Klik Yer!! Mekasih...

Thursday, September 17, 2015

Terima Kasih Suami untuk Hari Lahir Ku!

Konon Affan nak buat surprise la sempena birthday aku hari Selasa hari tu..last2 surprise tak menjadi pon..bini awak ni kalau nak buat surprise last2 minit mesti akan tahu punya..So dari nak buat surprise tak menjadi tu baik jujur bagitau..Huny b nak bawak pergi sekian2 tempat, nak celebrate sekian2., nak surprise sekian2..senang nak prepare siap2 bawa baju siap2..hahaha

Jerebu teruk Isnin & Selasa tu..so kitaorang lepak dalam bilik jer..Ingat nak dinner romantik malam tu, sambil lihat pemandang KLCC sekali tak jadi..Nanti nampak asap jer, KLCC tak nampak apa pon..baik lepak makan dalam bilik..

Toilet pon mau ambil kah?? hahaha Affan : Bestkan bilik mandi kita macam ni kan huny.. InshaAllah satu hari nanti..hehe

Sibuk jer nak bawak skateboard tu..tah bila nak main tah..

Luas betul bilik ni..kalau ada Raiisah mau dia lari2 guling dalam ni..

Beria-ia kite orang mencari freezer..Takkan hotel 5 star takde freezer kan.. Upernya celah sini..Canggih sangat kabinet dia..Orang peghak macam ni la, cari2 tak jumpa...hahaha

Sepanjang 4 tahun berkahwin ni kali pertama celebrate birthday ku di Hotel..hehehe Selalu celebrate kat restoran jer..Thank you B! Terharu sangat b buat macam ni untuk huny..Tahun depan kita celebrate lagi kat hotel okey! Bawak Raiisah pulak..Kalau ada Raiisah tak dapat la romantika macam ni, mesti dia menyelit kat tepi tu..hahaha

Macam tak percaya dah 31 thn dah aku..lagi 4 tahun masuk 35 dah hoi..Lagi 9 tahun 40 tahun dah hoi..

 Suami Isteri..

Rileks dulu malam karang lepak swimming pool pulak..Dah lama tak berendam berdua kat swimming pool ni..asyik berendam dengan anak jer sekali sekala dengan suami pulak..kehkehkeh

Ada bangunan halang la..sibuk je banguan Tropicana apa tah tu?? Cisss menganggu penglihtan kami..Kalau tak pemandangan KLCC tu nampak la jugak walaupon ada jerebu..Jerbu teruk nau hari Isnin tu kan..nak cancel hotel benda dah dibooking..Affan lak tempah yang tak leh cancel..Mengadap la KLCC samar-samar tu..

Hiyakk! apa la nak dibuat tu..

Sian tak pernah stay hotel 5 star jadi peghak sikit..haha Ni birthday siapa yang over ni?? Udah2 la B..jom kita lepak swimming pool pulak..

Tengok swimming pool teringat Raiisah..ni kalau dia ada, first sekali yang dia akan buat menjerit..Kenit tu kan memang takut dengan air..Kalau budak lain dah melompat-lompat tak sabar nak terjun dah..

Rileks2 dulu ambik mood..Abaikan bulu kaki bersepai tu..hehe

Eh eh dia pulak yang tak sabar..

Tau2 dah kedebushhh!

Tak leh jadi nak jugak kedebush jugakk!

Lamanya tak berswimming tenang macam ni..Feeling2 jacuzzi jap..hehe

Kuat nau air pancutnya jangan tercabut tudung sudah..hahaha

Selesai berswimming pool sambung bathtub dalam bilik pulak..ngeh ngeh neghh..Alololo b sweet manisan sangat ni siap hidang jus epal lagi..birthday girl jer la dapat macam ni..Tq B!

Satu malam jer kiteorang stay..buat lama2 kat KL jer pon..

 Suami paling baik dan paling romantika..malam semalam jer la.. hahaha >_<

Jom cari makan lapar pulak..Affan tanya nak makan apa? Nak makan makanan Mexico boleh?? Boleh jommm!

Terus Affan bawak brunch di Fresca Mexican Kitchen & Bar, Avenue K..

Punyer ramai manusia..baru nak cari port cantik dan tenang, last2 penuh..duduk la nun hujung tepi pintu, pon boleh..janji ada tempat nak makan..

Affan oder mineral water..aku lak oder air asam jawa..hahaha Ni bukan sebarang air asam jawa yer..macam2 khasiat dia, ada vitamin B & calcium..air mexico ni pelik2 rasa dia..pelik2 pon sedap jugak..rasa macam mana?? rasa air asam jawa la..hahaha

Affan oder Fajitas, mixed chicken & beef..

