Klik Yer!! Mekasih...

Saturday, October 6, 2012

Nurse Datang Rumah Check Baby Raiisah..

Semalam nurse datang check nak tengok keadaan Raiisah macam mane ok ker tak..  Takut ada demam kuning.. Kelmarin abah dah register kat Klinik Kesihatan Kundang.. Ingt nak ambik PMC tapi memikirkan nak suruh nurse datang check jer elok ambik Klinik Kesihatan paling dekat ngan rumah senang..


Mula2 nurse datang check suhu badan Raiisah.. Nak tengok kot ada demam kuning... Raiisah memang pantang di pengang kalo time die tengah sedap tido mesti akan uuuuwwaaa melalak.. Haa bab melalak ni sebiji macam daddy die sebab Affan kalo time tido aku memang suke kaco die dan dia pasti akan bising kalo aku kaco atau usik die.. hahaha Tula kaco lagi Affan time nengandung kan Raiisah dah ikut perangai daddy die.. kikikiki..


Tengok nurse nk check suhu badan die, die dah dok uuuweekkk.. Tak suke di usik dah la masa ni die tengah sedap tido.. 

Nurse cakap Raiisah macam nak kena demam kuning die suruh check kat PMC nak tau lebih tepat sama ada Raiisah demam kuning ker tak... Kebetulan memang ahad ni die punyer appoinment check demam kuning so pegi ari ahad jer la.. Harap demam kuning Raiisah dah kurang besok.. Lagi pon pagi tadi mak dah jemurkan Raiisah bawah cahaya matahari.. :)

piece : kathyjem

11 comments:

Chekgu Azrine said...

Alolo..chomel je...semoga xmelarat kuningnya..

Nurul Atika said...

Alhamdulillah dah selamat..
Comel sangat baby Raiisah..
Tahniah :)

sweetlavender86 said...

comelnyeee raiisah.kulit merah2..congratz kathy!moga mummy n baby sihat.bf raiisah bnayk2 biar kuning cepat hilang.bby i dulu sbb asyik tdo n kurang menyusu die kene kuning.so doc suh bnyk kan bgi susu bdn.hehe.

:: Sarah Zainuddin :: said...

Comelnye baby! Lebat rambut dia. :)

achayahya said...

kathy.. uolls tinggal kat kundang ke? dekat je ngan umah ii.. nak dtg tgk babyyy yang comeyy tu boleyyy???

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

aloloo.. manja nya dia. harap2 tak kena kuning. sian baby kena jemur bawah lampu

♥ Wina ♥ said...

harap² xdelah kuning..kena rajin jemur

salam kenal :-)

rATu kEBaYA said...

klu ada kuning cuba sapu gel daun lidah buaya..

SURIA AMANDA said...

kata org minum susu kambing..x tau la mcm mana..anak akak x kuning masa lahir

hajar hazizi said...

bagi anggur merah kat dia..perah sikit bg kat dia..sehari skali pun cukup..cnfirm kuning turun..comel sgt baby raiisah..geram..hihi

Cute Kain Pasang in Da House said...

cutenye baby... kat mana beli bedumg tu ye???