Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, April 23, 2015

Absolute Thai

Kat dalam Bangsar Village ni tak banyak sangat kedai makan..tak tau nak makan apa!!!!..dalam kepala tak leh nak fikir sebab asyik2 kat situ makannya..tah tak tau nak makan mana Kak Yana, Ayu..korang pilih la i follow jer..Ting! terus Ayu teringat Absolute Thai Hot Pot..naik turun naik turun kiteorang dok mencari Absolute Thai ni..celah mane pulak Absolute Thai ni? macam la besar sangat kan Bangsar Village beria naik turun mencarinya tak jumpe2..hahaha sudahnya tanya Pakcik kat kaunter pertanyaan tu..ooo bahagian atas, celah bedah tu, patut la tak nampak tersorok kat situ ghupernye..

Eh muka Ayu lagi..jangan buhsan tengok Ayu dalam blog i yer sebab minah ni tiap2 hari kalau boleh nak jumpa.. Kathyyyy!!! jom lunch..Kathyyyyy!! jom jumpe..Kathyyyy!! jom mengopi..Kathy jom teman i cari baju!!..hahaha Mana nak dapat kawan setiap jam whatsapp ko..ado! Ayu sorang ni jerla kawan yang aku ado..bahahaha Sebab tu aku boleh bertahan lama kawan dia..sebab kiteorang memang satu kepala..Time nak oder makan pon sama..Kathy i nak oder ni! Eh, i pon..Looo sibuk orang nak pilih ni die pon nak jugakk..hahaha mesti la kata sehati jiwa..gitewww..

Kak Yana kawan ofis saya..kat ofis kiteorang sebelah meja jer..Kak Yana ni la tempat aku mengadu nasib, tempat gelak ketawa, tempat menangis, tempat menyelesaikan masalah kerja..macam2 tempat la..hahahha Tq Kak Yana jadi kawan ofis paling rapat dan paling saya sayang di ofis..auuwww peluk erat sikit..hehe..

Ayu oder Stir-fried seafood and thai chilli paste served with garlic fried rice.. RM23 Rasa?? boleh la sedap la jugak..tapi Ayu macam biaserla makan mesti tak abih..pastu paksa hampa yang nak diet ni.. U boleh geng dengan Kak Yana makan mesti tak abih..

Kak Yana punye garlic and black pepper fried rice with fresh crab RM23 jugak..Rase macam pelik masak macam ni sebab terlalu banyak sangat black pepper..jadi macam muat ke apa tah..

Dan saya punya stir-fried udon noodles with seafood and hot basil leaves RM23..yang ni sedap, pedas, cukup, terbaik! Diet kena makan ni..hahaha Padahal berminyak2 makanan tu celah mana dietnya cik kak..

Ingat lepas abis makan ni nak ambik dessert sekali kenyang..tak jadi..portion banyak kot memang kenyang la kan..

Jemput tengok..sori buat korang terliur..hehehe

piece : kathyjem

12 comments:

aisyah ambris said...

Time ngidam gini jugok la kathy asyik tunjuk mknan..hehe..lapaq

Syuhairah Anuar said...

pnh makan dkt ioi city mall... sekali tu je la kak makannye harga mahal tp x padan dgn rasa. hehehe

miss eimanhikmah said...

perghhh esok gaji memang berdesuppp terus pegi sini nih!

kathy jem said...

aisyah ambris : behehehe..ampunkan kathy..tak sengaja terupload pulak..kekeke >_<

kathy jem said...

Syuhairah Anuar : kan memang mahal..kathy pon pas ni tak nak pegi dah..huhu

kathy jem said...

miss eimanhikmah : try yg kathy makan tu sedap!!

Emi Amira said...

uihh sini makanan dia semua pedas tak tertahan. Balik rumah malam tu sakit perut

Lea Montana said...

kathy ni bila makan nampak sedap betul yg dimakannya

kathy jem said...

Emi Amira : sini ok lagi, kat restoran Jovian lagi pedas..hehe

kathy jem said...

Lea Montana : hehehe..lapar sangat, tu yg mcm tu ghupernye.. =D

zeera lily said...

terliur nya la..
mujur tak brape gemak masakan thai..
tapi bile tgk kathy makan macam sedap je.. ni yg nk try nih..

Latifah said...

meleleh air liur... Ni yang nak gi try nih..

LatifahFazri