Aku oder Jalapeno Poppers..

 Campurkan kesemua bahan2 yang ada dan gulung..

 Sedap Fajitas kat Fresca Mexican ni..

Makan satu gulung pon dah kenyang..

Hoii ni paling champion rasa dia..pedas berasap telinga makan cili mexico ni..dah la besar..makan seketui pon dah kenyang..Ayu? U mesti suka cili macam ni..pedas gile kot..

Affan ingat nak oder satu slice kek untuk aku..konon2 nak suruh aku tiup lilin menyanyi Happy birthday to youu semua tu la..Tak jadi..Cakap pasal kek terus teringat anak..Affan kata..jom la kita beli kek besar sikit, celebrate dengan anak sekali kt rumah mak..

Tak boleh la bila jadi ibu bapa ni, benda2 macam ni mesti sensitif teringat anak..Ni baru bercuti berdua sehari tanpa anak..Kalau honeymoon lama2 pergi berseronok tanpa anak lagi terasa kan..Lain tau dulu sebelum ada Raiisah selalu cakap..Takper la B, nanti kita pergi holiday takyah la bawak anak, leceh nak buat apa2, aktiviti terbatas la, nak honeymoon bedua tak syok la..tak boleh weeii bila ada anak naluri keibubapaan kuat tau..orang yang dah ada baru tahu perasaan macam ni.. T__T  *Cari tisu tak jumpa lap atas bahu Affan..

Orang ramai dah chow..posing sekeping jap dalam Fresca Mexican sebab konsep restoran ni sangat cantik...pastu laju2 menuju ke kereta misi mencari kek pulak..

Pasal kek tu next entry..hehehe Tq sudi baca.. =)

piece : kathyjem

22 comments:

Mommy Cici said...

HHAHAA paham perasaan tu kak kathy. kekadang kat opis pun husband wassap "eh tak jadi OT la rindu si abang. jom balik awal bawak dia makan aiskem ". :D

Nazima said...

Hotel apa ni kathy?

Wizana Arbain said...

I pon suka maya hotel ni hehe btw happy belated birthday khaty! :)

PeRdU cINta said...

Selamat ulangtahun kelahiran ye..lepas ni nak tunggu entry mek chah dengan kek pula ye...

kathy jem said...

Mommy Cici : kan..kalau boleh hari2 nak mengadap dia..

kathy jem said...

Nazima : Hotel Maya nama dia..hehe

kathy jem said...

Wizana Arbain : kan view dia cantik tapi sayang jerebu..

kathy jem said...

PeRdU cINta : hehehe ok tunggu besok kathy update tau..mekasih baca.. =)

Mimy Hamid said...

betul kathy..nk gi jauh ingat anak banyak..sembang pun pasal anak manjang....happy borthday sweet kathy....nak gak la hotel maya ngeh ngeh

FadMN said...

auw,happy belated kathy.welcome baby no 2.ehehehehee.
FAD

EIDA said...

Bestnyaaaaa skali skali berdua camtu kan.. Untung dapat hubby penyayang.. Bdway salam kenal ya.

safurara said...

huaaaa bestnya kT, tgk pic semua lelawaa~ happy for u!

ComelComot said...

Sweet couple sgt... Semoga bahagia till jannah

Afidah Azmi said...

so romantika...nak buat mcm ni gak la nanti..bulan 10

Allene typicalmommy said...

bestnya birthday treat akak....

mama tisya said...

skali skala berdua syok..menarik poolnye...dlu ms anniversary ke4 pernh p honeymoon tgal ank..p langkawi amik pakej honeymoon feel2 mcm br lps kawin hehe

Farah Aishah Abdul Aziz said...

setuju ngan kak kathy….. nak buat ape2..tetiba satu ketika tu mesti ingat anak…makan ingat anak..semua bendela mesti 'teringat anak'..hahah

Jen Jen Areff said...

happy besday khaty.... menarik idea celebrate besday kat hotel. huhuhu

Chekgu Azrine said...

bestnya kalau hubs kita buat camni jugak kat kita...tau..jeles...hahahahaa

cik nur said...

happy birthday kathy umur je makin banyak yang penting hati makin muda uolsss hihihi :)

~♥dieyba_baby♥~ said...

akk update la bape 1 malam hotel maya ni ?? serius cntik dalam dia.. permntaan ni akk.. update lee.. hehe

Ana_Impian said...

samalah dgn saya.. dating berdua dgn en suami mesti teringat kat anl jugak..huhuhu T_T