Klik Yer!! Mekasih...

Tuesday, September 22, 2015

Dinner di Fuego Sky Dining Troika

Dinner di Fuego Sky Dining pulak..Kat mana tempat ni?? Die betul2 sebelah KLCC dalam bangunan The Troika..Nak senang korang pakai Waze sure tak sesat..hehehe..Ni pon nasib baik Ayu ada sebab Ayu pernah datang sini..Eh dia tu pernah datang sini pon pakai Waze jugak..dasar pelupa minah tu..Tu dia tingkat 23 rupanya, tinggi nau..Kalau aku sorang nak pi sini sesat kot aku rasa..hahaha

Nak datang sini korang kena booked siap2 sebab sini memang sentiasa ramai orang..Hari tu plan nak pergi hari tu baru nak oder makanan memang thank you very much la ada kosong..memang penuh..Ni Ayu la cakap bukan aku yang cakap..hahaha..So nak selamat kena booked la awal2 okey..Kiteorang Ayu booked kan siap2 4 hari sebelum nak pergi..Menu pon Ayu dah pesan google siap2 apa nak makan nanti..sebab sampai jer terus oder..Ayu dah pernah makan kat sini jadi ada la 2 3 menu dia suggest kat aku ngan Eira mana yang sedap..senang ada kawan suka makan ni..hehehe

Settle pilih makan..nama menu dia boleh tahan tergeliat-geliat lidah nak menyebut..hahaha Paling menyampah menu takda gambar makanan..menci tau kalau menu takde gambar makanan ni susah nak oder..

Cantik sangat view kat sini..betul2 mengadap bangunan KLCC..masa sampai tu nganga2 mulut aku  ngan Eira..dalam hati *wowwwwwww antiknyaaaa view diaaa..

Nasib baik jerebu dah kurang sikit..Kalau tak KLCC tu tak nampak kot aku rasa..

Soft Shell Crab-Crispy RM35++

Anchovy Guacamole with chips.. RM25++

Chips ni makan macam ni pon dah sedap..

Ni pon korang wajib try! sedap salmon dia..

Ni yang sampai dulu, kita makan ni dulu..Portion kat sini sikit2..tapi dai punya sikit2 pon kenyang jugak makan macam ni..

Aduhh terbayang salmon masak style macam ni..sedap giler weiii!! Jilat screen pc tu.

Semua yang kitaorang oder ni tak mengecewakan kami..Thank you Ayu!

 Memang indah betul dinner sambil menikmati pemandagan KLCC..Yee berapa kali daaa mau bagitau..hehehe Yerla dah memang cantik view dia harus la kena bagitau 10 juta kali..kekeke

Tengah sedap layan makan datang pulak udang masak apa tah..hahaha Boleh lupa nama masakan ni..tu la lupa lagi nak ambik gambar menu..boleh la sedap jugak udang goreng masak macam ni...

Yang macam sarang burung ni tak sedap..jangan oder..hahaha Kentang je pon benda tu..tak sedap sangat..wah jujur ni tak sedap..

Bila senja sudah menjelma..

Nak kata apa tengok view cantik macam ni..terkata tau..gambar ni no edit ok, real dari kamera aku..cantikkan! Sesuai sangat siapa nak candle light dinner kat sini..Sangat sangat recommended!

Happy birthday to Kathyyy!!! eh! Kek takde lilin pon jadi la tiup..nak jugak tiup tiup..

Abis dah candle light dinner kami..jom balik..suami ngan anak dah memanggil-manggil..Ada yang tanya mahal tak makan kat sini..total kiteorang makan semua tu dalam RM200..ni pon sebab oder air mineral water jer jimat sikit..kalau oder jus bagai lebih harga tu,.,

Bye2 Fuego nanti kami datang sini lagi..masuk 6.30pm balik kol 8.30pm..hahaha Sini dia ada time limits ye..boleh lepak 2 jam jer kat sini..takleh gedik2 nak lepak sampai kol 9 10 malam ke apa..memang tak dapat le ye, lagi2 waktu orang tengah ramai..dia bagi korang lepak makan sampai 8.30 pm jer..pastu leh berambus..haha

View cantik harus la ambik gambar banyak2..kena pakai flash kalau tak gambar gelak tak nak nampak apa, nampak view belakang tu jer..biasa la pakai flash muka dah macam maknyah terus..keke

Siapa gayat jangan tengok bawah, kencing kat situ kang..

Nak naik ada orang jaga, nak turun pon ada orang jaga lif..tak boleh suka2 nak naik na..

Haaa penyakit sawan dah mai dah..

Lupe dia dekat Tower B..

Ni alamat penuh:

Fuego at Sky Dining
Level 23A (Tower B) The Troika,
19 Persiaran KLCC,
KL City Centre
43000 Kuala Lumpur
Tel : 03-2162 0886
Website : http://www.troikaskydining.com/

Moh kita pulang..

Terima kasih Ayu & Eira untuk ni semua..Sayang korang..harap persahabtan kita kekal sampai bila2..Amin..nanti kita plan makan tempat lagi best okey..

piece : kathyjem

15 comments:

FadMN said...

suka makan,pastu semua kurus.zelesss.
btw, budak leh masuk ke.tengok semua orang dewasa jer...kang tak memasal kena duduk bawah jer.hehe

FAD

Chekgu Azrine said...

Semoga persahabatan uols berterusan..
Happy birthday/belated to uols..

Wizana Arbain said...

Situ bole bwk kids x khaty? Baya2 cam raiisah tu..teringin nk gi tp ade anak kecik ni ha takot x bole cam Nobu

miss eimanhikmah said...

PERGHHH MAKANAN DIA,,NAMPAK SEDAPPP

ComelComot said...

happy birthday kathy, semoga awak success dan dimurahkan rezeki hendaknya. Mana tahu tahun depan Raisah dapat adik baru.. weeee...

kathy jem said...

FadMN : budak tak sure leh masuk ker tak sebab hari tu tak nmpk pulak kids dlm tu..

kathy jem said...

Thank you Chekgu Azrine..In Sha Allah..Amin.. =)

kathy jem said...

Wizana Arbain : tak sure la awak boleh bwk kids ker tak..rasanya tak boleh kot sbb tak nmpk pulak kids dlm tu..try call dorang tanya boleh bwk kids ker tak?

kathy jem said...

miss eimanhikmah : memang sedap! paling sedap salmon ngan ketam tu..hehehe

kathy jem said...

ComelComot : Mekasih Comel..harap2 Raiisah dpt adik tahun depan..Aminn..

suezen said...

nice one!!!...tempat br tuk celebrate besday ke ape...hehehee...n tq sebab bg price juga...senang nk budget:P

Azziah Nawawi said...

mana yana?lama tak nmpk dia..

Adlin Akila said...

As salam khaty,

Happy belated birthday,
firstly sy minta maaf jika soalan sy ini kurang sesuai dan menggangu emosi khaty. sy suka baca blog khaty ttg kawan2, ttg makan-makan, ttg raisah yg comel tu...

cuma sy tertanya-tanya, sejak kebelakangan ini khaty dah tiada cerita tentang Yana?
Atau sy yang tak update ketinggalan bas....

Sekali lagi sy mohon maaf jika soalan ini tidak sesuai khaty nk menjawab, khaty boleh abaikan dan delete komen ini.

ezan idma said...

besssnyaaaa tengok sis and friends makan berviewkan klcc pon dh cam dpt byg suasana camnee. huhu

nisa nass said...

Byk org tertanya2 jgk tp still xde jwpn dr empunya blog..hehe