Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, April 9, 2015

Pedas Hoii!

Hari tu Ayu ajak makan kat ROA by Jovian Mandagie, Bangsar..Ayu macam biaser la dengar restoran baru mesti nak ajak aku cuba sekali dan aku pulak pantang di ajak laju jer pergi..

Macam mana nak kuruih dapat pulak kawan kaki makan..Ayu tu takper la badan memang dah kuruih makan la banyak mana, macam tu jugak bentuk badan dia..Aku ni kalau hari2 makan nasi sure berat badan naik..dah ada anak badan cepat nau naik..dulu zaman anak dara tak sentuh nasi seminggu senang je turun...sekarang ni susah gile..maybe faktor umur kot..uwaa lagi berapa tahun nak masuk 40an.. T_T Hoi lambat lagi..hahaha

Benci tul dok diri tegak ambik gambar sebelah Ayu mesti nampak aku debab..Aku ni korang nampak jer kurus tapi hakikatnya badan semangat..hahaha Jangan tertipu tu semua edit jer..alamak tercakap pulak.. =P

Menu dia gile kreatif guna tempat pemotong ikan, sayur.. Berat nak mengangkat..

Siapa yang tak kenal pereka fesyen paling terkenal kat Malayisa, Jovian Mandagie.. tipu la siapa tak kenal..Tak silap aku dia ada bukak cawangan kat Shah Alam..Kat Bangsar ni kira second branch dia..

Harga-harga kat sini semua dalam lingkungan RM12-RM15..Kira macam mahal jugak la kan, semangkuk kecik macam tu dalam 15ringgit..Tapi hati2 masa nak pilih, jangan tersilap ambik sudah..ada yang kow2 punye pedas..rasa2 yang hantu pedas tu boleh la ambik yang ada 3biji cili tu..yang tak kuat pedas ambik yang 1 cili tu jer..tu pon dah pedas..

Kebetulan masa kiteorang datang tak ramai sangat..So duduk jer terus dorang ambik oder..Ramai cakap service dia lambat..aku tengok ok laju jer dorang ambik oder and hantar makanan..Maybe tu kat branch Shah Alam kot..kat Bangsar ni ok jer layanan dorang..

Kebanyakkan makanan kat sini lebih kurang macam masakan Malaysia jugak..Cuma yang bukan kaki pedas tak disyorkan makan kat sini boley kena buasir tau..hahaha Pedas dia lain macam..

Masakan ni lebih kurang macam daging masak rendang rasa dia..

Ayam Isi Bulu..Wohooo ni pedas nak pengsan..siapa yang tak makan pedas jangan oder Ayam Isu Bulu sebab serius pedas gilerrrr..makan sampai tak rasa lidah tapi sedap..

Cumi Woku Belanga ni sedapp..lebih kurang macam sotong masak kicap la..yang ni tak pedas sangat, ok lagi boleh makan sampai habis..

Comel angat sotong dia..

Sambal ni pedas nak arwah hoiii..hahaha serius weii memang pedas..tak mampu nak makan..Ayu yang hantu pedas tu pon cakap pedas giler..ni kan pulak aku yang bukan hantu pedas..setengah sudu jer mampu makan..

Makan 3 lauk ni pon dah kenyang..Kenyang pedas..hahaha..

Teman semakan.. Biar kawan semakan jangan kawan makan kawan..hahaha Tibe2..

Ayu..

Tuan belog yang sudah kembang..

 Last sekali oder Blueberry Nutella Cheese Cake..haaa ni wajib korang oder sebab serius ni memang sedap..aku masa makan tu terdiam jap sebab sedap tak mampu nak berkata apa2..

Muka kenyang..Thank you Ayu belanja i..Nanti i belanja u pulak..Lepas bayar tanya Ayu berapa semua sekali kena bayar..Ayu cakap, semua sekali kena dalam RM76.. Wut!!! 3 lauk 70hengget..bapak mahaii..

Nasib tak ramai orang boleh la main suap2..hahaha

ROA by Jovian Mandagie Shah Alam
Lot 1A, Jalan Kristal K7/7
Seksyen 7, 40000
Shah Alam, Selangor

ROA by Jovian Mandagie Bangsar
No 16,
Jalan Telawi 5, 59100
Bangsar, Kuala Lumpur


piece : kathyjem

11 comments:

hajar hazizi said...

gambar second last tu nampak berair mata..hihi..so mmg dapat bayang kan kepedasan nya..hihi

mshazadoes said...

cantik awak kathy,suke nengok ;)

lia ummiirfan said...

wahh,, masa baca entri ni pun terasa kepedasannya.. tapi dessert tu sedapp.. :))

FadMN said...

Mau cerry berries makan ni tak cukup toilet ha.boleh la buat merasa nak try kan.
FAD

Azwan GP said...

Ekceli dah makan sini. Pedas memang pedas tapi makin pedas makin la laju makan hahahahha

mama tisya said...

tu la ada bc review tmpt mkn jovian ni mmg pedas...kalo mmg penggemas pedas bole la try...kita tk tahan pedas..kalo pegi mayb mkn dessert je la..hehe

Tengku Fauziana said...

Kembang2 ada isi kot kathy..hihih..

ComelComot said...

babe, kita memang giler...giler..hardcore ngan cili ni. kalau di suruh pilih antara laki kita dan cili kita pilih cili.. (hahah kiding). Tapi kalau macam ni lah punya pedas kena pegi try ni. Tapi kan babe.. susah lah kalau pegi bawak azriel kang die buat konsert rock lak.. kena deal ngn opismate la gini.

zeera lily said...

banyak betul kisah makan kathy..hihi..

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
mahai ler kan3
3 mangkuk ciput ja he3

Nurfadzlin Sharuddin said...

sedapnye makanan kak kethy :)

btw,jemput visit blog saya :)

http://lynnsharudddin.blogspot.com/2015/04/vitamin-c.html