungu belacan..

sedapnya apam..1 of my fav