Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, April 22, 2015

Hanis Selamat Melahirkan Baby Boy!

Alhamdulillah Hanis telah selamat melahirkan bayi lelaki di Gombak Medical Centre pada 20 April 2015, bersamaan 1 Rejab 1436 pada pukul 2.20 petang..

Ingat lagi masa Hanis pregnant 38 minggu doktor check kata, Hanis akan bersalin dalam seminggu dua lagi..tunggu punya tunggu dekat sebulan tak beranak..Mula2 doktor bagitau kemungkinan Hanis akan bersalin awal sebab masa checkup pembukaan dah buka 1cm..Tunggu lagi..check2 dah buak 2 cm..tunggu lagi tak beranak lagi..Baby syok sangat dalam perut ni..

Hari2 whatsapp Hanis tanya perkembangan dia..yerla risau la tak beranak2 lagi ni..ingatkan dia selalu kena banyak bergerak, kena selalu bersama..eh tercakap pulak.. hahaha masa push tu push dengan sekuat hati, jangan menjerit takut jadi penat..banyakkan baca surah dan doa supaya dipermudahkan bersalin..

Iye2 ingat Hanis akan bersalin awal..Alih2 dekat 40minggu baru bersalin pompuan tu..haha..Takper nok yang penting mak dengan anak selamat..

Ingat nak melawat dia kat Hospital semalam sekali Hanis bagitau dia nak keluar hospital dah..Ok la melawat dia kat rumah..balik kerja semalam terus pergi rumah Hanis kat Keramat..Suruh Hanis share location..Nasib baik ada Waze kalau tak sesat aku rasa..

Hi Qaiser bin Qawiem..Selamat datang ke dunia baru..cedap nyoyot botol susu tu yer..nampak Mummy Kathy tak?? haiiiii.. *sambil lambai2..

Sampai2 terus peluk cium Hanis sebab kat sebulan tak jumpa dia..rindu sangat..yerla kat ofis setiap minit setiap jam dan hari2 aku jumpe dia walaupon berlainan seksyen kiteorang mesti jumpa dan berborak kalau tak hidup tak lengkap..giteww..

Qaiser baru lepas menyusu..perut dah kenyang..homel dia posing atas bahu Ami dia..Mata ngan mulut ikut Hanis..hidung jer ikut Ayah dia..

Berat Qaiser 2.7 kg..tunggu seminggu dua lagi..baby ni pembesaran dorang cepat tau2 kang dah debab..

Macam anak hindustan pon ada, macam anak pakistan pon ada, anak pak arab pon ada...hidung mancung sangat dengan dagu runcing comel macam tu..tengok la mak bapaknya macam mane kan..dah besar nanti mesti hensem macam Shah Rukh Khan..eh tak la Shah Rukh Khan mummy Kathy....Qaiser nak Hrithik Roshan..kekeke

Macam mana nok pengalam bersalin?? sakit tak.. Tu la ayat yang orang akan tanya setiap kali perempuan bersalin kan..Sakit tak nok? Sakit beranak tu tak sangat tapi yang sakit sangat bahagian jahitan tuuuu lepas beranak..Sakit giler nok!!! Ouch! terus rasa ngilu di situ..hahaha Terus teringat beranak kan Raiisah hari tu..pengalaman yang tak kan dilupakan para ibu2 di luar sana..

Cepat la cerita nok tak sabar nak dengar ni..hehehe Macam ni nok.. Hari Isnin tu aku dah start sakit2 macam senggugut..Masa tu baru kol 11 pagi, rileks2 kat rumah..Pukul 1 tengahari baru aku gerak pergi hospital..pukul 2.20 petang terus zazzzz beranak..Haa! 1 jam jer..giler cepat ko beranak..Kagum aku dengar..Tula aku push push dua kali, doktor bagitau kepala anak aku dah nampak, aku push terus 'bubb' keluar..waahhh! hebat sangat ni satu jam jer beranak..

Masa ni Qaiser tengah tidur sekali preeekkk!!! berak la pulak iaaa..hahaha Pas makan harus la yak kan!! Bila tengok Qaiser berak masa ni teringat Raiisah masa baby.. setiap kali die nak berak mesti nangis yang beria2 sampai muka merah..mula2 tak tahu ingat dia menangis sebab apa ker, rupanya nak berak..sebab tu jer menangis beria-ia..sabar jer la Mek Echa hoii...

Bersama kawan ofis paling sayang Pn. Hanis..eh puan dah ko nok...hahaha dan juga Madiha..Kawan2 ofis yang lain, last minit tak ikut ada hal, next time dorang datang nak ikut la.. boleh main dengan Qaiser lagi..tak puas nak peluk cium dia..

Lepas yak kena la tukar diaper..

Ok Qaiser mummy Kathy nak balik...nanti mummy Kathy datang melawat awak lagi ok sayang..bye2.. Ermmm best dapat bau baby ni..rindu terubat dapat bau baby.. ^_^

piece : kathyjem

6 comments:

Tengku Fauziana said...

same with me..sakit beranak bole tahan kot..
sakit kena jahit tu xbole tahan..dh la xbius okay..hidup2 kena jahit..rasa nk tendang doc yg jahit tu.wakaka..

Macikz konah Ias nur hidayahI said...

bestnyer dapat bau baby. nak-nak bantal kepala dia

FadMN said...

alololo..botol susu lagi besaq dari tuan.hehehe..sonok bau baby kan.

FAD

Chekgu Azrine said...

Tahniah kawan kathy..anis
Bb mmg handsomela sgt..

schazaza said...

rasmi kamera baru ke kak? hihihihi
pasni ley la menambah.. jom... eh hihihihi

kathy jem said...

schazaza : kekeke..rasa2..ouch..hahaha