Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 29, 2015

BBQ di Celi Chalet Kg. Kemensah

Dah lama plan nak buat BBQ dengan Ayu..hari tu last minit plan alih2 tak jadi..ok kali betul2 punye perancangan..Alhamdulillah nasib baik apa yang dirancang semuanya menjadi..Awal pagi bangun masak yang apa yang patut..breakfast pagi tu kami decide nak buat nasi lemak..aku ditugasakan masak telur goreng dan ikan bilis..itu ajer..menu yang lain kawan2 lain yang masak..aku masa 2 bahan tu jer..

Kanak2 riang tak sabar nak terjun sungai...hehehe

Awal pagi masa ni takda jerebu langsung..ontheway dalam kereta nak balik baru perasan jerebu teruk kat luar..dalam hutan mana nak perasan jerebu kan..

Raiisah muka moyok kena paksa bangun awal..bad mood dia pagi tu..Nasib mummy Ayu dok melayan dia..

 Mummy dan Raiisah...

Amboii Qhurnia vogue ge de bass meletup-letup lagi..bergaya sungguh ngan spek mata hitam dia..hehe

Ok semua dah sampai..Emy ngan anak dia jer tak sampai lagi..

Aseng dah booked siap2 Celi Chalet Kg. Kemensah ni..masa nak booked kena bayar deposit RM50 dulu..kitaorang ambik satu chalet jer untuk 1 hari dalam RM70..senang nak tukar baju, nak rehat baring2..

Mula2 elok jalan dah nak sampai chalet tak nak jalan geli ngan pasir..nasib mummy nak dukung kalau mummy 'jalan sendiri' kuasa nak dukung...

 Tengok Raiisah orang semua dok berdiri elok, dia langsung tak nak jejak kaki kat pasir..

 Qhurnia dan Qaisara..

Ok jugak chalet kitaorang ambik ni..bersih kawasan kat sini..ingat siapa nak stay Celi chalet tempat kiteorang ni kena ambik bilik nombor 14, sebab view ok la cantik jugak..tenang jer..kalau ambik bahagian depan macam serabut sikit ramai orang lalu lalang..bilik kiteorang tersorok belakang sikit..nak lagi best ambik bilik nombor 15..hari tu kiteorang nak ambik bilik nombor 15 tapi dah ada orang booking..

Celi Chalet ni sangat sesuai untuk bawak big family & berBBQ di sini..

Tunggu ayam goreng Emy ni mana??

Sebelah chalet kiteorang ada surau..besar surau dia..

Masing2 dah ada tugasan, siapa yang kena bawak makanan untuk breakfast.. Ayu masak sambal udang petai, Kak Ti nasi, aku telur goreng & ikan bilis, Emy ayam goreng..

 Tunggu Emy lambat lagi kiteorang breakfast dulu..

Anak-anak main senyap kat sini dulu ok..bagi daddy mummy isi perut dulu..hehehe Raiisah suapkan nasi lemak untuk dia tak nak pulak..kenyang mamam jajan la tu..time macam ni je mummy bagi jajan kalau tak jangan harap dapat makan..

Keluarga Kak Ti, husband & anak Kak Ti..

Bismilllah..jangan makan banyak2 karang nak BBQ pulak..

Haa Emy dah sampai..baru best makan nasi lemak dengan ayam goreng..Emy yang bertudung kelabu itu..

Bagus dorang senyap jer dapat main toys..ni time dorang baik la tunggu sat lagi masing2 jadi cranky bila kepenatan, berebut toys..

Tak besar pon chalet dia, comel lote jer..ok la sehari RM70..untuk anak2 nak tido pon.. =)

 Emy, Ayu dan Saya!

Ok dah masuk tengahari jom main masak2.. Semua ni Ayu ngan Aseng yang buat..dasyatkan! dorang memang dah biaser buat BBQ so bahan2 pejam sebelah mata boleh siap..hahaha Tipu la kan sebelah mata boleh siap.. 4 hari 3 malam jugak la Ayu prepare ni semua..

Lamb! ni terpaling champion Ayu buat..rasa blackpepper sauce tu yang buat nangis terduduk waktu makan..

 Sutung!

 Udang!

 Ayam untuk anak2..

 Pun untuk anak2 jugak..

 Mummyyyyy! nak mummy! kekekeke..kena kacau ngan aunty..

 Kak Ti saje sakat Raiisah..dia tau Raiisah penakut air sungai lagi dia sakat..

 Hurmmm anak bandar sangat Mekcha ni..pijak pasir pon tak nak..tak berjaya langsung pujuk dia bagi berani pijak pasir..pengeli sungguh! macam mana nak buat bagi die berani pijak pasir ekk?? tulung tulunggg.. T___T

 Anak Emy pon sama penakut..boleh geng dengan Raiisah..

 Jenuh lerr Emy pujuk Muiez nak bagi die berani dengan air sungai..takper jap2 lagi dia berani la tu..

