Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 8, 2015

Fast & Furious 7 yang sedih

Semalam tengok Fast & Furious 7..Sedih la tengok cerita tu..Affan la beria-ia ajak dari last week..Kebetulan masa dia ajak tu, aku ada kelas Zumba so aku cakap dengan next week la pergi..Lagi pon baru sangat keluar wayang sure tiket habis..alih2 dalam kereta masa weekend tu terkantoi dengan aku, dah pi tengok Fast & Furious 7 kat wayang sorang2..berasap telinga bile dengar die cerita pasal Fast Furious 7 ni..Aik? B dah pergi tengok ker, gaya macam dah tengok jer.. Oppss...Alaaa kantoi pulak..haaa dengar awak cerita pon dah tau pergi tengok..kejii sangatttt..kata nak pergi tengok dengan huny....terus muncung sedepa..

Yerla bengang kot, kata janji nak tengok berdua..alih2 rupanya diam-diam pergi tengok sorang2..B tengok sorang ker..haa la sorang..Bukan dengan kawan..tak sorang jer..Ye ke sorang ni B, ker ada awek sekali..hahaha Berani nak buat macam tu silap hari ada yang hilang kaki ngan badan tu..amboii ganas betul imaginasi kau ni Kathy..kakakaka

Cakap jer macam tu, sebenarnya I rileks jer tak kisah pon suami nak pi tengok wayang sorang2..biarla sekali sekali dia nak hiburkan hati dalam wayang tu sorang apa salahnya..sekali sekali takper la kalau selalu macam tu memang kena siku tajam la jawabnya..hahaha

So balik kerja tu pergi tengok Fast Furious 7 kat Citta Mall.. tiket Affan dah beli awal2..Tengok kat situ best tak ramai..nak tengok 3D sebenarnya tapi tiket 3D siang jer, malam takde..Nak tengok weekend memang tak dapat la Mek Echa nak letak mana..So tengok weekday jer la macam biaser..

Ingat nak makan dulu before tengok wayang sekali tak sempat..Wayang kol 8.25.. sampai MBO Citta Mall terus  beratur beli popcorn dengan air, oh ada twisties sekali..hehe..balik dari tengok wayang baru makan yang berat sikit..So abis wayang tu kiteorang makan kat Onde-Onde..

Oder Pie Tee ngan Ketiauw goreng..

Kongsi makan sebab dalam wayang tadi makan pop corn..perut pon takde la lapar sangat..lagi pon dah lewat malam tak elok makan banyak2 sangat..hahah yoyo oo jer..

Kotak popcorn bawak balik nak simpan buat kenangan..tak pernah2 kotak popcorn bawak balik..hehehe..botol air tu ingat dapat yang ada tayar macam kat TGV tu..ok la dapat macam tu pon..

Siapa yang tak pi tengok Fast & Furious 7 cepat2 pergi tengok..Best cerita dia..Paling sedih part Paul Walker call bini bagitau suruh jaga diri dengan anak kat bini dia..uwaaa part tu hampir aku nak keluar air mata..sedih la kan sebab kita dah tau Paul Walker tu dah takde, pastu pulak dengar dia cakap macam tu dengan bini dia.. T_T

Tapi boleh nampak part-part yang dorang guna teknik CGI tu..paling ketara scene yang last tu sekali masa Paul Walker main dengan anak dia kat pantai..tu paling nampak teknik CGI tu.. scene yang mula2 masa dia bawak anak dia nak masuk dalam kereta tu pon guna teknik CGI jugak..kira banyak jugak la part-part Paul Walker dorang guna CGI tu..Haa lagi satu kat poster Fast & Furious 7 tu pon bukan Paul Walker yang sebenar..nampak gambar tu di edit..hehehe

Ok la korang pergi tengok sendiri tau Fast & Furious 7..terbaik! Lupa nak bagitau, Iggy Azalea pon ada jugak..wuhuu..minat giler dengan Iggy Azalea, body mantop!

piece : kathyjem

9 comments:

Xuriana said...

Tina pun suka Iggy. Badan lawa gila! Hehe

mama tisya said...

lps ni ada ke lg fast & furious sbb paul walker dh tkde...sedih bila ending tu tunjuk FOR PAUL...kitorang tgk midnight sbb byk dh full

kathy jem said...

Xuriana : kan cantik giler kot badan dia..

kathy jem said...

mama tisya : kan sedih betul.. T_T

Hafiz Hafizol said...

Saya belum berkesempatan nak tengok nie aiyoo...

kathy jem said...

Hafiz Hafizol : pegi tengok cpt nnti tiket abis..hahaha =P

cik yuyiyui said...

sebab sedih, dah tengok sampai dua kali. huuuuuuuuuuuuu..

kucen master said...

awal awal lagi dah tengok.tahun ni ada 2 filem wajib tengok. fast n furius dan the avengers.citer lain tu, tengok kalau ada masa je.


http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/bihun-goreng-special.html

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
laaaaaaaaaaaa
memola iols hengat uols sedeh sebab affan tengok wayang tu sengsorang :P