Klik Yer!! Mekasih...

Monday, September 21, 2015

Celebrating Birthday me, Ayu & upcoming birthday Ceera!

Ni la hari yang kiteorang nanti-nantikan..weweee..excited nak jumpa macam apa jer kan..siap tanya nak pakai baju apa ni? nak kena cantik2 ker, ko pakai baju apa nanti, colour apa nanti...hahh giteww.. rasa macam anak muda remaja feeling2 nak jumpa kawan gegirl gedik2 nak pakai baju cantik2 nak melaram2 depan kekawan giteww..Weii! umur nak lanjut sedar diri tu..kakaka

Ni la kami walaupon umur dah lanjut jiwa tetap remaja belasan gitew..hahaha Muntah kuning orang baca..

Acme Bar & Coffee ni salah satu kedai kopi tercantik di Kuala Lumpur..memang cantik pon view kedai ni..Eh kedai..hahaha Kedai pon kedai la..

Memang plan nak celebrate birthday bertiga..Ayu, Aku ngan Eira kiteorang lahir bulan September..Alang2 celebrate bertiga sekali..Jimat masa & wang..hihihi..Sebelum nak dinner kiteorang lepak minum high tea di Acme Bar and Coffee ni dulu..Acme Bar and Coffee ni betul2 sebelah KLCC..And atas tu la Fuego at Troika Sky Dining..malam karang kiteorang dinner kt situ pulak..

Cantik makeup Eira petang tu..dah lama tak tengok die makeup macam tu rasa macam anak patung ada kat sebelah..

Dulu sebelum aku berhijab, free hair mesti orang akan tanya..Korang ni kembar ekk?? pergi jalan mana2 mesti tanya kembar ataupon adik beradik..Dah pakai tudung ni dah takde la orang tanya..kalau tanya jugak?? rasa2 nak bagi jawapan apa..

Ayu oder Sizzling Brownies..perghh! memang meletop rasa Sizzling Brownies kat sini..dah la aku hantu ice cream ngan kek cokelat..nasib Ayu punya, kalau sendiri oder tak bagi kongsi dah ni..hahaha

Eira oder Light-As-Air-Pavlova..Ada strawberries & passion fruit sauce..Waduuuhhhh ini pon bisa boleh buat kalian menangis jugak..Ni pon kalian wajib cuba ya kalau datang ke sini! dah kenapa nak cakap indon ko ni..hehehe

Dah kenapa nak makan salad ni Kathy? bebel Eira ngan Ayu kat aku sebab oder salad..hahaha Suka ati la.. =P Diet ker?? tak la tiba tekak aku nak makan salad lak..Pagi tu bedal roti telur sekeping je nak makan dengan geng sanggup tak nak makan banyak2 kat rumah..haaa sebab tu oder salad jer nanti malam karang nak makan lagi kat Fuego pulak..Kira ni starters la konon.. =P

Tenung lama2 kang tumbuh pokok depan pinggan tu kang..makan la cik kak oii!

Acara sawan depan makanan ni wajib ada yer sebelum makan..kikiki

Selesai penyakit sawan depan makanan dah..

Jom makan!

Thank you Ayu belanja kami makan di sini..Dinner karang belanja kiteorang lagi ek..hahaha Manyak songeh semua nak suruh Ayu belanja, bayar sendiri la deyy..

Alhamdulillah dah kenyang..tengok jam lambat lagi nak ke Fuego..tak sabar nak dinner kat Fuego pulak sambil menikmati pemandagan KLCC..sebab tu makan desserts je dulu ngan salad jer sebab dinner karang nak makan berat..kiteorang booked pukul 6.30pm..so ada banyak masa lagi..

Buang masa dengan bergosip..bestnya lama tak borak2 sampai mulut lenguh..

Ayu dan Eira..Cantikkan dress Ayu.. ^_^

Tengok la badan Eira sekejap je kurus melidi..tu pon bising nak turun lagi 3 kg..oii nak kurs macam mana lagi Eira dah kurus dah tu..Risau nau pipi tembam tu..aku ni ha patut risau badan tak turun2 sejak kawen ni ha..nak dapat balik berat 47-49kg dalam mimpi jer la..

Nak datang sini kena booked dulu tau takut ramai orang..kang tak pasal berjam beratur..Ok la nak ke kereta dulu Eira nak ambik pam susu..Fuego Sky Dining tu entry besok ek..Dadaaa~~

Acme Bar and Coffee ni kat dalam bangunan The Troika, Jalan Binjai betul2 sebelah KLCC..

Nah alamat penuh, siap website lagi..

Address : Unit G1, The Troika, 19, Persiaran KLCC, 50450 Kuala Lumpur.
Contact : 03-2162 2288
Website : AcmeBarCoffee.com

piece : kathyjem

10 comments:

FadMN said...

semua lawa. :)

Afidah Azmi said...

cantik makeup..pandai makeup sendiri..kak iera tu..Kurus cepat gak yer lepas bersalin..terus jadi anak dara...ni yg jeles ni

ros nzrj said...

Cantiknya semua! Heheh

miss eimanhikmah said...

WAHHHH NAMPAK SEDAP LAAAA

NURUL JAMIAN said...

semua cantik. awak cantiklah top dan seluar palazo tu. beli mana. serisu cantik

Hernee Nazir said...

lebih kurang jek muka tiga2.. cun melecun :)

fisha said...

hi..nak sainnnnnnn

cik nur said...

semua lawa2 tau bila tgk suka tgk :)

azzni noor said...

salam..suka tgk u all suma..sorg lg mana..gojes la u all

Chooyaya! said...

aku baru tau eira tu ceeramoon. sabar jer la.
btw korang semua cantik2 ok? kurusssssssssssssssssss
mekap pon semua lawa :)
happy belated birthday kathyjem!