Jangan dia tanya kenapa nak mandi sungai pon beria nakbermakeup..ada sebab kenapa kena ku kena di makeup..hahaha

Lama tak main bakar..best woo..eh bukan aku pon yang grill para suami2 yang buat..hehe

Tempat BBQ ni Kak Ti bawak dari rumah..dijamin bersih dan selamat..

Mekcha dah lapar nasi..bagi dia makan nasi lemak..abis dia makan..lapar sangat la tu..

 Qaisara dan Qhurnia dah selesai mandi..makan dulu karang sambung mandi lagi..

Last sekali baru bakar semua lamb yang ada!

 Ayu muka menahan asap..hahaha tak boleh bla.

Salad!

Sedih lamb tu dapat makan seketui jer..nak repeat lagi dah abis..ni mesti Affan yang makan banyak..aku tengok dia dari tadi mengadap lamb tu jer..

 Elehhh gedik sengeh macam tu..bawak mandi sungai kang..

 Jadi bff terus..

Masa untuk berendam!!!

Napa Ayu tak mandi?? pompuan tu bendera Jepon mai sebab tu tak nak berendam..geli katanya..ekelehhh..

 Kan best Raiisah macam Qhurnia berani mandi sungai..tengok Qhurnia rileks jer dia..

 Kuang ajor Affan lemaskan aku..ingat nak bergambar dia, alih2 dia angkat aku lemaskan..siut kan..

  Lemas 2 saat..hahaha Cehhh macam la dalam sangat dia punya lemas tu..hahaha poyo jer lebih..

 Mengadu kat Ayu..malang sungguh dapat suami suka menyakat ni..

Untung pergi ngan kawan2 dapat la gedik gambar berdua atas air sungai mengalir..kekeke

Eeeee takut nak sandar kat batu..

 Kena paksa jugak sandar..ngada buat takut..pang kang! hahaha

 Bestttt rasa badan macam kena massage..air deras..

Aseng ngan Affan tengah menyakat Qhurnia jadi buaya..menjeirt Qhurnia takut takuttt...

 Eh ehhh ada cake...Emy buatkan..thank you..

 Happy happy belated birthday me and Ayu..fuuuhhhhh!!!!

 Yeaaa dapat kek lagi..dengan Ayu selagi tak masuk bulan oktober selagi tu kita tiup lilin..behehehe

 Apa yang kelakor tah..hahaha Entah! tak kelakor lerr..

Thank you Emy buat brownies kek untuk i ngan Ayu...sedap bangat!!! sampai rumah teringat-ingat brownies u sebab sedap sangat..siapa nak oder kek macam ni boleh wassapp Emy 012-242 1501..

Ingat lepas tu nak bakar Jagung..masing2 kenyang tak jadi..lagi pon arang dah abis..nak membakor celah mana..eh pakai kayu pon boleh.. =P

Raiisah dah penat sangat dah ni..tunggu masuk kereta tidur je ni..

Tammat sudah perkelahan kami di Celi Chalet Kg. Kemensah! ada masa lagi kita datan sini lagi..

Muiez siap bawak handbag mummy dia lagi..dalam tu penuh dia punya toys..Raiisah hampir2 nak bawak balik kereta dia..nasib baik kau perasan kalau tak dah terbawak balik toys Muiez tu..

Senang jer nak cari Celi Chalet ni, korang akan nampak signboard kuning Celi Chalet ni tepi jalan...dekat ngan Zoo Negara jer..Untuk tempahan boleh call number ni, Rosli 019-377 3413

piece : kathyjem

9 comments:

bibi yusof said...

nak resepi marinated lamb tu... yummy sgt

Chekgu Azrine said...

Dekat je dgn sek i mengajar..tp xpenah smpi lg air terjun kemensah nih..uhuk

kathy jem said...

bibi yusof : sngt yummy..kathy dpt makan seketul jer..huhuhu nak resepi kena mintak kat Ayu..hehehe

kathy jem said...

Chekgu Azrine : memang hari2 la lalu sini..balik mengajar boleh singgah sini dulu..

miss eimanhikmah said...

punya la ingt kemensah ni kt pahang ke mana ntah..hahaha

Pretty Sweets said...

I yg duk area cni pon xpnh jejak lg sg kemensah tu.. dlu pegi pon sungai yg kt gombak je.. cm best je buat bbq kt tepi sungai kan

nini said...

Seronoknya berkelah ramai2....meriahhh gtuuuuu

drFatinZainuddin said...

Salam kak..better chalet angah atau chalet celi? Blh berikan jawapan di wassap saya? 019-792 9490...saya tgh plan nak berkelah di sana pada 16/1/16 ni. Nampak review chalet celi lagi bersih tapi review pemandangan kat chalet angah lagi best. Huhu. Help me!

Unknown said...

Blh bgi nmbor tel chalet tu x...ape2 whatsapp sy..0189772536