Klik Yer!! Mekasih...

Friday, October 19, 2012

Paksa Diri Minum Set Bersalin HPA ni..

Ramai yang dok tanya aku pakai set bersalin ape.. Yaa semua aku pakai set bersalin brand HPA.. Ni pon mak mertua aku belikan.. Dah die belikan kena la makan kann.. Aku bab2 jamu ni kureng skit.. Kalo ubat hospital laju makan takde hal satu botol ubat aku leh telan.. Ni kalo jamu terkulat-kulat ok nak telan..haha.. Tapi demi kesihatan terpaksa la ku telan jugak yer jamu.. Glupp!

Last week baru start makan.. Ingat pas bersalin besok tu nak makan tapi tengok Raiisah macam nak kena demam kuning terus tak jadi.. Tapi Alhamdulillah ari tu ngi check besok tu demam kuning Raiisah dah kurang.. Maybe aku kerap bagi die menyusu siang malam.. Doktor kata kuning die skit jer dari muke sampai pinggang.. Lagi satu orang kata kalo baby kena demam kuning tak leh minum minuman herba jamu ni semua takut demam kuning tu lagi teruk..


Apa yang ada dalam set bersalin HPA ni..

1. Ubat Periuk
2. Kapsul Wanita A
3. Kapsul Wanita B
4. Minyak Barut
5. Minyak Bayit
6. Minuman Herba
7. Ubat Basuh (periuk)
8. Spirulina

Yang aku dah makan Spirulina ngan Kapsul Wanita A&B.. Yang lain belum lagi.. Next week baru start makan.. Semoga aku dapat menghabiskan jamu herba ni semua.. Hehe

piece : kathyjem

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Selamat memakan jamu ye!!hehe

Mooniqueen said...

Good luck dear :)
MQ dulu pun tak makan jamu
Sbb anak kuning lama...

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

byaknye nk kene telan,,hikhik

AkUfiZA™ said...

Good luck!