Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, October 4, 2012

Selamat Melahirkan Baby Girl..Alhamdulillah..

Alhamdulillah aku selamat melahirkan Baby girl pada 2/10/2012 pada pukul 5.05 petang di Hospital Putra Medical Centre Sg. Buloh.. Syukur  semuanye selamat.. Aku selamat babypon selamat..

Mesti ramai nak tau kan nama penuh die siapa.. Pening aku ngan Affan nak pilih nama die tau.. Yerla mestilah nak pilih nama anak yang best dan ada maksud yang elokkan.. Ni nama die.


Raiisah Awfiyah bt Affan.. Maksud die Perempuan Kaya Yang Berkuasa Bijak dan Kuat..Ewah! haha Harap jd perempuan kaya dengan ilmu, budi bahasa, lemah lembut yer nak.. Wahhh macam tak percaya dah jadi ibu.. :D


Terima kaseh pada yang bagi kata2 semangat, ucapan, nasihat semua tu..Hanya Allah sajer dapat membalasnye.. amin..

Nanti aku story pengalaman bersalin pulak yer.. Tunggu free skit.. Al maklum la dah jadi ibu ni kan masa tu agak terhad skit sibuk menguruskan anaklah katakan.. hihi hehe

piece : kathyjem

56 comments:

LizHairi said...

comeinyer baby kathy!
tahniah dik :-)

cikeyrah said...

comelnya raiisah, geram tgk rambut dia lebat.. Selamat dtg ke dunia raiisah awfiyah semoga raiisah awfiyah menjadi anak yang solehah & mendengar kata ibu & ayahnya ;)

Rina Ellisa said...

tahniah sis.. lebat nye rambut dia :D

J u l i a 。.゜✿ said...

alhamdulillah.. selamat berpantang cutey. kisses for baby Raiisah.

A.I said...

Ya Allah...comel & cantek mcm kau dgn affan jugak. Tahniah beb! take care k..selamat berpantang :)

Diari Hati Si Pari-Pari said...

comel nye...lebat rambutnye...tahniah & selamat berpantang kathy!

AlyzaFisol said...

welcome to the world baby raiisah...semoga menjadi anak yg solehah dan menjadi kebanggaan kedua ibubapa... :)

Nur Laili Binti Iswan said...

sebijik muke affan..ehehe...

JuLIe said...

Manjer, nanti ade 2nd boy kene letak Muawiyah/ Mua'wwiyah - pemuda yg berkuasa . baru geng !! lol

liza♥aufa said...

tahniah!!!

Shinnaz Ahmad Rasid said...

tahniah babe! happy confinement babe!

Siti Fatimah said...

Alhamdulillah & Congrats....
Your baby girl so adorable :)
take care & selamat berpantang yeah :D

Tengku Fauziana said...

Congrats kathy..selamat berpantang..

part rambut tu yg geram tu lebat...
ni mesti dulu asyik nk terkekncing je kathy ni..wakaka

D' Hasnie Aini said...

tahniah.... ^_^
kim salam sama raiisah yer..sedap nama nya..

Zanira Noh said...

Raiisah ke? Derrr kat insta ko tulis raisha. Confused mak tau...
Cantik je kulit anak ko... Sukeeeee

SURIA AMANDA said...

tahniah dear....comelnya baby,...bersalin normal ke ni..nampak baby mcm besar....

Siti Shuhadah said...

Ya rabbi...raiisah giler gebu comel bambam.... geramnyerrrrr.... rasa cam nak gomol2...

Filla ~ Kasihs said...

comellllll sangat.. muka bersih putih gebu bambam semua lah ;) pantang betul-betul ye kathy!!

JIVEBUMZ said...

comelnyaaaa dia!
tahniahhh kathy..selamat menjadi ibu dan selamat berpantang

Mally said...

Comei baby kak kathy....
Selamat menempuh alam berpantang k...

Wawa Tasliman said...

SUPER DUPER COMELLL.. :)

cik chinta said...

tahniah

lovely said...

taniah kathy..
tak sangka dah jd ibu dah..
apa pun baby kathy comel sangat..
ni yg rasa nak beranak lagi ni..

Alicia said...

tahniah kathy!...

Chekgu Azrine said...

Tahniah...gebu ur daughter..

purpleryna said...

tahniah kathy..
selamat berpantang dengan jayanya,
dan semoga menjadi ibu yang penyabar dan penuh kasih sayang..

