Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, September 3, 2014

Malam Di KLCC

Petang Ahad tengah syok layan depan tv, Affan suruh siapkan Raiisah suruh pakai comei2 nak bawak Raiisah jalan2.. Tanya nak ke mane.. Alaa siap jer dulu.. Ishhhhh! Orang tanya nak ngi mana suruh siap dulu..Suka sangat macam ni.. Kang beria-ia siap tau2 ke Tesco, pakai simple2 ke Sunway Pyramid.. Cuba bagitau nak pergi mane.. Konon2 nak surprise.. eeee nak surprise2 i tak suka surprise2 ni tau..hahaha Tu la dia laki aku setiap kali tanya nak pergi mane ada la ada la.. Dalam kereta baru bagitau tu pon dah keluar taring hantu mak jemah baru nak bagitau..huh!

Nak bawak Raiisah tengok KLCC.. Haaa cakapla KLCC kang senang takdela awak nampak muka saya macam hantu kak jemah dalam kereta..hahaha

Pernah nak bawak Raiisah ke KLCC sekali jalan depan KLCC tutup ada apa tah masa tu..So la ni baru nak bawak die melawat KLCC..Sian anak aku tak pernah jejak KLCC..Eh yeker tak pernah.. Pernah la..tah lupa jap..hihi

Sampai KLCC cari Nando's Affan teringin nak makan ayam.. Affan ngan Raiisah jer yang makan aku cuit2 Affan punye sebab kenyang makan nasi tengahari siap bertambah2..

Untuk Raiisah ambik Chicken Drumsticks, Chips & Fruits..Abis 2 ketul ayam dia makan..

Abis makan terus bawak Raiisah tengok air pancut.. Sian tak pernah bawak die tengok air pancut KLCC.. 

Muka teruja abis dapat tengok air pancut warna warni.. Tah apa tah membebel kat daddy die siap menari2.. Suka sangat la tu.. Macam tu la Raiisah kalo suka sangat mesti dia akan membebel kuat2 sambil muka herut2 tunjuk reaksi..hahaha

Terkejot Mek Echa! Tiba2 ada orang snap gambar..

Cantikkan walaupon berpuluh kali datang KLCC berpuluh kali teruju tengok air pancut KLCC..

Raiisah sepanjang masa tengok air pancut tak abis2 mulut Wahhh Wahhhh..

Ok dah jom kita pergi tempat lain pulak..

Mintak daddy bawak ke sana..hahaha Takuttt... Apa laaa air pancut pon takut..

Daddy dan Raiisah.. Gambar mummy mane.. Gambar mummy semua blur.. T_T Nampak sangat tak ikhlas ambik gambar mummy tau.. sob sob..

Macam ni la kalo tak bawak stroller berlari sana sini.. Penat daddy ko kejar.. turun berat badan daddy ko..hahaha

Eeeee budak ni geram susah tul nak ajak bergambar..Sekeping ni jer yang ok yang lain blur..

Gaya budak yang hiperaktif tak ingat.. Tu handbag tu dia yang mintak nak pakai siap tunjuk tu tuuu..Aku bagi pilihan nak red atau yellow..dia pilih yellow.. Kalo tak dibagi menjerit2 nak.. haa pakai jangan bukak2..


Nak ambik gambar die sorang elok molek depan KLCC memang tak dapet la..Tunggu besar sikit datang sini balik..

Dah muka tu takyah nak gerun sangat.. Jom balik lagi lama kat sini lagi tak larat nak kejar awak..hahaha Buibui.. 

piece : kathyjem

20 comments:

Mummy Faeeq said...

hishhh..geram betul tgk Raissha ni...comeyyy...
ari tu kite pergi gak klcc bwk anak nk tgk air pancut..last2 carik paking tak jumpa..hahahah almaklumla tak pernah pegi klcc..sedihhh

kathy jem said...

Mummy Faeeq : yeker..hehe kite pon sama terpusing2 cari parking selalu naik lrt jer dari ofis..hehe

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH said...

Assalam kathy,
Salam perkenalan :)
mula baca blog kathy pasai holiday2, pehtu tejangkit ke wedding, pehtu melekat ke mek echa...
sekarang baru berani komen..
sebabnya baaaruuuuu mula nuleh blog..he3..
jemput la join blog sha :)
http://aryshafayyadh.blogspot.com/

Hafiz Hafizol said...

Kiut la awak nie Raishaa..

kathy jem said...

ArY + ShA = AmZaR FaYyAdH : w'slam..hai salam perkenalan..selamat berblogging..hehe Ok nnti kathy singgah blog awk.. ;)

Zee Suhaini said...

geramnya tengok si raishah ni..melawa ikut mummy la tu..dah mummy pon suka melawa..hehehe..

ZalinZalina said...

Rasa nak peluk2 Raishah..geram tengok Raishah pakai handbeg kuning tu :)

wan mohd zulhairi wan ismail said...
This comment has been removed by the author.
FuZaiNi@$imPle@LiFe said...

http://fuzainisimplelife.blogspot.com/2014/09/wordless-wednesday-need-help.html

eima said...

bangga tgk kathy masuk list bloggerati ...

Mila Hilas said...

tang bwk henbeg tu xmenahan la mek echa ni..hehe..

mama tisya said...

cantik la air pancut colorful tu..raisah tk tinggal hbeg tu ye..cute

kathy jem said...

Zee Suhaini : hahaha..mana ada mummy die biaser2 jer..hahaha

kathy jem said...

wan mohd zulhairi wan ismail : beli kat Midvalley nama kedai tu Polkadots..

kathy jem said...

eima : tula tak sangka blog kathyjem dalam tu..Alhamdulillah berkat berblogging selama 6 tahun..hehe

Happy walker said...

Haha, i like to go KLCC too~

Regards,
(A Growing Teenager Diary Malaysia)

Rosmiza Ali said...

Hehe.. Comel Raisaah dengan beg kuning dia.. ^_^
Rosmiza Ali Official Blog™

Qwen Redha F said...

Raissah dan handbag tak boleh berpisah... hehe...
To mummy raissah gratz dapat jadi bloggerati..

http://cintamanilakad.blogspot.com/

dalila said...

alahai... comel... dah pandai melaram ye... :)

FadlinaMokhtar said...

geram sangat dek mek ecah so gegirl.anak saya tak suka henbeg2 ni.huhu.payah nak siap cute.huhu.by the way ,jemput singgah blog saya tau.boleh klik link kat nama saya di bawah ni.....:)

FAD