Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 2, 2014

Terlajak Raya CCPA

Department lain dah selamat, kiteorang paling last sekali buat open house.. Sebab tu letak nama *sebut macam suara iklan terlajak laris "Terlajak Raya".. kikiki

Selasa lepas kiteorang ada big event so memang kelam kabut sikit la kat ofis ni dengan nak prepare macam2 benda sebab tu kat ofis tak fikir sangat pasal raya.. Lebih tumpu kepada big event tu kata Bos besar turun..

Selasa kan last raya.. Open house kiteorang buat hari Khamis.. Peduli apa dah abis raya tatap nak buat jugak sebab ramai nau dok tanya CCPA tak buat open house ker, CCPA tak buat makan2 ker.. Gitew la kalo dah department famous ni kan.. amboiii ayat poyos sangat ni..bahahaha Gila tak buat wajib la buat walaupon lambatkan... Sori la kepada kawan2 ofis yang dok tanya tu kiteorang busy mengalah Perdana Menteri ni..miahahaha..

Makeup, pakai cantik2 dari rumah sebab tahun ni semua pakai catering.. Kalo tak sebelum ni kiteorang gotong-royong.. Awal pagi pakai t-shirt, potong nasi impit, potong buah, isi kuah kacang kuah laksa.. Owhh tahun ni takyah susah payah ok kita pakai cantik2 jadi penyambut tetamu sajer.

Sebelum tetamu sampai mari kita selfie ramai2 kang tetamu serbu tak dapet nak posing ramai2..

Nirul awat mulut macam tu tergeliat lidah kah..hahahaa

Meriahnya.. Belum tetamu sampai lagi, lagi meriah..

 Abi dan Ash.. Baru ingat nak suruh dorang pakai sari sekali masing2 tak nak malu..

Ash bersama CCPA sampai hujung bulan ni pastu uwaaaaa.. T_T

Sempat la Hanis menyanyi satu lagu untuk kiteorang.. Baru ingat nak suruh die nyanyi lagu Beyonce Listen.. Amboii tak agak2 suruh Hanis nyanyi lagu Listen.. "Gila nok nak suruh aku nak nyanyi lagu tu" laaaa nok boleh la teringin nak dengar suara merdu ko nyanyi lagu Beyonce.. Memang tak la kan.. Okey =(

Bersama Alyah eh Amirul..hahaha Kalo karok ngan die tak sah nyayi lagu Alyah sebab tu aku panggil die Alyah.. Muka pon dah macam Alyah kan.. pitam satttttt!

Antara juadah2 menarik yang kami sediakan..

 
 
 
Satay paling laku.. Dah nak hujung baru kiteorang letak satu orang hanya 3 cucuk kalo tak hurmmmm tak 10 saat topup abis.. Sataykan semua pon suka makan...

Aiskrim potong Eaton pon ada.. Yang penting Halal okey! Aiskrim potong ni pon last minit oder esok nak buat jamuan tengahari baru cari dalam google nasib jumpa murah 400 batang sewa sekali ngan freezer baru RM320.. murahkan.. ada tu kiteorang dapat sewa freezer jer 1k.. bapak mahaiii...

Kuih muih..

Simple decoration dari CCPA..

Haaa kalo bukan selfie tu bukan CCPA la namanya..

 Masing2 hantu selfie termasuk la bos sekali.. hahaha

 
 Posing adik manis..

Tengah posing maut tiba2 En. Halem muncul.. Eh bos baru sampai.. Oooo ada meeting tadi.. Okey dah pergi salin baju cepat.. Wah selamba cakap ngan bos macam tu..hahaha

 Somelsss betul kawan aku sorang ni.. hurmmm....hehehehe Senyum ada makna ni..

Bilik kiteorang ni jer No Entry sebab banyak barang2 berharga so leh lepak makan kat sini.. Tempat lain penuh tetamu..

Fuhhh... Semoga bos mendegar kata2 saya.. hahaha Lawak sajer la bos jangan ambik hati maaa.. =P

 Eh eh En. Halem malu pulak dengan kita.. hakhakhak..

Tetamu dari Department Finance..

 Bersama Dayah yang makin cun melecun..

 
 
Full house.. havoc habes!!

Tetamu yang hadir..

Ok tu jer la yang sempat aku kongsi sepanjang jamuan Raya Terlajak Laris dari Corporate Communication Public Affair (CCPA).. Simple dan meriah tu yang utama.. Terima kasih pada yang hadir Inshaallah kite jumpe lagi tahun hadapan.. Minta ampun kalo ada yang terkurang terlebih..

Pantang nampak monopod laju masing2..

Dari team saya Unit Penjenamaa/Kreatif & Multimedia.. Bad orang pakai baju Raya la bukan pakai baju nak ke Surau..hahaha Gurau2 Bad jangan marah..

 Aishah, Tuan Belog dan Kak Yana..

Di akhiri dengan sekeping gambar dari saya.. Assalamualaikum~~

Tamat sudah cerita Raya 2014.. ^_^

piece : kathyjem

14 comments:

Allene said...

syoknya.. makan2...
cara bina ketahanan badan anak2

Chekgu Azrine said...

Syiok gamat betul raya korang ye..

mama tisya said...

mmg meriah kalo smua kaki selfie n posing kn...dlu kami pn kt opis slalu gk buat mkn2 raya by level...slalu level kami yg paling meriah tp sejak 2thn sudah dh tkmeriah lg sbb ngan dept berpindah randah opisnye

Ili Syazwani said...

baju raya semua cantik2 :)

salam kenal..sebelum ni silent reader je..hehe

salwana nordin @ che'wa said...

cantik baju katy

kathy jem said...

Chekgu Azrine : tula dapat pulak ofis satu kepala lagi la syiok..hehehe

kathy jem said...

mama tisya : yekerr mesti dah tak bestkan..kiteorang ni pon tunggu masa nak diambil alih..huhuhu

kathy jem said...

Ili Syazwani : mekasih..haii salam perkenalan jugak.. ^_^

kathy jem said...

salwana nordin @ che'wa : terima kasih.. =)

nuur nabiliah said...

salam... hanis prgnant ke kathy??

Petak Bunga said...

rasa mcm seronok plk tgok rakan2 sekerja jenis happy2 semua

Rosmiza Ali said...

Terlajak pun jadi.. Janji havoc.. hikhik! ^^,
Rosmiza Ali Official Blog™

crazyshopper said...

Meriahnya uollss..kem salam semua warga ccpa...
Kat, tukar link blh? Aktif balik kat shopperstreet.

Lots of luv,
Ezura
www.shopperstreet.blogspot.com

Muhammad Farid Zulkifli said...

Salam..maaf nak tanya..leh bagi tak no. contact utk contact ice cream ni..tq..
please e mail tu mo m.farid5227@gmail.com