Klik Yer!! Mekasih...

Monday, January 10, 2011

01.01.2011 adalah tarikh keramat kami....

Nak tunggu gambar nikah yang betul2 dah siap dari Kaki Photo lambat lagi... So aku ambik dalam fb dulu nyer...

Tarikh 01.01.2011 adalah tarikh yang amat bermakna sekali untuk aku dan Affan.. Kalo korang semua nak tau tarikh ni adalah tarikh yang dipilih oleh mak aku sendiri.. Bukan kami berdua yang pilih.. Saya anak emak ikukan sajor...

Cantekkan date nikah yang mak aku pilih ni... Mula2 ingat nak kawen 1.10.2010 sekali tak jadi... Banyak betul halangan kami bedua nak di satukan.. So aku bagi nasihat kepada yang mahu bertunang tu jangan bertunang lama2 banyak dugaan nyer... Kalo korang boley bertahan di alam pertunangan maknanyer itu adalah next step untuk korang ke arah rumahtangga dan menentukan sama ada pasangan kite itu adalah tepat sebagai pasangan dalam hidup kite... Kalo tak percaya tanya aku yang dah bertunang 2tahun lebih ni...ekeke motif nak bagitau tunang 2 tahun??? =P

Tepat kol 3 selepas Zohor kami sah bergelar suami isteri dengan sekali lafaz... Syukur tak terhingga kepada Allah s.wt akhirnye kami bersatu jugak setelah 10 tahun kami berkawan... Macam2 yang kami tempuh nak jadi suami isteri.. DAN AKHIRNYA!!!!!!! akhirnya uuolssssss.... Aku sangat hepi dan lega seleganye.... ^____^

Ini tok kadi banyak muda dan hensem.. Ila member aku sampi cair tengok tok kadi ni...ekeke Tapi die punyer khutbah ya ampun!!! Nauzubillah panjang.. Khutbah yang sungguh bermakna untuk kami... =)

Sekali Lafaz uolsss... Cayalah Baby... *_*

Syukur semuanya berakhirnya dengan selamat...Amin... Tapi muke baby sangat nampak nervous.. haha Cuak ek b... =P

Thanks My BFF ku... Mancher2 ku..!!

Gambar gedik kami berempat harus ada... Mmuah mmuah manjer2 ku..

Nak letak picture ni sebab aku rase aku cun...hahah cun ker.. =P

Photoshoot outdoor bersama Yana mancherku!!! Posing bersama en. suami takdo.. Kaki Photo tak masukkan dalam fb... Nanti dah siap gambar nikah aku yang cun, aku entry lagi ek... weeee tak sabar~~

Kami yang hepi..

Terima Kaseh Rakiah...Tidak ku sangka ko dtng gak nikah aku ni.. Mula2 ingat sape la minah ramai2 dok tengok aku tengah photoshoot ni...... Upernye Junior aku...ekeke Tak perasan ok Rakiah ni..... Masa study dulu agak berisi badan die sekarang makin comel dan cun... Thanks dear datang nikah aku dan hadiah yg ko bagi tu.. Sangat cantek.. =)

Nanti aku enrty pasal kawen pulak nyer uolsss.. weee~~~

piece : kathyjem

22 comments:

kupu-kupu_cinta said...

kak kathy... wahhhh sungguh berseri2... nampak lain la akk.. even da selalu tgk pic akk bersolek... tp pic nikah ni mmg len sket.. ihihi .

ceera said...

gambar dengan bebdk lelaki tu cunnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

Mimy Hamid said...

wow 2 tahun..so kebal..apapun dah selamat...yer yg pntg dlm tunang mcm2 dugaan..tak kuat mmg rapuh..dah alami...selamat pengantin baru kathy cantek..sejibik mcm lisdawati lak..

misscrab said...

hehe..best.gmbr aku msk blog ko...cntik sgt ko ari tu.tak terkata aku...

Ayu Firzara said...

Hye Kathy! Wahhh tahniah coz akhirnya menjadi isteri orang juga...hehe. Seronok kan? Wish u all the best okay... ;)

kathy jem said...

Kupu-kupu : tu la muke nmpk lain sebab tembam kot..haha anyway thanks...

kathy jem said...

Ceera : tu la klo ko ada lg best...boley gedik2 ngn ko...

kathy jem said...

Mimy : Tu la 2 thn bertunang ni dugaan nyer ya ampun....!skng ni smue nyer selamat...syukur sngt2....

kathy jem said...

Rakiah : thanks darling pujian itu..ekeke

kathy jem said...

Ayu : harusla best...kamu pon mesti best kan...hehe

ieda said...

dugaan selepas berkahwin adalah jauuuuhhhhh lebih banyak...hadapi dgn tenang & sabar.
sentiasa tolong menolong & trust each other.
selamat melayari alam rumahtangga..semoga kekal bahagia hingga ke syurga.

Norsyahani Hamsan said...

peh! cun giloh..tania eh..cun sgt2..

MAPPIAU said...

tahniah kak kathy!! selamat pengantin baru, semoga kekal bahagia buat selame lamenyer :)

cantekkk oh akak, suke tengok :D

PuanHani Mahu Stoli said...

cunnye!!!!!!! Taniah!!!

ija MaYra said...

Kathy, congrats on ur wedding!
Nice date 1111.

kathy jem said...

Thanks Ija..weee~~ hehe

kathy jem said...

ieda : terima kaseh.. insyallah atas doa akak tu kebahagian rumahtangga kami akn kekal hingga akhir hayat...

kathy jem said...

Norsyahani Hamsan : Cun gile! takut tu...haha =P

kathy jem said...

MAPPIAU : Terima kaseh atas pujian awk tu...hehehe =)

kathy jem said...

PuanHani Mahu Stoli : tq tq tq... *__*

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

cantiknyaaa!!~~ tahniah dah kawen!! selamat melayari hidup baru..cepat2 skit kak khaty...kesiha udeh besorrr...nanti xsempat nak kejor kak ceera!!

kathy jem said...

Alamak..baby....! hehe doa2 kan ek supaya akak dpt baby cepat ek...hehe