Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, January 25, 2011

Kami Terdampar Di Tengah Laut

Apa lagik perut sudah penuh larik ke pantai ler... Menikmati pemandangan laut sebelum kami bermandi-manda... Manyak syok...

Rileks2 dulu kasi ambik mood... Pas ambik mood baru syok mandi laut kannnnn..

Pipa tak sabar mau mandi manda ..

Boley pulak Pipa baring2 atas pasir rileks jer... Sipa berkipas2 lagik..

Aku pon nak ikut sama lah tapi kepala tak mau kena pasir... *Takut rambut tak cun la tu... =P Bukan apa takut rambut di penuhi pasir... Itu ajer..

Mak dan Anak berbincang mengenai masa depan.. ***Affan..... Kamukan dah kawen jaga isteri tu elok2 jangan gaduh2 sayang isteri tu dengan sepenuh hati dan sentiasa bertolak ansur... Iyeke Umi cakap macam tu ker ko pandai2 reka..?????? hahaha =P

Seronok nyer Pipa dapat main pasir... Naik kereta abis penuh dengan pasir2..

Bile masa Pipa menyelit belakang kiteorang.. Tidak ku perasan..

Kami bergumbira.. See see aku tak lompat over kan.. **Gaya jer lebih tuu.. Cube korang tengok kaki Affan nampak pelik kan kaki die nampak panjang la pulak.. Kaki Pipa nampak kontot.. Aku still maintain cun.. huahahuahua

Ni la hotel kami stay... 1 malam ajer... Marina Crescent.. Actualy ni apartment pak cik affan punyer.. Selalu dengar jer pasal apartment ni at last pegi gak aku kat sini... Tujuan kami ke sini pon nak ambik barang Umi tertinggal dalam apartment ni.. Nanti kami mau ke sini lagik.. Tapi tau bile... Next time boley ajak kakak ipar pulak lagik meriah.. =)

Pagi tu baru jer ingat nak swimming pool.. Sekali pakcik gurt yang jaga kolam tu cakap tak boleh swimming coz malam sebelum tu ada mat salleh berak.. Najis smue terapung kat atas kolam tu... eeeeuuuuk!! Pengotor punyer mat salleh dah mabuk suke2 ati ko jer nak berak dalam kolam tu... Sooo annoying!

Tapi kolam renang die sangat cantek tak sabar nak pegi lagik.. Dah lama aku tak swim mau terkapai2 gak nak berenang ni.. Dah lupe teknik2 swim...

Gambar bersama en.suami harus ada.. B........ bile kite nak lepak kat sini lagi.. =D

Lepas breakfast ke pantai pastu balik hotel jap siap2 mau terjun itu laut... Tak jauh pun hotel dengan laut.. Jalan kaki ajer..

Seronok pulak tengok orang ni naik basikal 3 roda ni... Next time datang nak naik la.. RM25 2 jam...

Kami sudah sampai.... weee~~

Sebelum tu sewa pelampung dulu.. Dah lama tak naik pelampung kedebak ni..

Ini budak sangat jahat....**Jahat budak jahat.. Eh silap! Jahat suami jahat... =P

Kiteorang dah sewa dua pelampung sekali die boley ambik satu kat kiteorang... B.......! B sangat dengki..!!!! Terpaksa sewa satu lagik.. hurmm =(

Kami terapung bagaikan ikan2 terbiar... WHAT IKAN???? Ikan pon ikan laa...

Umi pon join mandi... Mula2 tak nak last2 aku tarik ajak join sekali.. Yerla takkan Umi tengok kiteorang berenang jer kan.. Umi pon harus berhepi macam kiteorang..

Ni olang poyo dengan Goggles dan Cap atas kepala nyer... B ni bukan kolam renang nak pakai goggles dan cap tu...!

Pipa mula2 tak pakai sunblock... Dah perasan diri sudah gelap baru pakai sunblock... Aku awal2 dah pakai dah.. Nasib baik tak gelap gelita..

Anak beranak berlumba siapa sampai dulu...

Masa ni dah tak larat swimming... Rehat jap ambik nafas sambil berposing bersama kepala tua.. Kepala kamu pon mau swimming jugak kah??? Eh kepala pulak kelapa laaa... hohohoho..~

Kami baru lepas bermain dengan pelampung..

Pelampung ni lah yang kiteorang naik.. Gambar tak sempat nak ambik.. Ni pun search dalam Google.. Saje nak tunjuk kat korang.. Aku ni pon first time naik benda alah ni.. Sangat bestt... Yang paling best Pipa lah boley pulak die tercampak.. Mas tu dah nak sampai pantai, abang yang bawak kiteorang tu landing tak hingat.. Aku time tu pon hampir2 nak tercampat tapi nasib baik pengang kuat.. Kalo tak mau aku tercampak macam Pipa... Fuhh! sangat layan next time datang nak naik Banana Boat pulak.. =D

On the way mau pulang...

piece : kathyjem

12 comments:

fyna said...

gile ke ape berak dlm pool? haha..tp pantai ni cntik gile..uish jeles

maklongon9shoppe said...

waahhh...!!! jeles!!! kalau Luqman, Mukhtar tgk ni mesti 100X jeles!! Mak ada ajak, tp tak blh pergi. Abg long korang demam la pulak...

kathy jem said...

Fyna : biaser la mat saleh tgh mabuk suke2 ati dieorng jer nak berak dlm pool..huh!

kathy jem said...

Kak Alia : Tu la Umi ada cakap husaband kak alia demam..xper next time kte pegi ek.. =D

lily lotus said...

cantiknya beach dia :) ada lagi pantai yg cantik kat PD..next time u boleh repeat balik datang..pastikan takde pengotor yg buat onar

misscrab said...

mmg pegi berempt jer ker?

kathy jem said...

tu la..nnti nk pegi lagik..tapi tak tau bile.. =)

kathy jem said...

Rakiah : A'ah babe berempat jer.. =)

[z@ck] said...

mat saleh berak dalam pool? gila pengotor!

kathy jem said...

Zack : tau xper..pengotor giler mat salleh kat situ..terbantut kteorng nak mandi pool..huhu

Nem0 o0h Nem0 said...

cantiknyerrrr!!! babe gambar ni semua cntik2 la,ko amik guna camera ape ye?

kathy jem said...

Nemo : aku guna camera digital sony jer...cantek ek..thanks babe...