Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, October 25, 2012

Manual Breast Pump Avent Paling Best dan Tak Sakit..

Yeeaa goyang bontot skit... Hepi ok manual breast pump ku sudah sampai... Mau tak gumbira.. Takpayah ari2 aku nk pump guna tangan..


Aku ada pump elektrik brand spectra tapi tak leh guna langsung.. Masa mula2 pas bersalin try la pump sebab susu dah banyak.. Ko sekali pump sampai berdarah nenen pedih.. Terus seriau nak guna walaupon nenen dah ok.. Urrghh tidak ku tahan pump dalam keadaan sakit.. Tengah sakit pedih ko pump rase nak terajang sape yang dok sebelah.. hahaha


Last2 beli pump manual.. konon tak nak pakai manual last2 terpaksa gak pakai... Ni pon aku tanya ceera sebab die pon pakai manual pump.. Die kate brand manual pump avent paling bagus antara semua brand.. Ari tu ada servey kat kedai tapi macam mahal.. Aku beli kt online baru rm160 hengget kat kedai dalam 300 hinggit.. Beza banyakkan.. Beli kat www.littlekids.com kat situ barang baby murah2..

Lagi satu manual breast pump ni leh terus guna semua jenis botol avent.. Bestkan.. Terus direct pump pon boley.. :)

Ni stock simpanan untuk Raiisah bile aku dah start keje.. Susu badan kan boley bertahan sampai 3 bulan.. :)

piece : kathyjem

14 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

eh murah, lebih dari separuh rege. murah jugak rezeki Raiisah

Tengku Fauziana said...

ok ye kat?igat nk standby gak ni nti manual pump avent..

Mooniqueen said...

Mule2 mmg sakit sikit kathy... Lame2 nnt ok la...
Tp ade jugak org yg tak sesuai pakai breast pam...
Mcm MQ lagi suke perah sendiri je... Hehehe... Cepat sikit... Sbb nak beli yg electric tak mampu ;(

~capital N~ said...

KAK kathy,
ape beza nya manual pump lama 2 dengan yang kak kathy punya????

Pn Usmi Hikma said...

akak pun tgh survey breast pump... so breast pump lama tuh nak jual tak? hehehe

Pn Usmi Hikma said...

akak pun tgh survey breast pump... agak2 nak jual tak yg laam tuh heheee...

Chekgu Azrine said...

Bestnya ank dpt fully bfkan?

sofiana1704 said...

Susu better jgn letak kt pintu peti,letak kt dalam..kt pintu suhu cpat brubh bla dok bkak tutup..

freezal said...

Ooo Kathy takda direct breastfeed ke?

FarizAtie said...

x lenguh ke pump manual hik3..my sister in law pakai batri breat pump ok je i tgk..dia kate x sakit n senang kluar susu..tp x tau brand ape dia pakai

Ietams said...

memang kathy, baru-baru pas bersalin cik B tak betul² strecth lagi memang agak sakit di kerjakan dek spectra tu.
avent manual gak the best.
bila sok-sok anak dah 3-4 bulan dah ok kot guna spectra.. boleh cepat pam, lepas 5-10min dah penut 2 botol.
akak pun macam tu ;-)

Mimy Hamid said...

kalau nak murah lagi beli direct UK ..akak beli sana RM100 je...berbaloi la avent ni..best je ngepam...kalau ada duit lebih sikit beli avent elektrik duo isi..pehhh powerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Stephanie Tan said...

Ya, I also have such opinion Avent breast pump is the best, but somehow still some people like Spectra brand.

Erich said...

Manual Breast Pump Avent Paling Best dan Tak Sakit.. Yeeaa goyang bontot skit... breastpumpsavent.blogspot.com