Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, April 2, 2015

Burger Baik Punyer!

Assalamualaikum wbrt & Haluuu!! apa kabar semua..macam mana kehidupan selepas GST?? hehehe..baru dua hari kan tunggu sebulan..sehari pon orang dah kecoh mahal mahal mahal..nak tunggu sebulan, masakk oiii! Sana sini orang dok cakap pasal GST kan..semalam lunch meja sebelah kiteorang pon dok sembang pasal GST..buka FB pasal GST, buka whatsapp pasal GST, whatsapp ni satu hal..kalau ada 10 group, 10 group ni la akan cakap pasal GST..pengsannnn..buka blog pon sama pasal GST gak..GST GST GST..nak tak kena la mengadap GST ni yer dak..

Ni cerita sehari sebelum GST..Balik kerja tu Affan ajak makan burger kat Sungai Penchala..teringin katanya..lagi pon tak pernah makan burger kat situ..dengar kata burger situ sedap..ok la layan la tekak dia yang teringin sangat nak makan burger tu..sebulan tak mengadap burger tak sah mamat ni..

Makan malam di luar sebelum GST katanya..haa yerla apa2 la b..hahaha..lepas ni dah tak boleh la nak makan mewah2 kena jimat cermat..nak shooping barang dapur pon sama jimat ceramat jugak, kena tengok betul2 barang tu, patut ker tidak beli..dah tak boleh main capai sesuka hati..kang pakai ambik jer tengok harga + GST menangis terduduk depan kaunter tu nak membayornya..

Satu hal pulak nak cari kedai Look For The Sign ni..Ahseng ngan Ayu pernah makan kat sini..dorang bagitau kedai dia dekat dengan restoran Sambal Hijau..ok la Sambal Hijau tu memang tau sebab selalu makan situ..Lepas traffic light tu belok ke kanan..ingat kedai burger tu kat dalam2..terus punya terus, upernya jalan mati..Salah jalan daaa..

Hari tu Ahseng cakap dengan awak belok mana? tah B pon lupa..laa sabor jerla..cepat patah balik!! seram pulak tengok hutan kiri kanan.. Dah patah balik baru nampak kedai Look For The Sign tu sebelum traffic light belah kanan upernya..awat la tak nampak..macam mana tak nampak, comel sangat kedai dia..haha

Harga dah ok tapi tak berapa ok tak banyak pilihan sangat..

B tengok kat t-shirt awak tu sama la..

Belakang tu Masjid Sungai Penchala..

Affan oder Grilled Lamb RM14..

Aku oder Grilled Beef RM12..

Besar jugak burger dia...sauteed onions & potato salad dia terbaik, aku makan tu pon dah kenyang..

Peminat setia burger..badan pon dah macam burger..pastu bising perut B dah ke depan..perut dah ke depan..

Sedap burger dia..daging tebal puas ati..tak silap aku yang memperkenalkan kedai ni Nora Danish ngan Bossned kan..ala pasal isu 'Misteri burger Nora Danish terbang atas meja makan' tu pon nak jadi kontroversi..tah apa2..

Ingat! nak cari kedai Look For The Sign ni sebelum traffic light..dekat dengan Masjid Sg. Penchala..

Balik tu singgah Sangkaya pulak tekak teringin nak makan eskrem kelapa..sudahnya menyesal sebab tidur dalam kekenyangan yang menyebabkan terasa diri tu akan gemuk pada keesokkan harinya..hahaha

piece : kathyjem

10 comments:

Chekgu Azrine said...

nampak macam sedap sangat burger dia..tapi kalau cerita burger sure spicy chicken macdeluxe je yang saya suka..hahahaha

mshazadoes said...

ice cream sangkaya tue mengoda betul lah kathy :P

ComelComot said...

macam best... tapi habit saya order burger tapi makan isi dalam je.. roti dan bawang mmg xsentuh..

Ayumieka said...

wowwww dalam banyak2 tu, eskem kelapa yang nampak sangat best... syok nya makan aiskrim time sakit2 tekak ni...

Ayumieka said...

wowwww dalam banyak2 tu, eskem kelapa yang nampak sangat best... syok nya makan aiskrim time sakit2 tekak ni...

zeera lily said...

mcm sedap je... alahai kenapa la jauh sgt kl tun *sigh

ArY+ShA=AmZaRFaYyAdH said...

Assalam kathy,
waaaaaaaaa
lamanya iols tak membebel kat sini he3
sangkayaraya tu tetap ada jugaks yer he3

norsalihah shaleh said...

ok...wajib p makan seb terliur..hehe

zinziemeewah

kucen master said...

macam sedap jer.nak kena cuba ni

http://kucenmaster.blogspot.com/2015/04/kucing-beranak-lagi.html

Muzafar Shah Haji Zainal said...

Memang terbaek anatar yang terbaek burger dia kan Kathy... :)