Klik Yer!! Mekasih...

Wednesday, September 2, 2015

Nak Tengok Bunga Api..Bunga Api Tak Ada!

Bersemangat turun The Curve konon nak tengok bunga api sekali nan hado..Yang hado manusia sedang bergerak-gerak..hahaha..Tengahari tu ada wedding so takde la plan nak pegi mana2 sangat pon..sajer la bawak Raiisah nak tengok bunga api..sian dia asyik tengok bunga api dari rumah jer..nak bawak dia tengok live sekali tak ada..

Nak turun KL tengah perhimpunan bersih semua tu..sure jalan jem sana sini..tak kuasa nak sangkut dalam jem..baik turun dekat area2 rumah senang nak balik, senang nak mai..jalan area Damansara tak jem pon malam tu..Ingat sangkut dalam jem ke apa..sekali langsung tak jem, jalan clear..mesti ramai pergi Bersih 4 ni..

Aku rasa tahun ni tak ramai kot yang anjurkan sambutan ambang kemerdekaan sebab banyak faktor la kan..salah satunya pasal ekonomi sekarang yang tak menentu ni, dengan GST la dengan rasuah la dengan pasal politik la, pasal mata wang jatuh la..eh tercerita pasal hal negara pulak..kekeke eeeee! kalau ingat pasal hal negara ni boleh sakit jantung, kencing manis weiii..Kenapa la Malaysia jadi macam ni..Why Pak Jib whyyyy! saya cintakan Malaysia tapi kenapa jadi macam ni sekarang ni.. T___T

Ok la tak nak bebel pasal hal negara..kalau aku start karang pasal hal negara ni sampai setahun pon tak abis menaip..

So tak tau nak lepak mana sementara menunggu countdown, katanya 'countdown'..so lepak di Farmers Street..sebab pernah makan kat sini tu yg ajak Ayu ngan Aseng try makan kat sini..Lagi pon masing2 tak lapar sangat kiteorang oder dessert je..

Aseng & Ayu..nasib la ada kawan yang tak kisah..ajak pergi mana dorang on jer, tak banyak bunyi..kalau bunyi pon sikit2 jer la..hehehe..Ingat plan nak pergi Genting sekali hoii mana sempat tengahari tu dah la ada wedding kat Cyberjaya..ingat Genting Higland tu macam KLCC celah gigi boleh sampai..Lamanya tak pergi Genting Higland..rindu nak naik roller coaster & solero shot..dengar kata Genting Highland Theme Park tengah renovate..lambat lagi la nak naik Genting..

Tuan Belog dan Suaminya yang senget..

#sehatisejiwa #sehatisekawan #sehatisekepala #sehatisemakan..hahaha pon boley semakan.. =P

Eh MekCha pon ada..mesti la budak kenit ni ada..cian nak tengok bunga api...bunga api takde..kakakaka *gelak guling2

Aku oder Coconut with steamed egg cold..Tak abis makan sebab ingat yang macam jelly tu rupernya air..rasa santan dan coconut la..yang kuning tu telur, rasa macam taufufa pon ada..Ayu yang abiskan..dia kat sedap..me takleh telan banyak..

Ayu ngan Aseng oder Fresh fruits combo milkey ice..Yang ni sedap rasa dia.. abis Ayu ngan Aseng bedal..baru aku rasa 2 sudu sesuap, sekali pandang eh abis dah..

Raiisah masa ni dah start lari2..Affan lari jap beli Mcd untuk dia..bagi dia diam..dia tu dapat makanan baru reti duduk diam kalau tak, tak dan berucap dah berdesup lari..Besar nanti jadi pelari pecut negara ye Raiisah..

Ayu dan Kathy..

Aseng nak try makan Mango Rolls ni..kali ni kuah mango dia sikit..hari tu aku oder dengan Affan berlambak dorang letak kuah mango tu..Ayu kata manis sangat..Manis?? ok jer i rasa..Ayu ni kurang sikit benda2 manih ni..kalau makan pedas berasap telinga, yang tu boleh bagi kat dia..dia boleh makan sampai licin..

 Makan la Mcd tu ye MekCha sambil bebel apa tah kat Mummy Ayu tu..

Mummy Ayu ko pon layan jer la apa yang MekCha bebel tu..

Dah abis makan lepak tempat lain pulak..Kat mana ek?? nak tunggu bunga api..takde..nak tengok wayang tak tau nak tengok cerita apa..nak makan perut dah penuh..

Kita round2 jer la satu Curve ni..kaki dah lenguh cari tempat duduk..hehe

Lepak tempat lain pulak..Eh asyik lepak jer kerja korang ni..eh suka hati la kan..yang sakit mata nengok tu nape..Kenapa masih ada orang yang dengki?? Kenapa nak kepochi sangat eh?? ggrrrrrr

Jom Raiisah kita minum teh tarik pulak..lalalala

piece : kathyjem

7 comments:

miss eimanhikmah said...

skrg bunga api pun mahal..huhuhu

cik nur said...

hahahaha kannn yg penting bahagia apa nk sibuk hal org hahaha

kathy jem said...

miss eimanhikmah : bukan bunga api jer semua barang mahal..hukhukhuk

kathy jem said...

cik nur : kekekeke

Hayati M Y said...

Kak Kathy,
Perfume Original yang harga mahal tu.
akak boleh dapat dengan harga rm25 je..
yg latest punya dari Body Shop : Vanilla.
wangiii spray pagi sampai petang ada lagi..
mari sini tau kak. hehe

http://kedinkyst.blogspot.com

Mrs Little Voice said...

ramai sambut kat rumah..hehehehe

hamizah che mat said...

jemput singgah kak kathy
JOM FOLLOW SAYA