:)

baby lydia said...

tahniass akk..
bby comel muke,,kulit cntik cm mumy dia lah..

Mya said...

assalammualaikum Raiisah Awfiyah :)

Jan@Afzan said...

tahniah utk mummy dan daddy baru.

comel baby

bersalin di week 9 ke week 8 ek..huhu.

anyway, selamat berpantang dan selamat menjadi ibu.

tahniah again

Mon MonaLea said...

Alhamdulillah.tahniah.....

Mooniqueen said...

Amboi sedapnya nama tapi mcm terbelit sikit nak sebut... Hehehe... Tapi makna bagus n baik... Happy n enjoy ur confinement day k...

ain said...

comelnye baby girl.
same birthday dengan kite lah kak kahty :)

wong meimot said...

tu dia tengah pantang pun sempat lagi dasyat la kathy ..btw congrat babe..syukur semuannya selamat..bestnya dah jadi mommy

cikji said...

tembamnya,gewammm! congrats sis

Mama Likha said...

comelnya baby Raisahh.. bukan mcm baru lahir.. acam dh seminggu dua gitu... muka ayahnya...


selamat mjadi ibu yer kathy.... dan selamat berpantang :))

IdaShamsury said...

tahniah kak...lebat ye rambut dieeee..sgt cumel

IdaShamsury said...

tahniah kak...lebat ye rambut dieeee..sgt cumel

IdaShamsury said...

tahniah kak...lebat ye rambut dieeee..sgt cumel

Puteri Satu said...

rambut dia ya allah punyalah lebat... mcm budak dah 2 bulan hehehe.. dah tegak2 lak tuh...

klu akak memang tak cukur rambut baby... hik hi..ank akak dua-dua tak cukur... sebab rambut baby ni lama2 dia gugur sendiri and dha ganti baru..

Qaseh Ziera said...

tahniah....lewatnya rambut raissah...comel...

meera said...

Comelnyer... Nmpak cam ayahnyer ler. Semoga Allah merahmati this little princess.

Arena said...

Tahniah, asyik bukak jek blog ni kot2 dah bersalin. Alhamdulillah comel sgt. Rambut pon lebat. Congrats mummy, in a months time, it's my turn pulak insyallah.

Wawa_Nadwa said...

congrats kak!
aloooo tomei tomeii..

Pn Usmi Hikma said...

Congrats Kathy... Baby comel dan putih gebu... Semoga baby Raiisa menjadi anak solehah... akak je sdg menunggu masa....

nanti citer pengalan bersalin okey...

Pn Usmi Hikma said...

Congrats Kathy... Baby comel dan putih gebu... Semoga baby Raiisa menjadi anak solehah... akak je sdg menunggu masa....

nanti citer pengalan bersalin okey...

Fara Dilot said...

gambar die bukak mata dah macam dah besar.. :D tahniah.. lambat nyee nak tunggu lagik sebulan sengah.. :D

Emma Kasyuma said...

congratulation...comel baby...

nagena said...

sangat-sangat comel baby kathy!..:)
tahniah..enjoy ur motherhood journey!

shura shushi said...

Congrats u, baby COMEL sangat, selamat berpantang :))

wong meimot said...

comey gebu cantik...bestnya kathy xsabar comel nk ada ank sendiri

✿dazZdaEng✿ said...

tahniah jg diri n bebi iteww... Ya allah cumelnyaaaa.. sm tarikh lahir ngan cikdaz:))

safiyyah osman said...

Skali tgk muka mcm abg affan. Lebat rambut. Selamat dtg comel..

Kak selamat mjalani masa pantang. :)

♥z@z@♥ said...

comeinye anak akak..selamat berpantang..tahniahhhhh

Lala said...

assalamualaikum,,
alhamdulilah,,kak kathy selamat bersalin,,baby pon sihat,, comel sgt2,,hehe

Erin-Ibu Marsya Qistina + Marissa Qaisara said...

Salam Kathy...seriously di sebabkan bizi ya hamat...saya ter'missed' terus info yg Kathy dah selamat bersalin....
aduyaiii seronoknyaaaaaaaaaa....tahniah!
sangat comel baby Raiisah...
Selamat menjadi ibu....
lega kan baby dah keluar....
selamat berpantang & berjaga malam :)
sememangnya ni adalah moment terindah dlm hidup...iaitu menjadi IBU!

miesz eyeda said...

salam sis. . tahniah. .
actually nk tnya. .
cost bersalin kat PMC brape ye?
and kita leh pilih doctr kan?